Weet jij dat seks gezond is ? Seks als vitamine is een prima plan

We doen het steeds minder vaak, blijkt uit de cijfers. Best jammer, want het is niet alleen fijn èn goed voor je relatie, maar ook nog eens hartstikke gezond! Dat seks gezond is wist je misschien al langer en dat het wellicht ook nog beter is voor je lijn ook, maar hieronder lees je nog meer redenen waarom je meer seks zou moeten hebben!

seks gezondWat doet seks allemaal met je gezondheid? Het is onderzocht! Het verhoogt bijvoorbeeld je immuunsysteem, doordat je de stof immunoglubuline A aanmaakt. Je bent hierdoor minder vatbaar voor verkoudheid en griep.

Daarnaast is seks goed voor je nachtrust. Het hormoon oxytocine wordt aangemaakt, en dat zorgt ervoor dat je dieper slaapt. Daarnaast wordt ook het hormoon (waarschijnlijk wel bekend bij jullie) endorfine aangemaakt waardoor je je meer happy gaat voelen. De bijnaam is ook niet voor niets ‘gelukshormoon’. Bovendien verlaagt dit hormoon je bloeddruk èn vermindert het spanning en stress.

Seks gezond als anti verouderingsmiddel

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die minimaal 3x per week vrijen er gemiddeld ook nog eens 10 jaar jonger uitzien. Dat komt omdat het vrouwelijke hormoon oestrogeen vrijkomt, wat je huid verstevigt, je haar laat glanzen èn cellulitis tegengaat. Bovendien verzacht deze extra dosis oestrogeen ook eventuele menstruatieproblemen en remt het de menopauze af.

Ook voor mannen

De gezondheidsresultaten zijn er overigens niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Vaker seks hebben is de remedie om erectieproblemen te voorkomen, en komt de kwaliteit van het sperma ten goede. Daarnaast lopen mannen die vaker vrijen minder kans op hart- en vaatziektes, is het risico op diabetes kleiner èn verlaagt het je cholesterolgehalte. Zo zie je maar dat seks gezond is en je man een goed excuus heeft om met je te willen vrijen!

Genieten

Bovenal is seks natuurlijk genieten, dat zou je bijna vergeten, maar bovenstaande resultaten zijn niet mis en kunnen je misschien over de streep trekken als je de neiging hebt om te gaan slapen omdat je zo vermoeid bent. Have fun and be healthy 😉 .

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven