Inmiddels ben ik er wel achter dat je bijna alles in de slowcooker kan maken en deze shoarma in de slowcooker bewijst maar weer eens het nut van dit keukenapparaat. Ik vind de shoarma zo persoonlijk een stuk lekkerder doordat het varkensvlees goed mals is na 5 uurtjes op low in de slowcooker.
Bij shoarma uit de pan ben ik geneidg om deze wat te hard te bakken om er zeker van te zijn dat het gaar is, maar dan vind ik het eigenlijk niet zo lekker meer.
Je kan onderstaande shoarma overigens ook van kippendijen maken als je liever kipshoarma eet dan de shoarma van varkensvlees die ik deze keer heb gebruikt voor de slowcooker.
Ingrediënten van deze gekruide shoarma
- 1 kilo shoarmavlees (kan ook met kip)
- 2 zoete puntpaprika’s
- 1 bakje champignons, 250 gram
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 el komijnpoeder
- 2 cm verse gember (of 1 tl gemberpoeder)
- 1 el korianderpoeder
- 1 tl kurkuma
- 2 tl milde paprikapoeder
- 2 kruidnagels
- 1 tl kaneel
- citroensap van kwart citroen
- pita broodjes naar wens
- 200 ml kookroom
Bereiding shoarma in de slowcooker
- Snipper de ui, snij de champignons in schijfjes en de puntpaprika in smalle reepjes
- Doe deze op de bodem van de slowcooker
- Pers de knoflook uit en roer deze er doorheen
- Voeg de kruiden toe en de kookroom
- Voeg de citroensap toe
- Rasp de gember of voeg de gemberpoeder toe
- De kruidnagels heb ik zelf in een thee-ei gedaan zodat ik ze er naderhand weer eenvoudig uit kan halen
- Voeg de shoarma toe en roer even om
- Leg de pitabroodjes even kort in de oven, op een grill of bak ze even licht in de pan voordat je gaat eten
Meer van mijn slowcooker recepten lees je hier en mijn slowcooker ebook bestellen kan hier.
Tips om de shoarma nog smakelijker te maken
Eet er wat frisse salade bij en serveer de shoarma in de slowcooker met een lekker knoflooksausje of aioli mayonaise. Ik heb op de broodjes zelf nog wat gesneden tomaat en komkommer gedaan, ook lekker!
Heb je nog shoarma over dan heb ik nog een goede tip voor je:
De volgende dag kan je deze shoarma nog zachtjes in de pan opbakken om als vlees bij de maaltijd te eten. Ik had bijvoorbeeld iets meer dan een kilo shoarma in de slowcooker zitten en wij hielden best nog wat over. Na het opbakken hebben we er knapperige ijsbergsla doorheen geroerd en dat geeft een beetje het ‘kapsalon’ effect.
Samen met verse boontjes en wat krieltjes uit de airfryer was dit een uitstekende maaltijd voor de 2e dag; ideaal!
Als je dit shoarma recept gemaakt hebt, dan hoor ik heel graag van je wat je ervan vond natuurlijk. Leuk als je een reactie achterlaat onder dit artikel.
Dit recept graag bewaren?
Pin een van onderstaande afbeeldingen op een van je Pinterest borden om dit recept te bewaren voor later!