Als single mom neem ik mijn baby soms mee naar het werk

Ik bof zo met mijn werk. Ze houden ontzettend veel rekening met mijn privésituatie als single mom zonder netwerk hier in de buurt. Wat wel een nadeel is, is dat ik door de sluitingstijden van de opvang eigenlijk nooit naar de borrels kan die altijd op het eind van de middag ingepland worden. Deze week had ik een afscheidsborrel van een collega. En daar wilde ik toch écht even bij zijn. De oplossing: borrelen mét baby!

single mom

Single mom met puike werkgever

Alcohol drink ik toch niet vanwege de borstvoeding die nog steeds erg populair is bij Emma. Dit was de aanpak: Ik ging iets eerder weg om Emma alvast te halen na haar middagslaapje. En toen ben ik met mijn 11 maanden baby in mijn zakelijke (lees: effen zwarte) draagdoek (en het snot over mijn chique colbertje) terug naar mijn werk gelopen. Emma vond het reuze interessant! Allemaal vrolijke mensen die ondertussen aan het sjoelen waren, en de sfeer op het kleine bedrijfje waar ik werk is eigenlijk ook echt altijd goed.

Mijn collega’s hebben Emma al vaak genoeg gezien, omdat ik regelmatig even snel iets kom doen op mijn vrije dagen, tja, als single mom heb je niet altijd veel keus. Daar maken Emma en ik dan ook altijd een uitje van. Lekker op het gemakje naar het werk wandelen in de draagdoek, kijkend naar alle eendjes en spelende kindjes die we onderweg tegenkomen. En dan op werk even gezellig kijken naar wat iedereen aan het doen is, of zelfs daar even lunchen met de collega’s. Ze vindt het allemaal leuk, en hoe meer mensen er aan tafel zitten te eten, hoe beter zij zelf ook eet. Mijn collega’s vinden dan ook dat ik een supermakkelijke baby hebben en plagen altijd dat ze zich niet kunnen voorstellen dat ik soms moe ben, maar dat terzijde 😉 .

Nu was het toch wel een beetje spannend, want er waren ook een paar klanten aanwezig. En zoals ik klagend in mijn vorige blog al liet weten, zit Emma niet in haar allermakkelijkste fase (later bedacht ik me dat dit wel eens de 11 maanden sprong kon zijn).

Anyways, ze deed het super. De kleine charmeur lachte naar iedereen en hing hele verhalen (“dakadakadaka ieeeeh” en dan heel hard gaan schaterlachen). Een ook de klanten vonden het alleen maar zichtbaar leuk dat medewerkers gewoon hun kind mee konden nemen naar zoiets. Kortom: een aanrader, voor herhaling vatbaar en voor mij als single mom een hele opluchting!

Nu vroeg ik me af… nemen jullie je kind(eren) wel eens mee naar werk? En in wat voor situatie is dat dan?

2 gedachten over “Als single mom neem ik mijn baby soms mee naar het werk”

  1. Wat stoer en leuk vooral!
    Toen ze zo klein waren nam ik ze alleen mee als ik iets moet wegbrengen of ophalen, verder niet.

    Nu ze wat groter zijn neem ik ze heel af en toe, denk dan aan misschien twee keer per jaar mee en zet ze achter een computer van een collega. Dan werk ik zelf en kunnen zij even een spelletje doen of youtube op terwijl ik de achterstand wegwerk. Dit doe ik overigens alleen als ik mijn beide collega’s van de kamer niet aanwezig zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven