Silvia Schakel, Working mam van week 47

Mijn naam is Silvia Schakel en ik ben moeder van 3 kinderen, twee jongens van 11 en 4 en een meisje van 1,5 jaar. Ik woon samen met mijn partner in Houten.

Mijn oudste zoon is chronisch ziek en een aantal jaar geleden kwam er een moment dat ik moest stoppen met werken om bij hem te zijn. Na zijn niertransplantatie in april 2010 en de geboorte van onze dochter de maand erna werd het korte tijd erna weer iets ‘rustiger’ in huis en in mijn hoofd . Dus ruimte om na te denken en ook zin om weer iets te ondernemen. Het mooiste zou zijn vanuit huis te kunnen werken gezien de (toekomstige) zorgen die er nog zijn rondom de oudste. Maar wat dan?

Toen ik wederom ‘struikelde’ over de doos met zwangerschapskleding die op zolder stond,  kreeg ik een idee! De kleding is relatief kort gedragen en kan mak­kelijk nog een zwangerschap mee. Na wat research kwam ik erachter dat een dergelijk initiatief zoals Big Bellies in Nederland nog niet bestond. En dus werd ik met de dag enthousiaster. Eind februari 2011 was het zover, een gebruiksvriendelijke en professionele webshop met zo goed als nieuwe positiekleding ging live, www.bigbellies.nl . Gestart met 250 artikelen online, maar inmiddels zijn dat er al meer dan 375, allerlei merken, allerlei prijzen.

Big Bellies biedt zwangere vrouwen de mogelijkheid betaalbare posi­tiekleding te kopen zonder hier veel tijd aan te besteden.  Maar zeker net zo belangrijk is te noemen dat Big Bellies samen met de (aanstaande) moeders een nieuwe kans geeft aan ‘Moeder Aarde’. Hergebruik is im­mers de kortste weg naar duurzaamheid.

Daarnaast draag ik een warm hart toe aan goede doelen. Kleinschalige projecten, mooie initiatieven waarbij mensen zich belangeloos inzetten om anderen te helpen naar iets beters, iets mooiers. Zij zijn vaak volledig afhankelijk van donaties. Momenteel ben ik druk bezig dit uit te werken en vanaf 2012 zal dit op de website staan. Als een moeder haar positiekleding bij Big Bellies inbrengt kiest zij zelf een goed doel aan wie zij haar opbrengst doneert.  Koop je als zwangere vrouw je positiekleding bij Big Bellies, dan steun je ook deze goede doelen!

De kleding die niet wordt verkocht gaat ook naar een goed doel: Stichting Humana. Met de opbrengst hiervan steunen zij ontwikkelingsprojecten in Angola, Zambia, Mozambique en Malawi.

Sinds mei ben ik ook vrijwilliger voor de Stichting BabyHope en zamel ik ongebruikt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich
aan kunnen drukken.

Dus kijk eens in je kasten of nog positiekleding hebt of ongebruikte kraammaterialen en geef het een tweede leven! Ik ben er trots op dat Big Bellies samen met  (aanstaande) moeders een steentje bijdraagt aan een duurzamere en mooiere wereld!

Ik wens jullie een mooie decembermaand toe en wellicht tot horens/ziens!

Wil jij de volgende working mam in de spotlight zijn, of geef je graag iemand anders op ? Kijk dan hier

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top