Shoppen met je kinderen

Kleding kopen voor je kinderen, hoe doe jij dat ?

Wat een drama is dat toch altijd weer. Kleding kopen voor je kinderen. Ten minste, dat vind ik dan hè. En mijn kinderen ook trouwens, haha. En dat combineert eigenlijk heel lastig met het feit dat je toch graag wilt dat je kinderen er leuk uit zien. Maar bij ons is er in ieder geval niets gezelligs aan.

De oudste (nu 6) vind het prima als hij iets nieuws krijgt, graag zelfs, maar als dat dan ook inhoudt dat hij daarvoor een aantal kledingwinkels moet bezoeken, broeken aan- en uit moet trekken, èn shirts en blouses af moet wisselen in een kleedhokje (of daarbuiten), dan wordt het ineens een heel ander verhaal. Al voordat de eerste broek weer om zijn magere middel heen geknoopt wordt begint hij te mopperen. ‘Zijn we bijna klaar?’ ‘Ik wil nog even spelen’, of ‘ja, is ok’ wordt gelijk naar mijn hoofd geslingerd.

En het ‘ja, is ok’ daar wordt dan mee bedoeld dat de broek die hij juist aangetrokken heeft, waarvan het kruis op zijn knokige knieën hangt, en de broekspijpen over de grond heen sleuren terwijl hij ermee weg stapt… volgens hem wel goed is. Zo van ‘inpakken en wegwezen’, dan zijn we klaar.

En waar ik helemaal de rode vlekken van in mijn gezicht krijg…. Dat is het passen van kleertjes bij mijn dochter.

De jongste (nu 19 mnd) begint al te krijsen als je een shirt wil verwisselen (logisch ook, want er is bijna geen enkel shirt wat gemakkelijk aan en uit gaat bij zo’n kleintje, op die van Oishi-M na dan). Maar het krijsen heeft niet alleen te maken met het aan- en uitkleden hoor. Want het gaat er haar meer om dat je haar beperkt op dat moment. Zij wil namelijk altijd iets anders dan dat ik wil, of dat jij zou willen, of dat ieder ander wil op dat moment.

Wat echter wel goed werkt is het volgende….’o meid, wat zie jij er mooi uit!’ ‘Kom eens in de spiegel kijken’. Dan stapt madam parmantig naar de spiegel om haar eigen smoeltje, en hetgeen ze aan heeft (of in haar haar heeft) eens goed te bewonderen. En dat zijn de zeldzame momenten dat ze het roerend met me eens is…..’MOOOOOOOOOOOI’ zegt ze dan!

Tegenwoordig shop ik wat minder vaak buiten de deur, dat wel, ik shop nl. in mijn eigen shop, haha. Leuk, èn makkelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven