Sinterklaas fudge maken? Klaar in 15 minuten!

Deze heerlijke sinterklaas fudge is echt heel makkelijk om te maken, en ook nog eens erg lekker. Niet zo heel gezond, dat dan weer niet, maar hé, we mogen onszelf en ons gezin ook wel eens verwennen toch?! Ben je een fudge liefhebber dan mag deze niet ontbreken op sinterklaas avond, want hier ga je met zijn allen echt enorm van smullen. En omdat de fudge zo snel klaar is, is het ook nog eens heel makkelijk om deze even tussendoor te maken. Lees maar even mee. En als je hem ook maakt… laat me dan even weten wat je ervan vond, ok?

sinterklaas fudge

Sinterklaas fudge maken

Ik heb al eens eerder een fudge gemaakt in de slowcooker en deze sinterklaas fudge is daar een lekkere variant op. De basis is in principe hetzelfde. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor deze lekkere chocolade verwennerij:

Ingrediënten sinterklaas fudge

 • ongeveer 40 gram boter (ik gebruik zelf roomboter)
 • 1 blikje gecondenseerde melk (staat bij de koffiemelk in de schappen van de supermarkt)
 • 200 gram witte chocolade
 • 200 gram melk chocolade karamel zeezout
 • pepernoten (wij hadden de mini variant) voor de sinterklaas variant van de fudge
 • mini marshmallows
ingredienten fudge

Zo maak je de fudge in een pannetje

 • Breek de chocolade repen in stukjes en doe ze in het pannetje
 • Voeg de boter toe
 • Voeg het blikje gecondenseerde melk toe
 • Laat alles in een pannetje op een zacht vuurtje smelten en blijf voortdurend roeren
 • Als alles gesmolten is dan kan je de chocolade fudge in een vorm gieten
 • Gebruik altijd bakpapier in je bakblik of andere vorm zodat je de fudge uiteindelijk makkelijk los kan krijgen
 • Versier je fudge met de pepernoten en de mini marshmallows
 • Laat de sinterklaas fudge voor minimaal 2 uur in de koelkast koelen
 • Klaar is je fudge!
sinterklaas fudge met pepernoten
sinterklaas fudge maken

Zelf heb ik een siliconenvorm gebruikt en daar kon ik de fudge wel uit krijgen, maar het kostte toch de nodige moeite. Een volgende keer gebruik ik dus ook weer gewoon bakpapier erin 😉 .

Tip: Ben je een echte liefhebber van pepernoten en dergelijke, dan kan je de toppings natuurlijk ook nog door de fudge zelf heen roeren. Zo heb je door de hele fudge heen een sinterklaas sensatie door de pepernoten.

Ik heb de fudge in de slowcooker gemaakt in plaats van in een pannetje

Voor diegene die een slowcooker hebben… maak dan de sinterklaas fudge in de slowcooker in plaats van in een pannetje, dat is nog makkelijker!

In principe is de bereidingswijze van de fudge gewoon hetzelfde, maar doordat je hem in de slowcooker op de hoogste stand laat smelten heb je minder kans op aanbranden dan in een pannetje. Nog steeds is het slim om er bij te blijven, maar je hoeft niet voortdurend te roeren, dat scheelt.

Heb je geen slowcooker? Dan wordt dat hoog tijd! Haha, nou ja, ik spreek uit ervaring natuurlijk, maar ik ben echt verknocht aan dat ding. Een goede slowcooker is een heel fijn keukenapparaat en kan je enorm veel tijd besparen. Daarnaast gaart je eten klaar terwijl je zelf aan het werk ben, ideaal! Meer weten over hoe een slowcooker werkt, lees dit blog. En ben je op zoek naar slowcooker recepten? Ik heb er heel veel voor je!

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven