Sinterklaas fudge maken? Klaar in 15 minuten!

Deze heerlijke sinterklaas fudge is echt heel makkelijk om te maken, en ook nog eens erg lekker. Niet zo heel gezond, dat dan weer niet, maar hé, we mogen onszelf en ons gezin ook wel eens verwennen toch?! Naast boter en gecondenseerde melk gaat er uiteraard ook chocolade in, pepernoten en mini marshmallows. Je kunt echter zoveel variëren als je zelf wilt.

Ben je een fudge liefhebber dan mag deze niet ontbreken op sinterklaas avond, want hier ga je met zijn allen echt enorm van smullen. En omdat de fudge zo snel klaar is, is het ook nog eens een heel makkelijk recept om deze even tussendoor te maken.

sinterklaas fudge

Sinterklaas fudge maken

Ik heb al eens eerder een fudge gemaakt in de slowcooker en deze sinterklaas fudge is daar een lekkere variant op. De basis is in principe hetzelfde. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor deze lekkere chocolade verwennerij:

Ingrediënten sinterklaas fudge

 • ongeveer 40 gram boter (ik gebruik zelf roomboter)
 • 1 blikje gecondenseerde melk (staat bij de koffiemelk in de schappen van de supermarkt)
 • 200 gram witte chocolade
 • 200 gram melk chocolade karamel zeezout
 • pepernoten (wij hadden de mini variant) voor de sinterklaas variant van de fudge
 • mini marshmallows
ingredienten fudge

Zo maak je de fudge in een pannetje

Als het gaat om fudge maken kan een kind de was doen. Zo simpel is het. Ben je toe aan iets geavanceerder dan is deze kookcursus misschien iets voor jou.

 • Breek de chocolade repen in stukjes en doe ze in het pannetje
 • Voeg de boter toe
 • Voeg het blikje gecondenseerde melk toe
 • Laat alles in een pannetje op een zacht vuurtje smelten en blijf voortdurend roeren
 • Als alles gesmolten is dan kan je de chocolade fudge in een vorm gieten
 • Gebruik altijd bakpapier in je bakblik of andere vorm zodat je de fudge uiteindelijk makkelijk los kan krijgen
 • Versier je fudge met de pepernoten en de mini marshmallows
 • Laat de sinterklaas fudge voor minimaal 2 uur in de koelkast koelen
 • Klaar is je fudge!
sinterklaas fudge met pepernoten
sinterklaas fudge maken

Zelf heb ik een siliconenvorm gebruikt en daar kon ik de fudge wel uit krijgen, maar het kostte toch de nodige moeite. Een volgende keer gebruik ik dus ook weer gewoon bakpapier erin 😉 .

Tip: Ben je een echte liefhebber van pepernoten en dergelijke, dan kan je de toppings natuurlijk ook nog door de fudge zelf heen roeren. Zo heb je door de hele fudge heen een sinterklaas sensatie door de pepernoten.

Ik heb de fudge in de slowcooker gemaakt in plaats van in een pannetje

Voor diegene die een slowcooker hebben… maak dan de sinterklaas fudge in de slowcooker in plaats van in een pannetje, dat is nog makkelijker!

In principe is de bereidingswijze van de fudge gewoon hetzelfde, maar doordat je hem in de slowcooker op de hoogste stand laat smelten heb je minder kans op aanbranden dan in een pannetje. Nog steeds is het slim om er bij te blijven, maar je hoeft niet voortdurend te roeren, dat scheelt.

slowcooker recepten e-book

Ben je net als ik dol op de slowcooker en vind je het fijn om alle recepten bij elkaar te hebben? Ik maakte een e-book met maar liefst 60 recepten voor de slowcooker. Bestel hem snel hier!

Slowcooker e-book(s)
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-books:
heerlijke slowcooker recepten
Ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
60 recepten (e-book 1) en 31 (e-book 2)

slowcooker recepten e-books

 
Gebruik code
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Heb je geen slowcooker? Dan wordt dat hoog tijd! Haha, nou ja, ik spreek uit ervaring natuurlijk, maar ik ben echt verknocht aan dat ding. Een goede slowcooker is een heel fijn keukenapparaat en kan je enorm veel tijd besparen. Daarnaast gaart je eten klaar terwijl je zelf aan het werk ben, ideaal! Meer weten over hoe een slowcooker werkt, lees dit blog. En ben je op zoek naar slowcooker recepten? Ik heb er heel veel voor je!

Zodra je het recept hebt uitgeprobeerd, hoor ik graag hoe het is gegaan! Jouw mening is voor mij als een culinaire schat. Ook wanneer je wellicht net een andere variant ervan hebt gemaakt, vind ik leuk om te horen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven