Shoarma in de slowcooker maken; lekker mals en smaakvol

Inmiddels ben ik er wel achter dat je bijna alles in de slowcooker kan maken en deze shoarma in de slowcooker bewijst maar weer eens het nut van dit keukenapparaat. Ik vind de shoarma zo persoonlijk een stuk lekkerder doordat het varkensvlees goed mals is na 5 uurtjes op low in de slowcooker.

Bij shoarma uit de pan ben ik geneidg om deze wat te hard te bakken om er zeker van te zijn dat het gaar is, maar dan vind ik het eigenlijk niet zo lekker meer.

Je kan onderstaande shoarma overigens ook van kippendijen maken als je liever kipshoarma eet dan de shoarma van varkensvlees die ik deze keer heb gebruikt voor de slowcooker.

broodje shoarma in de slowcooker gemaakt

Ingrediënten van deze gekruide shoarma

  • 1 kilo shoarmavlees (kan ook met kip)
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 bakje champignons, 250 gram
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el komijnpoeder
  • 2 cm verse gember (of 1 tl gemberpoeder)
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl kaneel
  • citroensap van kwart citroen
  • pita broodjes naar wens
  • 200 ml kookroom
shoarma in slowcooker maken

Bereiding shoarma in de slowcooker

  • Snipper de ui, snij de champignons in schijfjes en de puntpaprika in smalle reepjes
  • Doe deze op de bodem van de slowcooker
  • Pers de knoflook uit en roer deze er doorheen
  • Voeg de kruiden toe en de kookroom
  • Voeg de citroensap toe
  • Rasp de gember of voeg de gemberpoeder toe
  • De kruidnagels heb ik zelf in een thee-ei gedaan zodat ik ze er naderhand weer eenvoudig uit kan halen
  • Voeg de shoarma toe en roer even om
  • Leg de pitabroodjes even kort in de oven, op een grill of bak ze even licht in de pan voordat je gaat eten

Meer van mijn slowcooker recepten lees je hier en mijn slowcooker ebook bestellen kan hier.

Slowcooker e-book(s)
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-books:
heerlijke slowcooker recepten
Ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
60 recepten (e-book 1) en 31 (e-book 2)

slowcooker recepten e-books

 
Gebruik code
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Tips om de shoarma nog smakelijker te maken

Eet er wat frisse salade bij en serveer de shoarma in de slowcooker met een lekker knoflooksausje of aioli mayonaise. Ik heb op de broodjes zelf nog wat gesneden tomaat en komkommer gedaan, ook lekker!

Heb je nog shoarma over dan heb ik nog een goede tip voor je:

De volgende dag kan je deze shoarma nog zachtjes in de pan opbakken om als vlees bij de maaltijd te eten. Ik had bijvoorbeeld iets meer dan een kilo shoarma in de slowcooker zitten en wij hielden best nog wat over. Na het opbakken hebben we er knapperige ijsbergsla doorheen geroerd en dat geeft een beetje het ‘kapsalon’ effect.

Samen met verse boontjes en wat krieltjes uit de airfryer was dit een uitstekende maaltijd voor de 2e dag; ideaal!

Als je dit shoarma recept gemaakt hebt, dan hoor ik heel graag van je wat je ervan vond natuurlijk. Leuk als je een reactie achterlaat onder dit artikel.

Dit recept graag bewaren?

Pin een van onderstaande afbeeldingen op een van je Pinterest borden om dit recept te bewaren voor later!

shoarma uit de slowcooker
slowcooker shoarma

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven