Shoppen in Antwerpen: moderne modehuizen in een oude stad

Oude gebouwen die nodig goed schoongespoten moeten worden. Gerenoveerde gebouwen waar je je even 100 jaar terug in de tijd waant en straten waar je de geschiedenis in alles proeft. Dat is Antwerpen. Maar Antwerpen is meer. Antwerpen is niet alleen een stad met een prachtige historie, Antwerpen is ook een modestad. Dat maakt dat Antwerpen niet alleen leuk is om te bezoeken voor de musea en de geschiedenis… Je kan ook lekker shoppen in Antwerpen! Enne, shoppen, shoppen en nog meer shoppen! Je stedentrip naar Antwerpen krijgt zo een heel ander doel.

Shoppen in Antwerpen

Antwerpen kan zich niet meten met Parijs als modestad, maar wie wil dat ook? Ik weet niet hoe het met jou zit… Maar zelf wil ik toch vooral shoppen bij winkels die we in Nederland niet hebben. Of me kunnen vergapen aan kleding van bekende modehuizen, die ver buiten mijn budget liggen 😉 . Je shopping-experience begint al bij het Centraal Station. Als je vanaf het Antwerpse Centraal Station richting het oude centrum loopt, dan loop je direct naar de Meir. Een ruim opgezette straat met grote winkelketens zoals H&M en Zara, maar ook sportwinkels en leuke winkeltjes die je natuurlijk niet in Nederland hebt. Hier kan je voor jong en oud en voor iedere gelegendheid echt wel slagen!

Lopend over de Meir kom je langs de Stadsfeestzaal. Dit schitterende gebouw stamt uit 1908, hier werden vroeger kunsttentoonstellingen en enorme feesten gehouden. In 2000 werd het pand door een grote brand vernield en pas in 2004 weer in ere hersteld. Het werd omgedoopt tot luxe shoppingcenter met schitterende ‘gouden’details. Shoppen kun je hier todat je erbij neervalt, of totdat je een heerlijk glas champagne hebt verdiend bij de champagne-bar.

Dé modewijk van de stad

Als je dan nog een stuk verder loopt, vanaf de groenplaats richting de Nationalestraat, dan kom je in de modewijk van Antwerpen. Je hebt hier in dit stuk van Antwerpen bekende Vlaamse modehuizen zitten, zoals Dries van Noten, en de mooiste kleine boetiekjes met prachtige collecties. Ook voor merken zoals Gucci en Max Mara kan je terecht in de modewijk. Als je na het shoppen nog niet uitgeput bent, ga dan naar het modemuseum. Hier vind je steeds wisselende tentoonstellingen, die tevens gebruikt worden voor inspiratie door de studenten van de mode-academie.

Wil jij, net als ik, lekker shoppen in Antwerpen? Ga dan eens naar site van TravelBird! Maar wees gewaarschuwd: het opmaken van ál je spaargeld is voor eigen risico… 😉

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven