Shop till you drop… winkelen met je kinderen

ShoppenShop till you drop kan leuk zijn met je kinderen, zo lang zij dit maar niet letterlijk nemen. Er is geen ouder die nog nooit een kind van de vloer van een winkel heeft moeten plukken. Driftbui, stervende zwaan scènes, we kennen ze allemaal. Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de Nederlandse moeders met kinderen in de leeftijd 1-7 het even lekker kunnen winkelen erg mist. Behoor jij tot die groep? Lees dan snel verder hoe je wel leuk kunt shoppen met je kids!

Moeders vinden het vooral lastig dat ze op de kinderen moeten letten waardoor ze niet ongestoord kunnen winkelen. Het gebrek aan opvang en de angst dat kinderen zich gaan misdragen zijn verder redenen dat moeders minder winkelen dan ze zouden willen. Bijna de helft van de moeders zegt zich dan ook wel eens te schamen voor het gedrag van hun kinderen. Eén op de drie moeders heeft zich wel eens echt voor schut gezet gevoeld door het gedrag van haar kind. Daar staat tegenover dat 53% zegt dat hun kinderen zich beter gedragen dan die van andere moeders. Het welbekende ‘dat doet die van mij nou nooit’. Van 1 op de 3 moeders heeft een kind ooit iets echt gênants gedaan in een winkel. Dat varieerde van hysterische driftbuien, bij vreemde mensen binnenlopen in pashokjes, met dingen gooien en het hardop commentaar geven op andere klanten tot plassen of (bijna) poepen in het gangpad en het verstoppen van snoep, speelgoed en zelfs schoenen, strings en bh’s in de tas of buggy waar mama pas na het afgaan van het alarm achter kwam. Je leest het wel, het kan altijd nog erger.

Tips en trucs om makkelijker te winkelen met je kids

Kind omkopen met een ijsjeUit het onderzoek uitgevoerd door DirectResearch in opdracht van winkelcentrum Citymall Almere komen ook enkele gouden tips van moeders om van winkelen met kinderen een succes te maken naar voren.

Meest gebruikte truc om toch een beetje rustig te kunnen winkelen is omkopen. De helft van de moeders belooft hun kinderen iets om ze rustig te houden tijdens het winkelen. Een ijsje of iets anders lekkers is met bijna 68% favoriet. Maar ook een klein cadeautje of een bezoek aan een speeltuin of kinderactiviteit, doen het met ruim 30% goed.

Aan alle moeders in het onderzoek werd gevraagd of ze gouden tips hadden die ze wilden delen met andere moeders. Wat doen zij om ongestoord te kunnen winkelen met hun kinderen? Hier kwamen zeer veel leuke en bruikbare tips uit naar voren.

Een kleine greep uit de vele antwoorden:
· Stel doelen op samen met je kind. Geef ze het gevoel dat ze een taakje hebben
· Als ze iets zien dat ze willen hebben, zeg dan dat ze het op hun verjaardags- of Sint lijstje kunnen zetten
· Neem eten of snacks mee waar ze heel lang over doen zoals rozijntjes of mandarijnen
· Ga winkelen met andere moeders en hun kinderen. Dan kunnen de moeders beurtelings oppassen, of neem papa, of oma mee om op de kinderen te letten
· Ga ‘s morgens, dan hebben ze de meeste energie
· Zorg dat niet alleen je kind, maar ook jijzelf goed uitgerust bent voor je gaat winkelen
· Geef ze een klein beetje zakgeld waarvan ze iets mogen kopen
· Doe een spelletje waarbij de linker en de rechterhand elkaar altijd moeten aanraken. Dan kunnen ze nergens aankomen
· Doe een soort speurtocht. Laat het kind een blauw shirt in een kledingwinkel zoeken en aanwijzen bijvoorbeeld

Heb jij zelf nog geniale tips om wel leuk te kunnen winkelen met je kids? Reageer dan hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here