10x Gave schuttingen voor in de tuin

In ons vorige huis hebben we de schutting zelf gezet. Een schutting met pilaren van korven met stenen erin en daar tussen in zwarte rabatdelen. Het was een behoorlijke klus om die schutting te maken en te plaatsen, maar wat was ik blij toen die er eenmaal in stond. Hij had maar één nadeel. De korven met de stenen erin die grenzen direct aan het gras waardoor de automatische robotmaaier niet goed rondom de korven kon maaien. Dat moest dus met het handje gebeuren. Maar buiten dat was het een top schutting. We hebben er toen nogal over gedubt of we de schutting zelf zouden plaatsen of laten plaatsen. Uiteindelijk is het dus het eerste geworden. Toch kan ik me heel goed voorstellen dat je er voor kiest om een schutting te laten plaatsen. Afhankelijk van het type schutting dat je kiest kan het een hele klus zijn.

schutting laten plaatsen
De schutting van onze vorige tuin

Schutting laten plaatsen of zelf doen?

In ons nieuwe huis hebben we minder schuttingen nodig. De ‘hele plak’ met een schutting afzetten is geen doen. Daarnaast wonen we in het buitengebied met veel groen om ons heen. Dan vind ik het ook nogal zonde om langs de erfgrens een schutting te plaatsen waardoor je niets meer ziet van de omgeving. Er is echter een stukje bij ons terras waar we wél graag een schutting neer willen zetten. Dit is maar een klein stukje (ik denk een meter of 3 breed) dus ik weet niet of dat we die schutting laten plaatsen of we het zelf gaan doen. Maar first things first: eerst maar eens een ei leggen over het type schutting dat we daar willen hebben.

exclusieve schutting laten plaatsen

Ik hou heel erg van bovenstaande stijl. Paar leuke lampionnen in de tuin erbij en je hebt een tof sfeertje! Deze past overigens ook prima bij de cortenstalen houtopslag die we nu hebben, die ook deels als ‘schutting’ dient. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe schutting? Check dan deze ideeën eens. Er zitten zulke gave schuttingen tussen die je kan laten plaatsen.

Zwarte schuttingen met rabatdelen

Hou je van zwarte schuttingen, dan zijn rabatdelen een mooie manier om een betaalbare schutting te laten plaatsen. Je kan ervoor kiezen om de rabatdelen te combineren met de korven met stenen, zoals wij dat eerder gedaan hebben. Maar ook een volledige schutting van rabatdelen of schuttingen met douglaspalen ertussen zijn mooi. En wat denk je van onderstaande met de groene klimop ertussen? Mooie afwisseling!

schutting van zwarte rabbatdelen
Bron: Pinterest
schutting laten plaatsen van zwarte rabatdelen met douglaspalen
Bron: Pinterest
schutting zweeds rabat en douglas palen
Bron: Pinterest

Moderne schuttingen met latjes

Ik ben zelf momenteel helemaal into de latjes zoals Frank dat zo mooi zegt 😉 . Ons schrootjesplafond moest eruit bij onze afgelopen verbouwing, maar zodra ik latjes zie met een moderne look dan ben ik om, haha. Zo ook in het geval van schuttingen. Strak, modern en toch ‘luchtig’ doordat je er een beetje doorheen kan kijken.

schutting plaatsen van latjes
Bron: Pinterest Walhalla
mooie moderne schutting laten plaatsen met latjes
Bron: Pinterest
schutting modern en strak
Bron: Pinterest Craigreynolds

Schuttingen laten plaatsen met een minder strak uiterlijk

Ben jij juist niet zo van dat strakke? Dan zijn er ook hele mooie manieren om een schutting te laten plaatsen die natuurlijker oogt. Denk bijvoorbeeld aan gevlochten schuttingen, schuttingen van bamboe of schapenhekje als schutting.

natuurlijke schutting, gevlochten wilgentakken
Bron: Pinterest Backyardboss
schutting van palen
Bron: Pinterest Holzimgarten
natuurlijke schutting maken
Bron: Pinterest clausdalby

Wat voor type schutting zou jij willen laten plaatsen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven