Seo zoekmachine optimalisatie, huh? Wat is dat en wat kan je ermee?

Ieder zijn vak hè, dat is helemaal waar. Maar als je  -zoals ik-  ‘zit’ in het online schrijven, dan is SEO zoekmachine optimalisatie wel degelijk belangrijk voor je. Een tijdje geleden, toen ik besloot om een nieuwe webshop te bouwen voor de kinderkleding shop die ik ook nog heb, heb ik de basis van de zoekmachine optimalisatie geleerd van een hele fijne juf!

seo zoekmachine optimalisatie

SEO zoekmachine optimalisatie, wat is dat eigenlijk ?

Daar kunnen we heel kort over zijn. SEO is zoekmachine optimalisatie. En zoekmachine optimalisatie zegt zelf al een beetje wat het inhoudt. Je zorgt ervoor dat alle content die je plaatst ook geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Zodat je beter gevonden wordt. Zo simpel is het. Of toch niet? Nou ja, de definitie is inderdaad simpel, de uitvoering ervan minder. Dit omdat de Google mannetjes en de Google lookalike mannetjes nogal wat eisen en regels stellen aan hoe je moet optimaliseren om ook nog te scoren.

Wat moet je zelf van zoekmachine optimalisatie weten?

Dat hangt er maar helemaal van af wat je ermee wilt. Heb je een website of een webshop? Dan heb je 3 keuzes:

  • je laat het allemaal langs je heen gaan en je blijft afhankelijk van je vriendenkring en beurzen om wat naamsbekendheid te krijgen
  • je laat er een ander naar kijken. Scheelt tijd, maar je moet ook in de buidel tasten
  • je ’traint’ jezelf om er meer over te weten te komen zodat je in ieder geval de basisbeginselen weet

Ik ben van nature nieuwsgierig en wil altijd weten hoe alles werkt en moet. Ik stelde mezelf een eenvoudige vraag. Wil je groeien in aantallen lezers of in klanten voor de webshop? Het antwoord was eenvoudig en daarmee de keuze ook. Ik ging een training SEO zoekmachine optimalisatie volgen. Via een vrouwennetwerk liep ik Juliette tegen het lijf. Zij gaf een workshop SEO zoekmachine optimalisatie en er was direct een klik. Na de workshop heb ik nog een extra training afgenomen om me ook goed voor te kunnen bereiden op de zoekmachine optimalisatie van mijn webshop die op een ander platform ging draaien.

Wil je ook meer met SEO dan heeft Juliette nu een leuke aanbieding voor je.  De workshop SEO schrijven voor internet. Wil je je eerst een beetje inlezen? Lees dan het artikel over SEO dat Juliette eerder al voor MamsatWork heeft geschreven, ik weet zeker dat je er blij van wordt als schijven jouw ding is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven