Selfie fotoboeken & tips om die te vullen met de mooiste plaatjes… van jezelf!

Twintig jaar geleden had nog niemand er van gehoord maar tegenwoordig is het iets dat zelfs je oma kent. De selfie. Een ouderwetsch zelfportret zou je het ook gewoon kunnen noemen. Alleen komt er natuurlijk geen penseel meer aan te pas, hoogstens een selfie stick. En hoewel we allemaal graag een selfie maken (of 100), is er nu al kritiek op het fenomeen. Want waarom zou je wekelijks 30 foto’s van je eigen hoofd verspreiden? Ergens zit daar wel wat in. Maar wat moet je anders met al je selfies? Je kan ze moeilijk in een album plakken! Hoewel? Wij bij MamsatWork zeggen: selfie fotoboeken, why not? Misschien doe je er je Facebook vrienden ook wel een plezier mee als je ze wat meer privé houdt 😉 .

Selfie fotoboeken: eens wat anders dan het familiealbum

Fotoboeken met vakantiefoto’s heb je vast wel. Of van de eerste jaren van je kleine spruit. Waarom willen we dat allemaal zo graag bewaren, en verdwijnen onze snapchats zo in het digitale oud papier? Goed, voor sommige exemplaren is dat maar beter ook, maar every once in a while maak je een selfie die wel het bewaren waard is. Kaliber Mona Lisa, zeg maar… Zonde om zomaar te deleten! Wij pleiten daarom voor selfie fotoboeken. Voor alle mooie-gekke-gestoorde-slaperige selfies die je wilt bewaren.

selfie maken tips en fotoboek

Met je lief heb je een romantisch album, je mini me heeft een baby album… wordt het dan niet eens tijd voor jou, en je selfies? Bewaar de beste exemplaren en stel eens wat selfie fotoboeken samen. Of passen jouw zelfportretten echt allemaal in 1 boek? 😉

Een ode aan je selfies

Schrijfster Heleen van Royen maakte er zelfs een hele tentoonstelling van. Wil jij ook een ode brengen aan je selfies, maar hou je ze liever privé – voor het geval je ze nog niet massaal hebt gedeeld op sociale media – begin dan met het samenstellen van een selfie album. Zo blijven je kiekjes gewoon bewaard, ook als je smartphone crasht.

Heb je de selfies van je eerste smartphone nog bewaard? Dan wordt dat het begin van je selfie album! Zorg voor een chronologische volgorde en je selfie album geeft opeens prachtig je levensloop weer. Hetzelfde effect krijg je als je de schoolfoto’s van je kids op een rijtje legt (aanrader!). Maar goed, terug naar jouw foto’s. Je eigen selfies: ga jij ze een waardig plekje in een fotoboek geven? Lees dan onze selfie maken tips nog even door. Laat dat selfie album niet alleen jouw groei, maar ook die van je selfie-skills zien 😉 .

Tips voor de perfecte selfie maken

Eerder zetten we al de beste tips op een rij voor je smartphone fotografie. En dit keer doen we dat dus dunnetjes over voor het maken van een selfie! De allerbeste tip voor een selfie maken is waarschijnlijk: wees jezelf. Het blijft een selfie, nietwaar? . Je hoeft dus niemands tips of trucks te volgen. Wees lekker eigenzinnig! Een selfie blijft toch een soort persoonlijk kunstwerkje. Als jij hem mooi vindt mag ‘ie in je selfie album! Toch vind je online zeeën aan tips voor ‘de perfecte selfie’. Hieronder lees je er een paar.

Selfie tip #1: Vind de juiste hoek

Volgens verschillende bronnen (lees: het internet) kan je een selfie het beste nemen met de camera boven je hoofd. En, gouden regel volgens talloze bloggers en modemeisjes: nooit van voren! Een selfie maken doe je schuin. Links zou de beste kant zijn maar hé, bepaal lekker zelf of dat bij jou ook zo is. Bovendien wil je soms bepaalde elementen in je achtergrond hebben. De Eiffeltoren, bijvoorbeeld. Of je hond. Gewoon lekker uitproberen dus! En dat brengt ons meteen bij de volgende tip.

Selfie tip #2: Keep on clicking

Afgezien van ervaring op doen met een selfie maken, is veel foto’s maken sowieso belangrijk als je streeft naar de perfecte selfie. We zijn niet meer gebonden aan fotorolletjes. Dus klik er op los! Maak niet 1, maar 10 selfies! Probeer daarbij steeds kleine veranderingen in je pose aan te brengen. Dan zit dat perfecte kiekje er ongetwijfeld tussen. En de rest? #prullenbak

Selfie tip #3: Ga naar buiten

Als ik alle selfie experts moet geloven die het internet rijk is, moet een selfie ook buiten gemaakt worden. Of zorg in ieder geval voor natuurlijk licht. Direct zonlicht kan je dan weer beter vermijden (daardoor vallen de gevreesde oneffenheden alleen maar meer op) . Vermijd ook koste wat kost de flitser: daar is nog nooit iemand knapper op geworden.

Selfie tip#4 een filtertje doet wonderen

Ben je na al die tips nog niet tevreden over je selfie? Zelfs dan is er nog een laatste redmiddel. Al is de selfie nog zo ‘confronterend’, er is altijd wel een filtertje met het gewenste effect. Joyce schreef al eens over fotoshoppen en het ´schoonheidsschuifje voor de leukste profielfoto´ op haar smartphone. Of, en dat vinden we zelf nou een gouden tip: accepteer bad hair days en puistjes. Want wie van binnen straalt, doet dat ook op een selfie! En dat is dan weer best een album waard!

Winactie fotoboeken

Om jullie een start te laten maken mogen wij 5 fotoboeken weggeven die je digitaal kan maken bij MyPhotoFun, helemaal top natuurlijk! Wie heeft er het lef om er een selfie album van te maken 😉 ?

Afijn, laat ons in een reactie weten waar jij het fotoboek voor wilt gebruiken en welk type je graag zou willen bestellen en wie weet ben jij de winnaar! Winactie loopt tot 30 februari 2017!

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

selfie maken

60 gedachten over “Selfie fotoboeken & tips om die te vullen met de mooiste plaatjes… van jezelf!”

 1. Zelf heb ik ook weleens een selfiefotoboek en collage gemaakt. Leuk wanneer je dat doet met je kinderen en familie. Zo zie je ook hoe iedereen er door de jaren uit gaat zien. Daarnaast maken mijn kinderen en ik altijd een selfie op onze verjaardagen die we in een speciaal groot fotoboek plakken. Zo hebben we straks veel leuke herinneringen!

 2. Heel erg leuk, ik zou graag een fotoboek maken van het eerste jaar van mijn zoontje, ik zou dan gaan voor fotoboek L liggend. 30 februari bestaat trouwens niet hihi..

 3. Een liggend fotoalbum maat L of XL met een harde kaft.. Mijn beide kindjes krijgen bij elke verjaardag een foto album van het afgelopen jaar. Tot hun 18e
  Dus kan het goed gebruiken

 4. Wat een gave winactie. Heel erg leuk alleen niet helemaal met selfies maar zeker wel een paar. Leuk voor onze dochter haar verjaardag ze wordt 11 maart 3 jaar. Altyd leuk om alle mooie en gekke foto’s erin te zetten.

 5. Avatar foto
  Heidie van der Steeg

  Geen Selfie-album moet ik eerlijk bekennen. Ik heb nog duizenden mooie foto’s van de kinderen op de pc staan, en 3 jaar achterstand in het maken van foto-albums van ze…. En je kunt misschien al raden voor welk foto-album ik zou gaan, voor het XL natuurlijk omdat ik nog zoveel foto’s te gaan heb, en een harde kaft vind ik zeker prettig.
  Het zou deze van Myphotofun graag eens uitproberen, als het bevalt, ga ik er dit jaar dan zeker nog een paar bestellen want mijn goede voornemen is toch wel om alle allermooiste en speciale foto’s t/m 2016 dit jaar in albums te verwerken.

 6. Een liggend fotoalbum maat L of XL met een harde kaft. Ik zou een album maken van de eerste 3 maanden van onze zoon Niek. Hij is nu 10 weken.

 7. Ik zou het liefst Fotoboek M liggend (20×15) willen vullen met foto’s die ik zelf heb gemaakt, als een soort portfolio, om aan andere mensen te kunnen laten zien!

 8. Avatar foto
  Patricia de crom

  Een
  Fotoboek met harde kaft lijkt me gaaf.loop achter met de fotoboeken van de kids.van de verjaardagen van de kids maak ik altijd een fotoboek.een fotoboek van mijn zoontje zijn vijfde verjaardag Zou gaaf zijn en met harde kaft omdat de kids zelf altijd graag de foto’s bekijken en heb gezien dat met harde kaft dan het langst leeft

 9. Ik doe graag mee! Ik ben afgelopen zomer naar Rome geweest met mijn vader, en het lijkt me super om daar een fotoalbum van hem te maken en hem dit als cadeau te geven als bedankje. Dan met leuke teksten erbij natuurlijk! Ik vind het type Fotoboek M liggend (20×15) het mooiste voor mijn bedoeling.

  Nu flink duimen!

 10. Als ik zou winnen zou ik gaan voor een Fotoboek L liggend (28×21) en in dit fotoboek zou ik foto’s neerzetten van de afgelopen jaren die ik heb gehad met hele goede vriendinnen, vakanties, stage, werk en school. Natuurlijk komen er dan ook mooie selfie’s in. ;-D Ik zou proberen het fotoboek tot iets te laten maken waar ik trots op zou zijn dat ik het in mijn bezit zou mogen hebben.

 11. Avatar foto
  Albertine van Veldhuizen

  Niet zo moeilijk…we zijn net terug van wintersport met onze VIER DOCHTERS !
  Dat heeft heel veel leuke plaatjes opgeleverd….

 12. OMG, geen selfiesboek voor mij hoor 😉 mijn dochter is met school naar Cambridge geweest, daar moet nog steeds een album van gemaakt worden!

 13. Ik ben niet zo van de selfies… Ik loop wat achter met het maken van fotoboeken, ik zou er eentje van mijn dochter maken ze is nu 3,5 maand oud. Maakt eigenlijk niet uit welk model, vind ze allemaal mooi. Als ik echt moet kiezen Fotoboek L staand.

 14. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Ik zou graag mee doen voor een fotoboek voor mij eigen selfies, erg leuk om mijn eigen selfies in een fotoboek te hebben.
  Ik zou gaan voor een een spiraal L staande fotoboek.

 15. Ja super leuk! Fotoboek L vol met foto’s van iedereen die mij lief is en vol met mooie herinneringen, dat lijkt mij helemaal
  Leuk!

 16. Oh wat leuk! Ik neem nooit selfies, maar ik hou van fotograferen. Ik heb voor een lange tijd een fotoboek willen samenstellen met foto’s van mijn schatjes. En tja… ik zeg het eerlijk, mijn schatjes zijn twee heel lieve ratjes die ik bijna twee jaar geleden van mijn lieve man kreeg. En ik heb zo veel photos van hun, op mijn telefoon en ook op de computer. Dus een beetje meer digitaal ruimte zou heel fijn zijn haha.
  De “Fotoboek navulbaar M vierkant” lijkt mij heel handig en ideaal.

 17. Wij hebben hele leuke foto’s gemaakt van onze verbouwingen in ons huis. Ook een aantal selfie-foto’s aangezien we hier vaak geen fotograaf hadden rondlopen. 😉 Die foto’s mogen natuurlijk vereeuwigd worden in een mooi fotoalbum!

 18. Ik zou het fotoboek L staand gaan maken voor mijn meisje van 4 maanden. Het eerste fotoboek van haar grote broer had ik tijdens mijn verlof al af, maar met 2 kids kan ik me er nu zomaar niet toe zetten. Terwijl ik hardstikke mooie foto’s heb van mijn prachtige meisje. Als ik dit zou winnen, zou dat een hele geode stimulans zijn om dat fotoboek te maken

 19. In de zomer van 1015 fietste ik voor de derde keer mee met The Ride on Education. Een sponsorfietstocht voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Van de tochten naar Schotland en Denemarken heb ik al mooie fotoalbums gemaakt, maar van de tocht naar Noord-Frankrijk nog niet! Onderweg heb ik prachtige foto’s gemaakt van de omgeving, maar uiteraard ook genoeg selfies! Van alle foto’s zou ik heel erg graag een mooi groot, vierkant 30×30 album maken! 😀

 20. Ik ben 1 vd laatste personen in de westerse wereld die geen selfies maakt volgens mij ;). Maar ik zou dit boek wel heel leuk vinden om de vele selfies van mijn dochters in te doen! Ze zijn nog maar 8 en 6, maar na onze zomervakantie kwam ik erachter dat het hele fototoestel volstond met selfies, haha! Dit zou een leuk cadeautje voor ze zijn!
  Mijn voorkeur gaat dan uit naar Fotoboek L liggend , daar moet toch genoeg in passen ;)!

 21. Ik zou de fotoboek vullen met foto’s van mijn schooljaar! Dit jaar zit ik namelijk in atheneum 4 en heb het heel druk. Dus ik neem altijd wel foto’s van de leuke momenten tijdens school. We zijn bijvoorbeeld al naar Barcelona geweest en we gaan ook nog naar Parijs! De foto’s zouden mooi passen in een spiraal L staande fotoboek 😉

 22. Ooee, leuk! Ik zou wel graag een maatje M en dan vierkant willen vullen met charmante dan wel (bijzonder) oncharmante selfies… tof idee!

  De dame boven mij geeft het ook al aan, maar ik kan het niet laten: ik zit op 30 februari (hihi haha hoho) klaar om te vernemen wie deze leuke prijs heeft gewonnen 😉

 23. Een fotoboek L -vierkant voor het mooiste weekend van mijn leven –
  omdat mijn hele kinderschaar was gekomen om mij een geweldige verjaardag te geven!
  Wat een geluk met kinderen en kleinkinderen om mij heen.
  Zo’n weekend gun ik echt iedereen!
  Met dit album nog meer plezier -zo geweldig fijn-
  Je zult toch maar de winnaar zijn!

 24. Ik zou wel een fotoboek L vierkant willen winnen. Ik zou voor mijn pluskinderen een fotoboek willen maken van leuke momenten bij ons. Ze zijn 1 januari naar de andere kant van het land verhuis met hun moeder (dit is wel in goed overleg gegaan). Maar toch, missen we een hool korte momenten met elkaar. Ze komen niet meer een avondje bij ons eten. Dus een leuk boek met leuke momenten. En een foto van de huisdieren die ik heb. Dat is dan best een leuk idee.

 25. Een selfie……echt niet! Ik maak wel foto’s maar niet van mezelf. Dus een fotoboek L vierkant zou mooi vanpas komen.

 26. Avatar foto
  b. te boekhorst

  Zouden ze er in gaan passen… ik weet het niet. Maar van de week vertrekken we voor het eerst met ons gezin naar Thailand. Misschien past het wel in het fotoboek op fotopapier XL liggend….

   

 27. ik maak ieder jaar een album voor mn kinderen eentje staat nu klaar en de andere moet ik nog maken…. nu heeft een zoon wel heel veel selfies dus het zal best richting een selfieboek kunnen gaan!

 28. Mijn dochter is gek op het maken van selfies, dus ik zou haar selfies gebruiken zodat ik die gekke griet altijd kan bekijken op de manier hoe ze zichzelf ook ziet.

 29. Echt een super grapig idee om een fotoboek vol selfies te maken! Ik zou dit fotoboek niet voor mezelf gebruiken, maar voor mijn vader en moeder en misschien kunnen daar dan ook wek selfies van ze in :). Ik zou graag het model Fotoboek L vierkant (21×21) willen winnen.

 30. Ik wil (net als Suzanne hierboven) een fotoboek maken van de knutselwerkjes en tekeningen die dochterlief produceert!
  Sorry, geen selfies 😉

 31. Ik zou echt niet voor een selfie fotoboek gaan haha, zou ik later nooit meer terug durven kijken 😉
  En omdat ik sowieso niet heel goed ben in foto’s maken, gaan we zeker wel 1x per jaar naar de fotograaf. Zijn laatst weer geweest, en dat zijn hele mooie foto’s gemaakt! Dus ik zou daar een mooi fotoboek van maken.

 32. Wat ontzettend leuk. Ik zou graag een album maken met alle knutsels van mijn dochter. Het is namelijk onmogelijk om ze allemaal te bewaren, want ze is een echte knutselkoningin. Maar ik zou ze toch graag willen bewaren d.m.v. foto’s in een fotoboek. Nu zag ik op de site dat ze een ‘Fotoboek navulbaar L vierkant hebben’, die lijkt mij echt ideaal omdat ik dan elk jaar de nieuwe knutsels toe kan voegen.

 33. Avatar foto
  Suzanne Schiffers

  30 februari bestaat niet, hihi. Maar toch ik het echt een superleuke actie 🙂 En wil ik graag meedoen voor zo een fotoboek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven