Simone Lip, working mam van week 22

Hallo, ik ben Simone Lip (a.s. maandag 4 juni word ik 36 jaar), heel gelukkig met manlief en samen zijn wij de ouders van 3 kinderen, Daniël (bijna 6 jaar), Cas (4 jaar) en Lynn (15 maanden). Na mijn studies ben ik ruim een jaar stewardess geweest en een ervaring rijker: wat is er veel moois in de wereld te zien!

Mijn meest bijzondere ervaring was het lopen door de Sawa velden van Indonesië. De rust die ik daar heb gevoeld, de vriendelijkheid van de bevolking, ik denk geregeld nog aan mijn ‘vliegtijd’ terug. Ik heb zoveel mogen leren door het contact met de verschillende bevolkingen, collega’s en passagiers.

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de evenementenwereld, hotellerie en vervoerswereld zit ik nu ruim vijf jaar bij een grote certificeringsorganisatie. Eerst in het Sales Support team en sinds twee jaar in het Marketing & Communicatie team als Project Coördinator. Bij projecten is het vaak de opdracht om mensen met elkaar te verbinden om zo naar een mooier, beter resultaat te komen. Ik geniet ervan als het werkt en zoek daarbij ook elke keer weer naar verbeterpunten voor mezelf.

Mensen enthousiasmeren, positief laten denken, inspiratie geven en groepen bewegen naar een verbetering/optimalisatie, ik zet mij er graag voor in.

Zo is ook mijn ‘inzet voor borstvoeding’ ontstaan. Ik ben altijd een overtuigende borstvoeding moeder geweest, maar hoe groter de wil hoe harder de muurkan zijn als het niet zo makkelijk lukt. Zoals je ook op mijn site www.inzetvoorborstvoeding.wordpress.com kan lezen, ik heb best moeten bikkelen, maar het is mij gelukt. In die tijd dat ik mijn kinderen borstvoeding gaf, heb ik ook veel hulp aan anderen gegeven. Vrienden, maar ook collega’s die bij mij kwamen voor tips & tricks over borstvoeding. Ik help vrouwen graag het te doen laten slagen, bijvoorbeeld als zij met vragen en/of onwetendheden zitten waar ik ook zo mee worstelde, zodat zij uiteindelijk ook volop kunnen genieten van zo’n kleintje bij je aan de borst.

‘Kinderen krijgen relativeert’ is mij wel eens gezegd en die ervaring ben ik zeker rijker. Ik geniet elke dag volop van onze kleine, grappige mensjes die je zoveel meegeven en je leren jezelf ook eens anders te zien. De combinatie kinderen en werken is mijn basis, daar ‘leef ik goed op’ zeg ik wel eens. Al is het soms wel zoeken naar de verdeling van tijd.

De afgelopen maanden heb ik mij de vraag gesteld waar ik goed in ben, veel inspiratie opgedaan door te luisteren naar mensen met een mooie missie en mij te verdiepen in de mens die zich op welke wijze dan ook inzet voor borstvoeding. Om in contact te komen met deze mensen en om mijn borstvoedingervaringen te kunnen delen met anderen ben ik o.a. gestart met Social Media Twitter, Facebook en binnenkort ook LinkedIn.

En wat een enorme hoeveelheid aan energie en plezier heb ik mogen ontvangen! Inmiddels heb ik op Facebook (‘Inzet voor borstvoeding’) een informatieve site opgezet en via Twitter ontmoet ik mensen die mij inspireren, zodat ik mijn passie kan volgen om datgene te doen waar ik goed in ben.

De volgende personen/groepen wil ik in het bijzonder bedanken, zij geven mij energie tijdens mijn ontdekkingsreis voor mijn ‘inzet voor borstvoeding’:

  • De verloskundigenpraktijk waar ik de afgelopen jaren ben geweest en dan in het bijzonder Liesbeth en Ellen. Liesbeth die mijn eerste bevalling heeft gedaan en bij alle kinderen in de kraamweek op bezoek wilde komen en mij tips gaf om borstvoeding geven te laten slagen. Ellen, die zich inzet voor een kraamkliniek in Gambia en nu o.a. kraampakketten inzamelt. Ik help haar waar mogelijk.
  • Het ‘denktank’ team van vrouwen waar ik nog niet zolang aan deel neem die zich willen inzetten om de communicatie rondom borstvoeding binnen de zorgverleners te optimaliseren. Ik ga er vast veel van leren!
  • De vriendinnen (zij weten zelf wel dat ik hen bedoel) die altijd naar mijn ideeën en verhalen luisteren en mij leuke en handige tips geven.
  • De mensen die mij de afgelopen maanden volgen, zij geven mij energie om door te gaan en ik hoop dat ik wat voor ze kan betekenen.

En al die andere mensen die ik nu niet noem, maar zeker belangrijk voor mij zijn.

Hoe het verder gaat? Ik heb nog zoveel ideeën voor mijn ‘inzet voor borstvoeding’ die ik hopelijk kan gaan uitwerken. En verder veel leren binnen mijn huidige functie als Project Coördinator, een mooie combinatie. Lezen jullie mee op www.inzetvoorborstvoeding.wordpress.com? En heb je vragen, aanvullingen of wil je je kennis/ervaring in borstvoeding met mij delen, ik hoor het graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top