Sex na je veertigste, hoe zit dat nu eigenlijk?

Ik zit in de betere fase van mijn sex leven! Want sex na je veertigste wordt alleen maar beter, dat is wat ze zeggen. Eerst werd er gedacht dat je sexuele piek tussen het 20e en 30e levensjaar lag, maar die tijden zijn inmiddels voorbij, het plezier in sex neemt toe met de jaren, tezamen met de hoeveeheid rimpels, zo blijkt nu. Lang leve de ‘oudere generatie’ 😛 .

sex na je veertigste

Meer dan de helft van de dames (ongeveer 56%) blijkt meer van sex te genieten als ze de 40 zijn gepasseerd. Er wordt wellicht iets minder gevreeën dan in de wilde jaren van ons leven (lees hierover ook eens mijn blog over eenmaal per week sex en alle ‘leugentjes’ eromheen), maar het plezier wordt alleen maar groter, aldus de deskundigen.

Sexs na je veertigste kan in gevaar komen door wijzigingen in sexuele drang, libido en lifestyle, maar de voldoening neemt alleen maar toe. Waarschijnlijk komt dit omdat vrouwen meer vertrouwen hebben na hun veertigste en zelfverzekerder zijn dan toen ze jonger waren.

Ben je tussen de 30 en de 40? Dan moet je dus nog even geduld hebben, je zit in een fase van je leven waarbij kleine kinderen alle aandacht opeisen en je ook je baan en huishouden nog hebt. Dit alles heb je (hopelijk) na je veertigste ook nog, alleen dan zijn je kinderen al wat groter en hebben ze je geen 24 uur per dag meer nodig. Ze komen ook niet meer iedere nacht ‘spoken’ (nachtmerrie voor je sexleven) èn kunnen in het weekend zelfstandig naar beneden waardoor jij en je partner nog even samen in bed kunnen knuffelen 😉  .

Sex na je veertigste, ouder en wijzer

Rond deze leeftijd wordt ook je lichaamsbeeld, hoe je tegen je lijf aankijkt, aanzienlijk positiever. De meeste jongeren maken zich druk om elk vetje en putje op hun lichaam. Maar wijsheid komt met de rimpels: je realiseert je steeds beter dat kleine onvolkomenheden helemaal niet erg zijn en al helemaal geen invloed hebben op je sexleven.

Een gevleugde uitspraak voor sex na je veertigste is overigens wel… ‘use it or lose it’. Hiermee wil men zeggen dat je het moet blijven doen! Net als sporten zeg maar… ligt de regelmaat eruit, dan wordt het lastig, maar zit het eenmaal in je systeem, dan gaat het makkelijker.

Maar wat nu als de sex na je veertigste niet meer optimaal blijkt?

Zit je nog volop in je vermoeide levensfase en is de sjeu er toch een beetje af? Doe dan meer intieme dingen samen. Het klinkt als een open deur, maar je moet het wèl doen! Neem de tijd om een avondje te kletsen, ga lekker samen douchen of geen elkaar een massage. Met dit soort momenten bouw je aan je relatie en vergroot je tegelijk de kans dat er ‘iets’ gebeurt.

En je weet wat ze zeggen… sex is één van de gezondste dingen om te doen. Hoezo kunnen gezond en lekker niet samen gaan 😀 ?

Vertel eens, wordt bij jou de sex ook geleidelijk aan beter? En doe je daar je best voor of gaat het vanzelf? Alle tips zijn welkom om ons eind-dertigers-en-begin-veertigers aan de boemel te houden 😉 .

Tip voor mannen om sex na je veertigste verder op te krikken; koop het boek Meals that get you laid. Fantastisch om te lezen, en wie weet wat het je verder nog oplevert 😉 .

ps… wil je een keer een leuk geintje uithalen? Dan is dit boek wel een fantastisch item. Sex after 40 van Dr Loveumore … een boek met blanco pagina’s 🙂 . Kijk hier hoe zoonlief niet meer bijkomt! Te bestellen op Amazon.

sex na je veertigste

 

4 gedachten over “Sex na je veertigste, hoe zit dat nu eigenlijk?”

  1. Ha fijn, er is nog veel hoop! Ik ben nog lang geen veertig (lees: nog niet eens dertig) en vind dit een erg positief bericht. Het wordt alleen nog maar beter, haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven