Shoefresh gebruiken voor natte, vieze schoenen, bokshandschoenen en onze helmen!

Even geleden ontving ik de Shoefresh schoenverfrisser om uit te proberen en een review over te schrijven. En zeker in de (natte) periode die er aan zit te komen is dit apparaat ideaal om onze sportschoenen op te frissen en te drogen. Maar ik gebruik hem niet alleen voor onze sportschoenen.

Ook onze motorhelmen worden opgefrist door de Shoefresh. Je kan namelijk heel handige multihouders bij de Shoefresh schoenverfrisser bestellen om je helm en je handschoenen overheen te zetten voor het drogen en verfrissen. Super praktisch.

Afijn, ik heb hem inmiddels al even in gebruik en kan je in deze review precies vertellen wat de Shoefresh doet en hoe deze schoenverfrisser bevalt.

Shoefresh schoenverfrisser review

Shoefresh review; zo gebruik ik de Shoefresh

Bij het uit de doos halen van de Shoefresh blijkt al hoe eenvoudig het apparaat in elkaar zit. Geen toeters en bellen aan de Shoefresh, maar gewoon een eenvoudig in elkaar te zetten ontwerp. Je hebt eigenlijk geen boekje nodig om de schoenverfrisser van Shoefresh klaar te maken voor gebruik.

Het enige waar je even op moet letten is dat je de schoenhouders van de Shoefresh op de juiste manier in het apparaat steekt. Er zit namelijk een chipje in de houder. Aan de ene kant zit de chip links en aan de andere kant rechts. Als je de schoenhouders in de Shoefresh stopt en de stekker in het stopcontact steekt, dan is deze schoenverfrisser al klaar voor gebruik. Schuif je schoenen er op en hij begint gelijk aan zijn werk!

Shoefresh review

Zo werkt de Shoefresh schoenverfrisser

Ik vertel je ook graag even hoe de Shoefresh nu eigenlijk werkt. Deze schoenverfrisser reinigt je schoenen én droogt ze daarna. Dit doet hij in twee stappen die ook nog handmatig instelbaar zijn.

Standaard staat de Shoefresh schoenverfrisser namelijk op 5 minuten reinigen en 20 minuten drogen op 60°. Maar je kan de reinigtijd verkorten als je wilt en ook de graden voor het drogen veranderen. Of een kortere droogtijd aanhouden. Of helemaal niet drogen. Dat stel je allemaal eenvoudig in door de + en de – knop.

Meer informatie vind je op de website van deze schoenverfrisser

Het reinigen doet de Shoefresh met ozon en dat merk je. De bacteriën en de schimmels in je schoenen worden gesteriliseerd zodat de geur verdwijnt en je schoenen ook daadwerkelijk weer fris worden van binnen. Niet onbelangrijk als je het hebt over sportschoenen die nogal zweterig en klef kunnen zijn.

En wat denk je van onze motorhelmen? Als wij met mooi weer een dag op pad zijn geweest met de motor, dan is mijn helm ook niet echt fris meer van binnen. Yagh.

Schoonmaken met ozon

De ozon, daar moet je even rekening mee houden. Ook al wordt er maar een klein beetje ozon gebruikt, je ruikt het en merkt het. Het advies is dan ook om de Shoefresh in een goed geventileerde ruimte te gebruiken. Je kan hem bijvoorbeeld in je bijkeuken zetten, dat deed ik ook de eerste keer.

Voor ons is dit echter niet de beste plek, want de bijkeuken bevindt zich in het midden van ons huis. Tussen de keuken en ons kantoor. En de deuren staan daar altijd open. Die eerste keer rook ik de ozon dan ook een beetje (onstabiele vorm van zuurstof).

Gelukkig is de hoeveelheid ozon die de Shoefresh gebruikt heel erg klein waardoor van duizelig worden of hoofdpijn krijgen geen sprake is heb ik tijdens mijn review gemerkt. Ik heb de Shoefresh voortaan bij ons in de loods staan. En dat kan goed, want hij kan prima tot -10° zijn werk doen.

Heb je dus een garage, dan zou ik je adviseren hem daar neer te zetten. Heb je geen garage aan huis? Zet de shoefresh dan ergens op een kamertje waar je een raam open kan zetten zodat je direct goed kan ventileren. Dat kan ook prima.

De Shoefresh maakt ook wel wat geluid blijkt uit mijn review

Een andere reden om de Shoefresh niet in de woonkamer of keuken te gebruiken is het feit dat hij tijdens het opfrissen van je schoenen én het drogen ervan wel wat geluid produceert. Je kan het vergelijken met een föhn die staat te blazen.

Geen groot probleem, maar het is rustiger als je hem ergens neerzet waar je dat niet hoort.

Meer informatie vind je op de website van deze schoenverfrisser

Schoenverfrisser start en stopt automatisch

Zoals ik hierboven al aangaf start de Shoefresh automatisch. Maar hij stopt ook automatisch. Heel handig, want je hoeft hem dus niet in de gaten te houden. Als je hem eenmaal hebt aangezet slaat hij vanzelf af als hij zijn 20 minuten programma gedraaid heeft.

Zijn je schoenen nog niet droog? Dan kan je hem nog een keer aanzetten om te drogen als je wilt.

Helm opfrissen en handschoenen drogen met Shoefresh
Shoefresh met de multihouders
Shoefresh multihouders
Met deze multihouders zijn helm en handschoenen in een ‘wip’ bacterievrij en droog!

Shoefresh gebruiken voor je helm

Om de Shoefresh te gebruiken voor je helm kan je de multihouders gebruiken. Je haalt de houders voor de schoenen eraf en plaats de ‘multihouders’ erop. Hier kan je je helm gewoon bovenop zetten en ook tegelijkertijd je handschoenen op drogen als je wilt.

Door de opening in de houders komt de ozon en wordt je helm opgefrist en gedroogd. Ideaal.

Waar kan je de Shoefresh allemaal voor gebruiken?

In ieder geval voor schoenen en je motorhelm, dat is je vast al duidelijk na bovenstaand verhaal. Maar je kan bijvoorbeeld ook goed je handschoenen opfrissen en drogen. Ideaal als je kids een sneeuwballengevecht hebben gehouden. Even om de beurt de handschoenen op de Shoefresh en ze zijn daarna weer droog voor een nieuw avontuur. Dat werkt een stuk beter dan op de verwarming leggen 😉 .

Je kan de Shoefresh niet alleen gebruiken voor je dichte schoenen, maar ook voor sandalen, slippers en pumps en dergelijke. Vooral bij die laatste kan de geur zich wel eens manifesteren vind ik.

Als je een tijdje met blote voeten in pumps rondloopt, dan gaan die pumps daar niet beter van ruiken. De Shoefresh is dan ideaal om te gebruiken. Je verwijdert zo weer alle bacteriën en je pumps ruiken weer als nieuw.

Om open schoenen te reinigen kan je het beste de bijbehorende reinigingshoes gebruiken. Je hangt de open schoen wel over de schoenhouder heen en doet daarna de reinigshoes overheen. Hiermee zorg je ervoor dat je slipper of sandaal in een dichte cocon komt te zitten waardoor het reinigingsproces net zo goed verloopt als in een dichte schoen. Handig toch?

Hier kan je deze schoenverfrisser kopen

Conclusie Shoefresh review

Ik heb de Shoefresh inmiddels een aantal keren gebruikt en ben er tot nu toe heel tevreden over. Hij werkt heel makkelijk en droogt ook goed. Ik kan niet zeggen dat na één gebruik mijn sportschoenen weer naar roosjes ruiken 😉 , maar ik heb goede hoop dat dit na een paar keer steeds verder verbetert.

Persoonlijk ben ik erg blij met dit apparaat. Zeker in een huishouden met 2 pubers waar veel gesport wordt is hij eigenlijk onmisbaar. Weet je waar ik hem ook heel graag voor gebruik? Voor Lotte haar stinkende bokshandschoenen. Ook daar is hij ideaal voor en die kunnen een partij stinken, jakkes.

Stiekem denk ik zelfs dat wij de Shoefresh ook mee op wintersport gaan nemen. Handig om alle skihandschoenen op te drogen (en te ontdoen van allerlei bacterieën) én ook fijn als er niet voldoende ruimte meer in het skihok over is voor onze skischoenen.

Het gebeurt namelijk nogal eens dan we -als we te laat thuiskomen van de piste- geen plek meer hebben om onze skischoenen te laten drogen. No worries dus meer… dat doen we dan wel zelf!

Er is overigens ook een travel variant, de Shoefresh mini. Die is nog makkelijker meenemen uiteraard.

Gratis uitproberen?

Wil je de Shoefresh graag eerst uitproberen? Dat kan. Je kan deze schoenverfrisser nu 90 dagen gratuis uitproberen. Is het toch niet wat je ervan verwacht had? Dan kan je hem zo terugsturen! Lees hier meer over het gratis uitproberen.

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven