Sinterklaas decoratie maken? 5 ideeën!

Gezellig knutselen op een regenachtige herfstdag is echt gaaf, vooral vlak voor het Sinterklaasfeest. Wil je je huis versieren en Sinterklaas decoratie maken? Je kunt natuurlijk sinterklaasversiering kopen, maar hoe leuk is het om zelf wat te maken.

Hier zijn vijf toffe doe-het-zelf-tips om samen met je kinderen aan de slag te gaan, zodat jullie dit jaar zelf Sinterklaas accessoires kunnen maken.

Leuke DIY om zelf sinterklaas decoratie te maken

Een aftelkalender voor Sinterklaas

We beginnen met een makkelijke, want voor Sinterklaas moeten we aftellen.

Je kunt daarom een toffe aftelkalender downloaden op verschillende websites, of je maakt er een zelf. Dit zijn een soort van templates om een eigen kalender in elkaar te zetten.

Elke avond voor het slapengaan mogen je kinderen een huisje weghalen en tellen hoeveel nachtjes het nog is tot Sinterklaas komt. Dat is nog eens leuke én praktische sinterklaas decoratie!

Je kan trouwens zo’n aftelkalender ook iets anders van vorm opzetten om er op aan te geven hoe vaak je kind de schoen mag zetten.

.

Windlichtjes als sinterklaas decoratie

Net zoals met Kerstmis, zijn lichtjes onmisbaar tijdens het Sinterklaasfeest. Probeer bijvoorbeeld zelf windlichtjes te maken van oude potten, zoals jampotten, in diverse maten.

Maak ze goed schoon met wat afwasmiddel en droog ze goed af. Vervolgens kun je ze versieren met crêpepapier en jute touw.

Knip leuke vormen uit het crêpepapier, zoals huisjes, een paard , een mijter, pepernoten en meer. Vervolgens zou je een waxinelichtje in de pot kunnen plaatsen, of zelfs wat nepsneeuw neer kunnen leggen.

Een leuke aanloop naar het maken van allerlei surprise ideeën!

Slingers van stof maken

Slingers maken het Sinterklaasfeest extra vrolijk. Maak je eigen slingers van stof.

Knip lange driehoekjes uit rode stof, leg twee driehoekjes op elkaar en naai ze vast. Keer ze binnenstebuiten, zodat de naden niet zichtbaar zijn. Naai de bovenkant vast aan een lang lint. Plak of naai met goudkleurig lint een kruis op elk vlaggetje.

Nu lijkt het alsof je een slinger vol sinterklaas mijtertjes hebt hangen ter decoratie. De kinderen kunnen zelfs hun verlanglijstje aan de slinger hangen met een knijpertje!

Lichtgevende huizen als sinterklaas decoratie

Recycle lege zuivelpakken om duurzaam te knutselen: maak er lichtgevende huisjes van.

Verzamel diverse lege pakken, groot en klein. Maak ze van binnen goed schoon en droog. Verf de pakken in jouw favoriete kleur, bijvoorbeeld zwart voor mooi contrast.

Elk ‘huisje’ kan ook een andere kleur krijgen. Snijd ‘ramen’ en een ‘voordeur’ uit, en plak er gekleurd folie of crêpepapier achter.

Open het pak voorzichtig aan de bovenkant zodat je het later weer kunt sluiten. Plaats een (LED) kaarsje in elk pak en zet de huisjes naast elkaar op de vensterbank. Nu is het wachten tot het donker wordt! Gegarandeerd dat Sinterklaas jouw huis met deze decoratie niet over het hoofd zal zien.

Een stolp

Maak een coole Sinterklaas stolp als cadeau. Je hebt een stolp, snoepjes, lege luciferdoosjes, Sinterklaas inpakpapier, chocolade Sinterklaasjes en Zwarte Piet poppetjes (of van LEGO) nodig.

Laat kinderen meedoen als dat kan. Wikkel het inpakpapier om de luciferdoosjes en zet ze in de stolp. Gooi pepernoten erop of verstop snoep in de doosjes. Zet de chocolade figuurtjes erbij.

Een paar weken voor 6 december mag je kind elke dag een snoepje pakken als ze hun tanden goed poetsen en lief zijn. Handig, toch? En zijn jullie geïnspireerd geraakt door deze sinterklaas decoratie? Veel succes met knutselen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven