Silk’n Tightra: vaginale klachten verminderen zonder operatie

Met de Silk’n Tightra kan je je vagina verstrakken en herstellen, zonder dat daar een operatie voor nodig is. Helaas is het nog steeds een taboe om erover te praten en met deze review wil ik dan ook mijn steentje bijdragen aan het doorbreken van deze taboe. Er zijn namelijk maar weinig vrouwen die ‘out loud’ aangeven dat ze bijvoorbeeld last hebben van urineverlies na hun zwangerschappen. Toch is het helemaal niet zo vreemd als je bedenkt wat er allemaal in je lichaam verandert gedurende deze periode. Door het krijgen van kinderen, maar ook door hormonale veranderingen tijdens de overgang, kan je vagina ingrijpend veranderen en dat maakt veel vrouwen onzeker.

Zelf ben ik via de normale weg bevallen (bij Luc) en via een keizersnede (bij Lotte). Zelfs na één gewone bevalling heb ik al last van urineverlies in bepaalde situaties. Gelukkig niet als er niets bijzonders is, maar als ik hard moet lachen, niezen, hoesten of heel veel kracht moet zetten (bijvoorbeeld bij zwaar tillen), dan merk ik dat mijn bekkenbodemspieren niet meer zijn zoals voorheen. Daarnaast ben ik ook nog eens vervroegd in de overgang en als gevolg daarvan merk ik ook veranderingen. Niet alleen op het gebied van urineverlies, maar ook op het gebied van fijn, pijnloos vrijen. Het is allemaal niet meer zoals het ‘vroeger’ was.

silk'n tightra bij vagina klachten

De Silk’n Tightra kan gelukkig verandering brengen in beide aspecten en ik heb hem dan ook graag uitgebreid getest voor deze review.

Je koopt de Silk’n Tightra online hier

Silk’n Tightra review – een test om zonder operatie de vagina strakker te maken

Ik ben enorm blij met het feit dat ik de Silk’n Tightra heb mogen testen, want eerlijk is eerlijk een vaginale operatie ondergaan, dat zou me wat te ver gaan. Dan kies ik er liever voor om te dealen met de ongemakken. Maar in dit geval is ook dat laatste niet (meer) nodig, want met het reviewen van de Silk’n Tightra blijkt dat mijn ongemakken duidelijk afnemen.

Mijn klachten die ik wil behandelen met de Silk’n Tightra:

  • licht urineverlies in bepaalde situaties
  • gevoeligheid bij het vrijen door de overgang

Naast bovenstaande klachten kan je ook een eventuele uitwendige verbetering in het uiterlijk van je vulva verkrijgen door de Silk’n Tightra te gebruiken. Aan deze meer cosmetische benadering heb ik zelf geen behoefte, maar als ik door het herstellen van de bekkenbodemspieren mijn ongemakken kan verminderen of misschien zelfs kan laten verdwijnen, dan ben ik daar heel blij mee.

silk'n tightra voor inwendige behandeling

Gebruik van Silk’n Tightra om fysieke of cosmetische redenen

Natuurlijk zijn er ook vrouwen die vanuit cosmetisch oogpunt denken, alhoewel hangende schaamlippen ook vervelend kunnen zijn en bijvoorbeeld pijn bij het fietsen kan opleveren. Of je het nu doet omwille van fysieke redenen, of omdat je niet (meer) blij bent met hoe je vulva eruit ziet: met de Silk’n Tightra kun je je vulva herstellen zónder dat je ervoor onder het mes moet. Hieronder zie je ook het ervaringsverhaal van een andere gebruiker.

Silk’n Tightra en het gebruik

Het vrouwelijk lichaam is misschien wel een van de grootste wereldwonderen. Een bevalling, of de overgang… dat is een aanslag op je lichaam. Heb jij er ook vaginale problemen aan overgehouden? En wil je daar graag wat aan doen? Dan is de Silk’n Tightra misschien wel wat voor jou.

Hoe werkt het?

Met de Silk’n Tightra kun je dus je vagina verstrakken zonder ervoor naar een kliniek te moeten. Je doet het eenvoudig zelf, lekker thuis. Dat levert niet alleen gemak op, maar is ook op het gebied van privacy erg fijn.

Het apparaat werkt op basis van energie uit bipolaire radiofrequentie, en verstevigt de binnen- en buitenkant van de vagina en de bekkenbodemspieren. Er zijn 16 ingebouwde warmtesensoren, goudkleurig en zilverkleurig. De goudkleurige werken binnenin je vagina en de zilverkleurige zijn voor eventuele uitwendige behandeling.

Voordat je aan de slag kan met je eerste behandeling, moet je de Silk’n Tightra opladen. Dat duurt ongeveer 6 uur. Vervolgens doe je er wat Silk’n Intimate Gel op (meegeleverd) en breng je hem voorzichtig naar binnen.

Van belang is overigens ook dat je hem na iedere behandeling weer schoonmaakt en aan de oplader legt. Zo ben je voor de volgende sessie gegarandeerd van een opgeladen en hygienische Tightra, waarmee je weer een hele sessie kunt afronden.

vaginale klachten, silk'n tightra thuis gebruiken

Silk’n Tightra gel en energieniveaus

De bijgeleverde Silk’n Intimate Gel breng je aan op de warmtesensoren om voor een goede geleiding van de energie te zorgen, vóórdat je de Silk’n Tightra gaat gebruiken. Je start overigens op het laagste energieniveau om te wennen aan het gebruik van de Silk’n Tightra. Vervolgens kun je doorschakelen naar een hoger niveau.

Het is het handigst om tijdens de sessie gewoon lekker ontspannen op bed te liggen en bijvoorbeeld wat te netflixen 😉 . Bij een inwendige behandeling breng je de Silk’n Tightra naar binnen in je vagina en zo nu en dan draai je de Tightra even een beetje rond om ervoor te zorgen dat de geleiding goed blijft gaan. Een sessie duurt 20 minuten.

In het begin was ik zelf een beetje gespannen voor de warmte, bang dat het gevoelig zou zijn, maar dat blijkt gelukkig niet het geval. Je voelt het wel, maar het doet geen pijn. Eigenlijk dus gewoon best lekker.

Sterkere bekkenbodemspieren

Sowieso is het versterken van je bekkenbodemspieren altijd een goed idee! Het vergemakkelijkt je bevalling, maar zorgt ook voor fijnere seks en verkleint het risico op urineverlies. Met de Silk’n Tightra haal je daar een handig apparaat voor in huis.

Tijdens de behandeling wordt het vaginale weefsel vernieuwd en de bloedstroom vergroot. Ook worden er nieuwe elastine- en collageenvezels gevormd, waardoor de huid strakker wordt. De bekkenbodemspieren worden sterker.

Hoe snel heb je resultaat?

Voor goed merkbaar resultaat zijn 8 sessies van 20 minuten nodig, verspreid over vier weken. Voor een optimaal resultaat breek je de sessies niet vroegtijdig af, maar maak je ze helemaal af.

Ik heb zelf inmiddels -na drie weken gebruik- echt al het idee dat het wat doet voor mijn bekkenbodemspieren. Sinds kort ben ik bijvoorbeeld begonnen met kickboksen en daar moet ik tijdens de trainingen aardig wat kracht uitoefenen bij het stoten. Dat gaat nu zonder urineverlies, wel zo prettig!

Je bestelt de Silk’n Tightra hier

silk'n tightra case

Wat zit er allemaal in het Silk’n Tightra pakket?

Als je de Silk’n Tightra zelf ook graag wilt gaan gebruiken om je klachten te verminderen, dan kun je rekenen op een apparaat dat ook nog eens mooi en praktisch opgeborgen kan worden. In de paarse case waar de Tightra in zit kun je ook de tube met gel kwijt. Daarnaast bevinden zich hierin ook de oplader, kabel en de gebruiksaanwijzing.

De case ligt gewoon op mijn nachtkastje en ik voel geen reden om hem op te bergen, want het ziet er best mooi uit zo! Wil je nog meer lezen over vaginale klachten na de bevalling lees dan dit artikel bij collegablogger Sandra.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven