Single Supermom, een handboek voor de alleenstaande moeder

Single-supermom

Ben of ken jij een Single Supermom?

Single SuperMom; Het Handboek voor de Alleenstaande Moeder is dan een mooi boek voor je! Het behandelt alle belangrijke aspecten van het single moederschap: van het verwerken van een beëindigde relatie, dilemma’s rondom de zwangerschap, financiën tot het aangaan van een nieuwe liefde.

Het boek puilt uit van voorbeeldverhalen van sterke vrouwen die waardevolle tips en adviezen bieden. De uitgebreide juridische bijlage is een uitkomst om zo binnen handbereik te hebben. De praktische tips, todo-lijstjes en ervaringsverhalen van bekende Nederlandse (single) moeders zoals musicalster Antje Monteiro, politica Neelie Kroes, relatiecoach Mariska Hulscher en tv-psychologe Barbara Nanninga maken dit boek een compleet naslagwerk.

Nederland telt meer dan een half miljoen eenoudergezinnen, waarvan 87% alleenstaande vrouwen met kinderen. Alleen voor de kinderen zorgen is vaak eenzaam en zwaar. In het boek komen moeders aan het woord die alleenstaand zijn als gevolg van verschillende redenen: gescheiden, weduwe, alleen zwanger of bewust alleenstaand. Het boek biedt hen aanmoediging, herkenning, adviezen, praktische oplossingen en inspiratie.

Netwerk voor single moms

Auteur Eva Yoo Ri Brussaard, voorzitter van de Stichting Single SuperMom en single moeder van een zoontje van 10 jaar: “Een tip die je in het boek vaak terugziet: durf actief om hulp te vragen. Het is belangrijk om een netwerk om je heen te bouwen voor extra ondersteuning. Denk hierbij aan buren, vrienden, familie maar ook aan andere single moeders. Zo’n netwerk is niet altijd vanzelfdsprekend. Vandaar dat zij gestart zijn met een online ontmoetingsplaats voor single supermoms op hun site. Een ontmoetingsplek die alleenstaande moeders met elkaar verbindt voor vriendschap, oppas-issues, klushulp, juridische vragen en steun. Zo kunnen moeders die bij elkaar in de buurt wonen elkaar helpen of opzoeken voor klussen, oppassen, playdates of gewoon een kop koffie. Aanmelden is gratis.

Over het boek Single Supermom

Titel: ‘Single SuperMom; Het Handboek voor de Alleenstaande Moeder’ door Eva Yoo Ri Brussaard. Prijs: € 19,99. Het boek is een initiatief van de Stichting Single SuperMom dat zich inzet voor het vergroten van de zelfredzaamheid van alleenstaande moeders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven