Sekstips voor mannen, dat is wat de Nederlandse vrouw wil

Eindelijk weer eens een berichtje waarbij ik verder wijselijk mijn mond hou ;). Ik kan best ver gaan in mijn uitspraken dat weten jullie, en ook het betrekken van kinderen en manlief vind ik normaal gesproken niet zo’n probleem. Maar als het om sekstips voor mannen gaat -en mijn persoonlijke ervaring- my lips are sealed.

Maar liefst 96% van de Nederlandse vrouwen vindt dat haar partner seksuele training nodig heeft en tips kan gebruiken. Meer dan de helft vindt zelfs dat de zorgverzekeraar sekstips voor mannen moet vergoeden #lol. (hier kan ik dan mijn mening weer even niet voor me houden … vind ik eerlijk gezegd een beetje te gek 😉 ). Dit blijkt uit een steekproef onder 10.778 vrouwen uit Nederland, uitgevoerd door VOMO, een organisatie voor seksuele ontwikkeling. Overigens geeft dit voor mij wel de ‘grootte’ van het probleem aan (whahaha, wat een zin als ik er zelf even over nadenk 😛 . Het feit dat men vindt dat dit door de zorgverzekeraar vergoed moet worden geeft te kennen dat het een serieus probleem lijkt te zijn, of dat de vrouwen die ondervraagt zijn het onderwerp seks in ieder geval zéér belangrijk vinden.

Volgens de ondervraagde vrouwen zouden ze aan een seks cursus niet alleen een betere bedpartner overhouden, maar zou het ook de gezondheid van hun partners bevorderen en eventuele problemen zoals pornoverslaving en impotentie op kunnen lossen.

Sekstips voor mannen in de oudheid

In de oude cultuur van China en Zuid-Amerika was seksuele training normaal volgens Marleen Janssen en Jos Goossens, initiatiefnemers van het onderzoek en auteurs van het boek ‘Alleen voor Mannen’ dat deze week verschijnt. Hierin geven ze taoïstische liefdesgeheimen uit Azië prijs. Waaronder het meervoudig orgasme voor mannen. “Dit is een nieuw orgasme in de Westerse cultuur”, aldus Goossens. “Dat leidt tot liefdevolle seksualiteit, een betere gezondheid en meer energie.” Ik zeg ‘amen’.

Naar aanleiding van bovenstaande ben ik even gaan googlen op taoïstische liefdesgeheimen en sekstips voor mannen, maar ik ben eerlijk gezegd volledig de weg kwijtgeraakt. Daarnaast werd mijn hoofd met iedere website die ik opende steeds roder. En toen ik ook nog gedachtespinsels kreeg over mijn cookies en wat ‘men’ niet op mijn laptop zou vinden als die in beslag genomen zou worden ben ik snel gestopt met googlen 😛 .

sekstips_voor_mannen

Seksuele voorlichting op Nederlandse scholen is ontoereikend volgens de auteurs. “Laten zien hoe je een condoom over een banaan trekt is onvoldoende. Jongeren hebben meer baat bij open gesprekken over hoe je seksualiteit kan ontwikkelen. Maar ook over grenzen stellen, zelfbeminning en seksueel trauma. Ergens heb ik het gevoel dat mijn groep-8-jongen daar héél anders over denkt… hij vindt de informatie die ze op school krijgen allemaal maar erg gênant, en dat terwijl we hier toch redelijk open en vrij over dat soort zaken praten als het erop neerkomt. Sekstips voor mannen zijn aan hem nog niet besteed 😉 .

De steekproef is gedaan onder vrouwen tussen de 35 en 75 jaar. Het enige wat me niet duidelijk is geworden is of er ook nog een lineaire lijn te vinden is tussen de leeftijd van de vrouwen en het percentage wat sekstips voor mannen belangrijk vindt 😉 .

Oja, en dan nog iets… mij hebben ze niets gevraagd 😛

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven