Een serum op je gezicht als je ouder wordt

Vroeger stond ik er geen seconde bij stil, maar tegenwoordig kan ik echt niet zonder een goede crème of een lekker serum voor mijn gezicht. Nu heb ik al best wel wat merken uitgeprobeerd en dit keer wil ik jullie wat meer informatie geven over het ELASTIderm Facial serum voor je gezicht van Obagi.

Laat ik maar beginnen met het minst aantrekkelijke van dit serum, dat is de prijs. Dit Facial serum is niet echt goedkoop. Je moet er dus echt wel even voor in je buidel tasten om het aan te schaffen, maar je doet er gelukkig heel lang mee.

serum voor je gezicht

Obagi ELASTIderm Facial serum voor je gezicht

Ik gebruik het Obagi ELASTIderm Facial serum inmiddels 4 weken en al van het begin af aan heb ik fijne ervaringen met dit serum voor je gezicht.

Zoals gezegd heb je er niet veel van nodig. Ik gebruik het in de ochtend en in de avond, voordat ik mijn gewone dagelijkse crème smeer, dus het is echt een toevoeging aan mijn routine geworden. Een klein ‘dropje’ is eigenlijk voldoende voor je hele gezicht.

Maar omdat het zo ontzettend lekker smeert ben ik geneigd om iets meer te pakken. Niet zo slim natuurlijk want eigenlijk is het niet nodig.

Dit gezichtsserum bevat het gepatenteerde Bi-Mineral Contour Complex. Dit complex is een anti-agings ingrediënt dat gebruik maakt van koper en zink en dat speciaal ontworpen is ter ondersteuning van een gezonde productie van elastine.

En dat kan mijn huid inmiddels wel gebruiken kan ik je vertellen. Het resultaat van het gebruik van dit serum voor je gezicht is een stevigere huid.

Ik gebruik het dus inmiddels al een aantal weken en ik heb van het begin af aan het idee dat mijn huid inderdaad steviger is geworden. Het is natuurlijk niet zo dat alle rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen, dus als dat je verwachtingspatroon is, dan gaat dit Obagi ELASTIderm Facial serum je daar niet bij helpen.

Maar het zorgt er wel voor dat de slapper wordende huid (door gebrek aan collageen) opgepept wordt en stevigere vormen aanneemt. En neem van mij aan… als je ouder wordt is dat eigenlijk een grotere zorg dan bijvoorbeeld de lachrimpels en kraaiepootjes onder je ogen.

Deze horen zo langzamerhand al bij je gezicht en je uitstraling. Maar als de huid in je gezicht verder gaat ‘hangen’ omdat deze slapper wordt, dan is dat best een nare ontdekking.

Een frisse en stevige huid

Voor de meeste vrouwen (en voor mij ook) is het eigenlijk belangrijker dat een serum voor je gezicht zorgt voor een frisse en stevige huid.

Het gaat niet om het wegwerken van alle fijne lijntjes die je laten zien dat je al een leven geleefd hebt. Toegegeven, als die lijntjes wat verminderen dan is dat natuurlijk fijn. Maar het zijn niet die lijntjes die me onzeker maken.

Het is de algehele achteruitgang van mijn huid die ik met dit heerlijke serum nu weer een oppepper kan geven. Dat is waar beauty om draait toch, een frisse stralende teint met een natural look.

Ik ben overigens niet de enige die enthousiast is over het Obagi ELASTIderm Facial serum. Als je op de Obagi website de reviews leest, dan liegen die er niet om. De een na de ander is enthousiast. Ook onderzoeken hebben uitgewezen dat 100% van de deelnemers na 8 weken gebruik positief is over de verbetering van de elasticiteit van de huid; hij geeft een stevigere indruk. En dat is fijn.

Van te voren heb ik nog bedacht of ik nog voor- en na foto’s zou maken bij het gebruik van dit serum voor mijn gezicht, maar ik heb uiteindelijk besloten dat niet te doen.

Er kan zoveel verschil zitten in de uiteindelijke uitkomst van de foto’s. Dit is niet afhankelijk van het gezichtsserum, maar ook van licht, of ik wat zon gezien heb in de dagen ervoor en of ik eventueel wat wijntjes gedronken heb bijvoorbeeld.

Ik heb me dus niet laten verleiden tot een fotosessie van mezelf (vind ik sowieso akward) zoals al die jonge bekende influencers doen. Je zal me op mijn woord moeten geloven 😉 .

Obagi ELASTIderm Facial serum review

Mijn routine bij het gebruik van dit gezichtsserum

In de ochtend smeer ik na het douchen eerst mijn gezicht in met het Obagi ELASTIderm Facial serum. Ik gebruik daarvoor 1 pompje dat ik verdeel over mijn gezicht. Dit laat ik even lekker intrekken. Nadat ik ontbeten heb ga ik min tanden poetsen en daarna gebruik ik mijn gewone dagcrème nog.

In de avond haal ik eerst mijn make-up af en maak ik mijn gezicht verder schoon. Dan gebruik ik 2 kleine pompjes van dit serum voor je gezicht en smeer daar heel mijn gezicht en mijn hals mee in. Heerlijk! Hierna gebruik ik meestal geen crème meer terwijl ik dat eigenlijk wel zou moeten doen denk ik.

Ik vind het Obagi serum echter zo lekker smeren en zo lekker subtiel ruiken dat ik meestal geen zin meer heb om er nog een andere nachtcrème over heen te smeren. En oké, ik geef toe… ik wil dan ook graag mijn bed in ;).

Mocht je het serum ook graag willen proberen, je vindt het bij Pure Obagi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven