Select clubje heeft nieuw lid

Sinds kort ben ik toegetreden tot een select clubje. Slechts 10% van de moeders met een kind van 2 behoort ertoe. Min of meer noodgedwongen ben ik daar nu ook lid van. Of dit al tot de statistieken is doorgedrongen, weet ik niet. Misschien dat het percentage nu 10,1% is geworden. Het zou maar zo kunnen.

Het is wel enigszins vermoeiend om lid te zijn van deze club. Toch biedt het ook voordelen. Mijn dagen zijn een stuk eenduidiger ingevuld. Van te voren weet ik precies wat ik wanneer en hoe lang doe. Daarbij ziet mijn huishoudboekje de laatste weken er een stuk positiever uit. Helaas zie ik mijn kind en man nu wel een stuk minder. Ik ben namelijk fulltime gaan werken. In plaats van 28 uur werk ik nu 38 uur. Keurig elke dag van negen tot vijf. Ik voel me net een ambtenaar. Overzichtelijk is het wel, dat is fijn. Maar het is vermoeiender dan ik dacht. Toch heb ik geen keus; het geld is meer dan welkom.

Het verandert ons leven wel drastisch. Waar ik normaal het leeuwendeel van het huishouden voor mijn rekening nam, doet mijn lief dat nu. Dat is wennen. Ik ben al jaren gewend de boel op mijn manier te doen en moet nu toezien hoe hij mijn was op zijn manier ophangt. (En dus in mijn idee faliekant verkeerd, maar dat zeg ik niet, want het droogt toch wel en daar gaat het om en het is heus wel goed genoeg.) Ik ben ook al heel lang gehecht aan mijn vrije donderdag die ik dan aan Thijmen kan besteden. Dat is niet meer. Des te meer geniet ik van de momenten waarop ik hem wel zie. Dat ik nu meer mis van hem, is een consequentie die ik moet accepteren.

De complete rolverdeling bij ons thuis is omgegooid. Van werkende huisvrouw ben ik kostwinner geworden; mijn man is ineens de parttime werkende huisman. We moeten beide nog wel wennen, maar ik heb al wel geleerd dat het huishouden ook heus goed komt als hij het doet. (Eigenlijk zelfs beter; hij is lang niet zo lui als ik.) Vier jaar geleden had ik je niet geloofd als je me had gezegd dat ik fulltime zou gaan werken. Nu doe ik het en vind ik het eigenlijk geen enkel probleem. Het is wennen, ik vind het nu nogal vermoeiend, maar eigenlijk vind ik het wel heel fijn. Ik hou van de verantwoordelijkheid die ik nu heb. Het geld is mooi meegenomen en ik geniet veel harder van Thijmen op de momenten die ik samen met hem heb. En het weekend voelt weer echt als weekend. Dus wat mij betreft wordt die kleine club van 10% fulltime werkende moeders uitgebreid.

5 reacties op “Select clubje heeft nieuw lid”

  1. Wat goed dat jullie het samen zo oplossen! En herkenbaar dat het lastig is om te ervaren dat iemand anders de dingen anders doet, haha, mar daarom niet minder goed.

    Succes beiden en geniet zoveel je kunt, allebei!

  2. Ik ben na het lezen van deze post wel benieuwd naar de redenen voor deze beslissing. Kon jij fulltime meer geld verdienen dan je man? Of was huismoederen toch niet ‘jouw ding’ en wel meer dat van hem? Puur interesse hoor, niet om te oordelen ofzo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top