Schotse hooglander inspiratie: hoe een langharige koe het gezellig maakt

Ze zijn stoer en ontiegelijk schattig ineen. Knuffelbaar, maar tegelijkertijd behoorlijk gevaarlijk. Het is misschien wel onze favo koe: de Schotse hooglander. Het toonbeeld van kracht, maar in de tussentijd zien ze er gewoon hartstikke lief uit. Pas op: dat zijn ze niet, als ze zich bedreigd voelen. Dus zorg er altijd voor dat je een gepaste afstand bewaart als je ze op de hei tegenkomt. De grote grazers kunnen namelijk aanvallen als je te dicht in hun buurt komt, zo bleek wel weer in Brabant afgelopen januari. Maar zo lang je ze met rust laat is de Schotse hooglander een plaatje om naar te kijken, en kan de schat zelfs inspiratie bieden voor in het interieur!

Van Schotse hooglander behang tot knuffelbaar kussen; zo’n grote grazer in huis kan in ieder geval géén kwaad. Sterker nog, misschien maakt die ‘gevaarlijke’ knuffelkoe je huis wel helemaal af.

Schotse Hooglander woon inspiratie; heb jij er wat mee?

Schotse hooglanders mogen dan stoere grote grazers zijn… Hun wollige vacht geeft ze natuurlijk een super snoezige look. Vooral de exemplaren met een goeie pony, als je het mij vraagt. En dat past dan weer perfect in een stoer én zoet interieur. Denk aan een landelijk industriële inrichting bijvoorbeeld. Hou jij ook wel van lief, maar met een stoer kantje? Dan zal dit Schotse hooglander inspiratie blog prima in jouw straatje (lees: huisje) passen.

Vergeet de roze flamingo, vergeet de lama trend… Het is tijd voor een beest met karakter, vanbinnen én vanbuiten. En reken maar dat ze óók een stukje karakter aan jouw interieur gaan geven. Bekijk onderstaande Schotse hooglander inspiratie maar eens!

Dit voorbeeld is afkomstig van Pinterest.

Schotse hooglander in 3D aan je muur

Is dit een blikvanger of is dit een blikvanger? De Schotse hooglander uit bovenstaand voorbeeld staat heel mooi in bijna ieder interieur. Zorg er wel voor dat het een blikvanger blijft, dus probeer niet te gaan overdrijven met accessoires.

Fotobehang van Schotse Hooglander

Schotse Hooglander behang

Het mag niet ontbreken in dit inspiratie blog: Schotse hooglander behang. Met (foto)behang kan je een kamer in één klap een nieuwe look geven. Of je kantoor natuurlijk! Wat vind je van onze nieuwe werkplek? Een stuk gezelliger toch, met zo ’n langharige koe op de werkvloer? Of heb jij al collega’s die die rol op zich nemen? 😉

Bron: Pinterest

Lekker bankhangen met je stoere koe

Aan het einde van een lange, zware werkdag, wanneer je alle kantoorkoeien weer de rug hebt toegekeerd, wil je natuurlijk niets liever dan lekker op de bank ploffen. Ook daarvoor hebben we een leuke aanwinst voor je interieur gespot, inclusief hooglander natuurlijk!

Schotse hooglander poster van Pinterest.
Foto collage van Schotse hooglanders

Schotse hooglander poster of foto inspiratie

De kudde is bijna compleet… Maar we zijn er nog niet helemaal! Heb je geen zin om te behangen? Dan kan je natuurlijk heel gemakkelijk op een andere manier zorgen voor een hooglander inspiratie aan de muur. Wat dacht je van een poster, of mooie foto?

Dekbed met hooglanders, gevonden op Pinterest.

Naar bed met een Schotse hooglander

Zolang je een beetje oplet voor de horens kan je heerlijke slapen onder een hooglander 😉 . We hebben zelfs Schotse hooglander inspiratie voor je voor in de slaapkamer! Zeg nou zelf, met zulk beddengoed wil je toch meteen onder de wol kruipen? Onder andere verkrijgbaar bij Y-not.nl.

Opzetten is niet meer nodig. Doe ons dit koppie maar!

Uit de kunst!

Over Schotse hooglander inspiratie gesproken: wist je dat er ook heuse hooglander kunst bestaat? Je moet er even voor snuffelen, maar er zijn ook stapels kunstenaars en creatievelingen die van de langharige koeien houden. En dat levert weer een pareltje op voor bij jou aan de muur! De kunst van hierboven wordt gemaakt door Bob Johnsten, mandenmaker van beroep.

Dé Schotse hooglander die je wel mag knuffelen

Zelfs een klein kind ziet nog wel hoe lief en mooi zo’n Schotse hooglander is. Die kleintjes zien eigenlijk nog veel beter hoe mooi de wereld is dan wij! Maar knuffelen met een échte grote grazer is dan weer niet zo’n best idee. Gelukkig is er een alternatief.

Deze koe met zéér hoog knuffelgehalte (in tegenstelling tot zijn wilde soortgenoten) van Jellycat is verkrijgbaar bij I Love Speelgoed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven