Het sinterklaasgedicht voor mijn kinderen, een mildere variant dit jaar

Ook al hebben we hier een stelletje ongelovigen in huis, cadeautjes zijn nog steeds heel erg welkom. Pakjesavond wordt dus nog wel gevierd. En dus zat ik gisteren om 16.00 nog snel een sinterklaasgedicht in elkaar te flansen. Want wél cadeautjes en niet op de hak genomen worden, dat kan niet 😉 .

Ik ben zo’n moeder die altijd alles op het laatst aan laat komen. In de middag nog snel de laatste cadeautjes halen. Was overigens niet mijn eigen schuld hoor. Bij het uitpakken van de online bestelling bleek dat deze niet compleet was. Hier kwam ik -tot mijn grote schrik- om 15.30 pas achter en dus rende ik nog met klotsende oksels door het centrum op zoek naar nog wat vervangende producten, net nadat ik mijn pepernoten recept had uitgeprobeerd. Gelukt gelukkig.

sinterklaasgedicht

Sinterklaasgedicht voor gamende puber en hippe achtjarige

En aangezien ik toch al klotsende oksels had en tijd te kort kwam kon dat gedicht er ook nog wel bij. Twee jaar geleden dichtte ik overigens ook een gedicht voor pakjesavond, maar toen deed ik dat nog per kind apart. Het gedicht wat ik toen voor Luc schreef zette ik ook online destijds. Bakken met stront kreeg ik over me heen van verschillende moeders die vonden dat ik dat toch écht niet kon maken. Maar het kwaad was al geschied 😉  en gelukkig had ik ook medestanders.

Afijn, ik hou van herkansingen, dus ik doe nog een poging. Dit jaar schreef ik een gedicht voor beide kids. Een mildere variant, dat wel. Ze mochten ieder een pagina hardop voorlezen en ik heb lekker met een glas wijn zitten luisteren naar wat de Sint van mijn kindjes vindt.

Het sinterklaasgedicht van dit jaar

Lieve Luc en Lotte,

 

Sint is een beetje in verwarring tijdens deze dagen,

Allemaal ongelovigen in dit huis, maar tóch cadeautjes vragen?!

Het eerste jaar dat er hier in huis niemand meer in de Sint gelooft,

Stiekem toch een klein beetje jammer, dat dat vuur is gedoofd.

 

Een gamer van dertien en een hippe meid van acht jaar oud,

je zou ze niet willen missen, voor géén goud!

Alleen de rommel die ze soms achterlaten,

Daar loopt moeders nogal eens over te mopperen en te blaten.

 

Wat een ellende toch, al die zooi op de kamers en al die kleren op de grond,

En maar zeuren dat de was niet gedaan is, met die grote mond.

Ze lijken wel te vergeten, dat ook hun mama hard moet werken,

Misschien moeten ze de tijd op de techniek gaan beperken.

 

Wie weet hebben ze dan wat uurtjes over om de boel schoon te maken,

En kunnen ze de rust in het gezin mee helpen bewaken.

De afwas, een beetje boenen, wat stofzuigen en eens een keertje koken,

Dan laten papa en mama de schoorsteen wel roken.

 

Want alleen maar cadeautjes vragen en weer je eigen ding doen,

Dat kan toch niet, wie zorgt er dan voor al die poen?

Wel goed trouwens dat jullie soms al zo zelfstandig zijn,

Ik heb van papa en mama vernomen, dat vinden zij heel fijn!

 

Zo kunnen zij nu en dan eens samen lekker uit eten,

Want je zou het bijna vergeten….

Maar ook die ouders van jullie hebben soms even tijd nodig samen,

Al is het maar om bij te komen van al het werk, dat zullen zij wel beamen.

 

Dus laten we afspreken dat jullie voortaan ook wat meer mee helpen in huis,

In bijvoorbeeld je eigen kamer, met de hond en achter het fornuis.

Met zijn allen moet het lukken, samen actief,

Dan kunnen pa en ma uit volle borst roepen… die kinderen van ons? Die zijn hartstikke lief!

 

Want goede cijfers voor toetsen en op het rapport,

daar heeft het absoluut niet aan geschort!

Ook al gaat het studeren misschien niet altijd vanzelf,

Die Lotte en Luc doen het op school retegoed, al zeg ik het zelf.

 

Enorm trots zijn papa en mama hebben ze mij verteld,

dus heb ik toch wat cadeautjes, ik heb ze alleen niet geteld.

De lichtblauwe die zijn voor Luc, de donkerblauwe, groene en rode zijn voor Lotte,

Maar wat is nu het verrotte?

 

Je moet ze eerst zoeken, Sint en Piet hebben ze goed verstopt,

Ze zijn namelijk beneden ergens gedropt.

Ah vooruit dan, nog een kleine hint,

Ze liggen niet in een kribbe, maar wel in iets waar zich normaal een baby bevindt.

 

Groetjes,

Sint en de Opruimpiet

 

Twee jaar geleden

Wil je het sinterklaasgedicht van twee jaar terug nog lezen? Dan verwijs ik je door naar mijn blog van destijds waar het sinterklaasgedicht van pakjesavond in beschreven staat.

Gedicht pakjesavond voor Luc twee jaar geleden.

Schrijf jij ook altijd gedichten voor je kids? En hebben die ook een soort ondertoon zoals de mijne? Ik kan het niet laten namelijk. Mijn excuus… ik het van huis uit meegekregen, ik kan er écht niets aan doen volgens mij. En ach… je mag het met een korreltje zout lezen, toch? Ben je zelf erg slecht in sinterklaas surprises en gedichten maken? Dan laat je dat toch lekker aan een ander over!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven