Selly Wunderink, working mam van week 6

Even voorstellen, mijn naam is Selly Wunderink, inmiddels alweer 36 jaar en moeder van peuter Isabella en baby Louise. Mijn goede voornemen voor 2011 is meer doen in minder tijd. Ik ben full-time werkzaam bij een internationale bank als Productmanager Hypotheken. Naast mijn baan ben ik vorig jaar begonnen met mijn eigen bedrijf – SweetBelladonna – een handelsbedrijf in o.a. bagorganizers. SweetBelladonna is begonnen, als een spontane actie tijdens een van mijn vakanties. Mijn handtas puilde uit, ik was de helft thuis vergeten in een van mijn andere tassen en elke keer maar graaien op zoek naar een pen, sleutels of zalfje voor de kleine. Ik kreeg toen het idee van een bagorganizer, de bestaande ontwerpen in de winkels vond ik niet handig. Ik besloot om ze zelf te laten produceren. Ik heb een tassenmaker gezocht, ontwerp en materiaal besproken en na 3 weken stonden 120 bagorganizers voor de deur. Als ik ging shoppen nam ik er een paar mee en liet ze aan winkels zien, die hadden interesse om de bagorganizers te verkopen en in no-time was mijn experimentele voorraad op en werd het tijd voor een grotere voorraad.

Waarom naast een full-time baan nog een eigen bedrijf? Tja, waarom niet eigenlijk. Wanneer je je aan de 80/20 regel houdt en probeert om alleen die dingen te doen die het meest bijdragen tot wat je wilt bereiken en/of waar je goed in bent danwel energie van krijgt, dan is het toch heel goed te doen? In de huishouding lukt het prima. Ik bespaar bijvoorbeeld heel wat kostbare uren door het huishoudelijk werk zoals schoonmaken, boodschappen doen, tuinieren en de klusjes zoveel mogelijk uit te besteden. Ook bij de opstart van mijn bedrijf heb ik veel tijd bespaart door de aanwezige expertise in mijn netwerk in te zetten bij het inrichten van mijn website en de promotie van mijn bedrijf.

Waar de 80/20 regel nog niet opgaat is bij mijn baan bij de bank. Hier zou het nodige aan ‘werkweekverkorting’ nog moeten plaatsvinden. Mijn baan bij de bank is hectisch, heel divers en geeft mij veel energie. Ik werk met leuke collega’s en ben graag op kantoor. Helaas moet ik toegeven dat dit met enige regelmaat het afgelopen jaar ten koste ging van kostbare tijd voor mijn eigen bedrijf en het gezin. Bij mij sluipen de ‘slechte gewoontes’ er makkelijk in. Voor je het weet kom je steeds later thuis – na bedtijd van je kinderen, kruip je toch op je vrije dag nog even achter de computer om een presentatie te maken en bel je heel even in wanneer je met je dochter eigenlijk naar de speeltuin wilde gaan.

Meer doen in minder tijd, hmmmm…..dat wordt dit jaar weer een heuse uitdaging! Bij deze een oproep aan alle working mams: welke slimme tips/ ideeën heb jij om jouw werkweek te verkorten en hierdoor meer tijd voor jezelf en je gezin te creëren?

SweetBelladonna en Mamsatwork werken samen om MamaCash te steunen, dit gebeurt middels een kortingsactie die nog tot 15 februari loopt. Wil je ook MamaCash steunen en tegelijkertijd een praktische oplossing voor jezelf aanschaffen, lees hier over de SweetBelladonna bagorganizer kortingsactie.

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

1 gedachte over “Selly Wunderink, working mam van week 6”

 1. Jeanne van Dijk

  Hallo Selly,

  Ik geniet elke dag van de bij jou gekochte bagorganizer. Ik ben vooral erg blij met het keykoord, die zorgt ervoor dat ik mijn sleutels nooit meer “kwijt” ben in mijn tas.
  Leuk om je op deze manier wat beter te leren kennen!!

  Groeten,
  Jeanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top