Servies schilderen; maak een top cadeau voor je kind

Deze week had ik met enkele collega’s tijdens ons teamuitje een workshop servies schilderen. Ik ben eigenlijk niet zo’n creatieveling, dus ik vond dit het best spannend om zo’n hele middag aan de slag te gaan met schilderen. Maar wat bleek, ik vond het super leuk om te doen en resultaat is een gaaf zelfgemaakt cadeau voor mijn dochter Laura 😉 .

servies schilderen

Hoe werkt servies schilderen

De workshop begint met uitleg over hoe je het beste het servies kan schilderen en welke methodes je kan gebruiken. Daarna kies je twee stuks servies uit en vervolgens ga je op papier tekenen wat je wilt gaan schilderen. Dit kan een eigen ontwerp zijn, maar je kan ook een keuze maken uit de diverse mappen met leuke voorbeelden.

Zo zijn er allerlei voorbeelden voor een kraamcadeau, huwelijkscadeau of een verjaardag voor een kind. Nadat je jouw ontwerp hebt getekend, ga je aan de slag met penseel en verf: schilderen maar. Als je de klus af hebt, gaat het servies dertien uur in de oven. Je kan het dan na enkele dagen ophalen. Het servies is dan zo goed gebakken, dat je het gewoon kan gebruiken net als elk ander servies en dus ook in de vaarwasser kunt doen. Wel zo handig.

Ik had een leuk ontwerp uitgekozen en was er zo geconcentreerd aan het schilderen, dat ik volgens een collega hele gesprekken gemist heb. Echt leuk om weer eens zo creatief met iets bezig te zijn!

servies schilderen

Workshop volgen?

Zoek je dus iets origineels voor een vriendinnendagje, een vrijgezellendag of voor een leuke middag met collega’s, dan is deze workshop echt een aanrader. Koffie, thee, fris en iets lekkers zit bij de prijs van de workshop inbegrepen.

Wij volgden de workshop bij een locale onderneming in Breda, namelijk bij het atelier Knappe Koppen. Kijk eens in jouw woonplaats waar je zo’n workshop kunt volgen. De dames van Knappe Koppen werken trouwens ook in opdracht, dus vind je het servies leuk, maar heb je geen zin of tijd om een workshop te volgens, kun je het servies ook bestellen.

Daarnaast kunnen ze ook leuke kinderfeestjes voor meiden vanaf 8 jaar organiseren. De meiden gaan dan 2 uur aan de slag en voor de jarige maken de dames een persoonlijk bord. Een super leuke en originele activiteit om samen met een stel meiden te doen!

 

 

2 gedachten over “Servies schilderen; maak een top cadeau voor je kind”

  1. Avatar foto
    Rosa Eversteijn

    Hoi Christa, Laura vond het servies erg leuk. Ik vond het wel iets speciaals om zo te maken voor mijn dochter. Zo’n brood plankje klinkt trouwens ook erg leuk!

  2. Wat zijn ze leuk! Daar was ze vast heel blij mee.
    Ik heb laatst een brood plankje gebrand met het thema drakenrijders. Was ook een workshop van mijn werk. Had een stuiterende kind. O mama zei ze ook mijn naam erbij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven