Mooi aardewerk servies om je tafel prachtig te dekken

Een servies dat jarenlang meegaat, daar kan ik wel blij van worden. Wij hebben bijvoorbeeld momenteel een servies van Villeroy & Boch. Toen we dat 10 jaar geleden kochten werden we voor gek verklaart door vrienden en familie omdat we dat servies dagelijks gingen gebruiken. Toch hebben we het nu nog steeds en ondanks dat we het iedere dag gebruiken is het nog steeds compleet. Maar sinds ik een serviesset bij de Xenos heb gezien ben ik helemaal om en wil ik graag aardewerk servies om mijn tafel leuk mee te dekken als we eters krijgen. Dus ben ik gaan shoppen om een mooi servies op tafel te zetten.

serviesset xenos

Prachtig serviesset Xenos; veel verschillende kleuren en modellen

Het mooie van dit Xenos serviesset is natuurlijk dat het niet alleen heel gaaf is om te zien, maar ook nog eens betaalbaar. En nu helemaal want het is 3+1 gratis 😉 . Tijd om een tof serviesset in te slaan dus. Het Toscane serviesset vind ik persoonlijk het mooiste dat ze op het moment bij Xenos in de collectie hebben. Door de verschillende kleuren kan je prachtig mixen en matchen. Ik hou van de donkere en crème kleuren, maar ik vind eigenlijk het blauwgrijzige servies ook écht heel erg mooi.

Je vindt onderstaande mooie servies hier

Modellen servies bij de Xenos

Naast het Toscane serviesset hebben ze nog meer aardewerken servies bij de Xenos, allemaal verschillende modelletjes:

 1. Toscane
 2. Elena
 3. Nordic
 4. Yasmine
 5. Emma
 6. Goldline
 7. Isa
 8. Selena
 9. Kasitoo
 10. Stockholm
Toscane servies van de Xenos in aanbieding
Bron: Xenos
Xenos servies
Bron: Xenos
Prachtig Toscane servies
Bron: Xenos

1. Toscane servies bij de Xenos

Het Toscane servies is het serviesset met de grootste collectie binnnen het Xenos assortiment. Het is elegant-, modern en tijdloos met een landelijke touch. Er zitten een soort ‘deukjes’ in en het heeft een prachtige natuurlijke glans door de coating die gebruikt is. Fijn ook dat dit servies in de vaatwasser én in de magnetron gebruikt kan worden. Hierboven zie je op de foto’s al heel veel mooie variaties qua styling van het servies. De kleurencombinatie’s zijn prachtig, maar als jij een andere combi ziet, dan kan dat dus ook. Mooi om zo je eigen unieke serviesset samen te stellen. Mijn persoonlijke voorkeur is de rechtste, maar ook dat blauwige op de linkerfoto vind ik dus erg mooi. Maar wel meer voor de zomer 😉 . Hou de site in de gaten, want -net als nu- is er wel vaker een aanbieding van het Toscane servies van de Xenos.

Elena servies
Bron: Xenos
Xenos servies Elena
Bron: Xenos

2. Elena Xenos serviesset

Het Elena servies is wat strakker van uiterlijk. Maar ook binnen dit servies heb je meerdere kleurstellingen die je door elkaar heen kan gebruiken. De borden zijn rond en de buitenkant van dit serviesset van de Xenos is donker van kleur, bij alle producten. Dit servies kan ook in de vaatwasser en de magnetron, maar niet in de oven.

Nordic serviesset van Xenos
Bron: Xenos
Nordic borden en kopjes servies
Bron: Xenos

3. Serviesset Nordic van Xenos

Het Nordic servies van de Xenos kenmerkt zich door de Scandinavische touch enerzijds (het wit, met crème of zwart) en de Rusty variant anderzijds. Deze laatste serviesset is misschien niet echt Scandinavisch te noemen, maar wel heel tof. Hou bij het aankleden van je eettafel de rest van de tafel wel wat rustiger als je het Rusty servies gebruikt. Je hebt niet heel veel meer nodig voor een mooie look en feel.

Kleurrijk Yasmine servies
Yasmine servies

4. Yasmine

Het Yasmine servies is wat drukker dan de aardewerken serviessets die je hierboven vindt. Alle modellen schalen, borden en schoteltjes van dit servies hebben een bloemmotief ni het midden. Het servies is in de kleuren, blauw, oker en oud roze verkrijgbaar.

Emma serviesset
Romantisch servies Emma

5. Xenos serviesset Emma

Hou je van zacht roze dan is het Emma serviesset van de Xenos wellicht wat voor jou. Met een licht spikkeltje op dit aardewerken servies is het patroon heel rustig gehouden. Wel kan je mooi mixen en matchen door het zacht roze servies bijvoorbeeld te combineren met de donkere variant. Hou je meer van een zacht romantisch tafereel aan de eettafel dan zou ik kiezen voor de combinatie van zacht roze en crème kleur. Helemaal top.

zwart wit servies met gouden randje van de Xenos, Goldline
Goldline servies van de Xenos, zwart wit

6. Goldline zwart wit servies van Xenos

Het Goldline servies is een wat chiquer servies. Het servies heeft een gouden randje, vandaar natuurlijk ook de naam van diet serviesset van de Xenos. Het is elegant en stijlvol en heeft ene licht klassieke touch. Toch is het mooi te combineren met andere borden,, zoals je hier rechtsboven op de foto ziet bijvoorbeeld. Met zo’n roze onderbord geef je de gedekte eettafel gelijk weer een heel andere sfeer.

Isa servies
Servies Isa van de Xenos

7. Isa servies

Het servies Isa heeft als kenmerk dat alle items van elkaar verschillen. De spikkels op het keramieken servies geven ieder bord en schaaltje weer een iegen unieke look. Wel is de basis kleur in een aantal tinten te verkijrgen zoals je hierboven ziet. Prachtig toch? Het leuke aan dit soort serviessets is ook dat je het niet bij twee kleuren hoeft te houden. Je kan eigenlijk makkelijk alle kleuren van het servies in huis hebben en met elkaar combineren.

mediterraans servies
Tajine en kleurrijk servies van de Xenos

8. Selena

Het Selena servies is een serviesset met een mediterraans tintje. Helemaal fantastisch om dit kleurrijke servies in de zomer op tafel te zetten als je tapa’s gaat eten met je vrienden. Het zorgt voor een heerlijke zomerse vibe en brengt iedereen gelijk in de stemming. Wat mij betreft meer een servies ‘voor erbij’ dan dat ik het iedere dag zou willen gebruiken, daar is het voor mij wat te kleurrijk voor 😉 , maar misschien denk jij daar heel anders over. En groot gelijk heb je. Dit is toch wel ‘het Spaanse servies van de Xenos’ te noemen.

Het voordeel van dit serviesset van de Xenos is dat het ook ovenbestendig is omdat het van speciale klei gemaakt is. Natuurlijk kan het ook in de magnetron en de vaatwasser.

wit servies met zwrate print, Kasitoo

9. Kasitoo serviesset van de Xenos

Een heerlijk zwart wit servies voor de liefhebber van zwart wit wonen. Wil jij je eettafel aanpassen op je gebruik van zwarte woonaccessoires en heb jij je hele huis in zwart wit stijl? Dan past dit servies misschien wel bij jou. Hou je van dieren en panterprint dan zit je bij dit servies ook goed, maar ze hebben ook andere zwart wit printjes. Het is een van de goedkoopste serviessets van de Xenos, van porselein.

Wit basic servies met een motiefje in het aardewerk

10. Stockholm

Prachtige basics vind je in dit serviesset. Bij de Xenos weten ze wel hoe ze moeten mixen en matchen. Doe je het niet met kleur? Dan kan je natuurlijk altijd nog combineren met hetzelfde servies, in dezelfde kleur met andere motiefjes. Ook heel leuk, maar toch een stuk rustiger dan dat je met verschillende kleuren servies gaat combineren.

Blue print, soort Delftsblauw servies van de Xenos

11. Blue Print

Ook de Blue Print serviesset van de Xenos is een kanshebber als het gaat om het uitkiezen van mooi en bijzonder servies. Hou je van Delftsblauw? Dan is dit jouw servies! Net niet zo bont als het Boerenbont servies, maar wel met allerlei verschillende prachtge printjes die je door elkaar heen kan gebruiken.

Je vindt bovenstaande mooie servies hier

Je kan overigens ook op het moment heel mooi aardewerk servies vinden bij de Hema en bij Bol.com.

Kerstservies of gewoon servies van de Xenos

‘Vroeger’ was er sprake van een servies voor doordeweeks en een servies voor de zondag of een speciaal kerstservies. Gelukkig hoeven we daar tegenwoordig niet meer aan mee te doen. Zoals ik in het begin al zei kan je uitstekend een mooi servies aanschaffen om dagelijks te gebruiken.Ook leuk om het servies te schilderen misschien? Natuurlijk kan het zo zijn dat je iets meer slijtage hebt, of dat je servies hebt waar je een stukje van afbreekt als je tegen het aanrecht aan stoot of per ongeluk een bord van laat vallen. Maar een serviesset van de Xenos is héél goed betaalbaar én ook erg goed als jerstservies te gebruiken. Zo erg is het dan ook niet als je een keer een bordje moet bijkopen toch?

Welk serviesset van de Xenos vind jij het mooiste?

1 gedachte over “Mooi aardewerk servies om je tafel prachtig te dekken”

 1. Prachtig servies! Ik wist helemaal niet dat de Xenos zoveel mooi servies had. Het Elena servies ziet er heel natuurlijk uit op tafel, bedankt voor de tip!

  Groetjes,
  Felix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven