SipSnap drinkbeker voorkomt geknoei én gemopper (review)

‘O o..’ hoor ik een klein meisje zeggen. En wanneer ik me omdraai kijkt er een schuldbewust gezichtje mij aan. Zucht..het is weer zover. Gelukkig is het dit keer gewoon water dat over de salontafel klettert. Maar weet je hoe ellendig het is om de volledige inhoud van een beker chocomel van tafel, vloer, kleren en bankstel af te poetsen? Probeer het eens! Het is een prestatie op zich om dat voor elkaar te krijgen.
Toch presteert mijn meisje van drie het regelmatig haar beker om te gooien (of mayonaisebakjes bij  McDonalds van de tafel te vegen die vervolgens precies op z’n kop op de grond terecht komt, gevolgd door snikkende reddeloze peuter die haar frietjes niet meer lust zonder mayonaise..je kent ’t wel). Ze is er aardig consequent in, dat geef ik ‘r na. Of ik er blij van word? Nee. Een ongelukje, soit..maar na de tigste keer komen die constante tsunami’s me wel een beetje de neusgaten uit. Gelukkig mogen we de SipSnap drinkbeker testen.

Lees ook: Schortjes voor kids: nooit meer knoeien met Smeerlab

Een wereld van een uitvinding

Twee bevriende mama’s, tevens product designers, hebben daar samen iets op gevonden: de SipSnap. Een wereld van een uitvinding, al ware het alleen al omdat de dames zich op twee verschillende continenten bevinden. Het knoei-probleem beperkt zich duidelijk niet tot de landsgrenzen. Onder de naam Double/Double trachten zij ons leven als ouders wat gemakkelijker te maken met praktische producten zodat we wat meer van het ouderschap kunnen genieten. De SipSnapTot en SipSnapKid zijn de eerste resultaten van hun glorieuze missie.

SipSnap drinkbeker: daag knoeien!
SipSnap

De vrolijk gekleurde siliconen cups kunnen eenvoudig over een beker of glas geplaatst worden. Het materiaal is BPA- en latexvrij, is elastisch maar stevig tegelijk en daardoor te gebruiken bij elke grootte. Rondom sluit het luchtdicht af en wees gerust, kleine vingertjes kunnen dit niet saboteren. Voor de kleinsten heeft de SipSnap Tot een tuitje. Omdat het op elk desgewenste beker past, is een drinkbeker eigenlijk overbodig. Plus, je kunt de randen naar binnen vouwen en de SipSnaps opstapelen, scheelt ook nog eens ruimte. Voor de wat grotere kids is er de SipSnap Kid met, naast een luchtgaatje, een opening voor een rietje. Ook hier geldt, het materiaal is flexibel, dus zo goed als elk formaat past erin. En uit een rietje drinken is toch anders, gewoon leuker.

SipSNap2Missie geslaagd!

Soms heb ik mijn twijfels bij zogenaamd praktische inventies, in dit geval kan ik alleen maar zeggen dat het gewoon een heel handig product is. Dat wil niet zeggen dat we voortaan altijd uit rietjes gaan drinken. Maar het zal een hoop geknoei voorkomen, thuis en onderweg. Vooral in die tussenfase dat kinderen zelf prima uit een beker kunnen drinken maar motorisch nog niet zover zijn deze ook subtiel recht neer te zetten. Het voorkomt dus ook hartverzakking van menig moeder (zeker wanneer je op visite bent of in een restaurant zit). Want mocht een beker omvallen zijn het hoogstens een paar spatjes of druppels die ontsnappen. Geen paniekerige sprint voor een theedoek dus. En waar wij ook blij van worden: de SipSnap’s kunnen in de vaatwasser (en voor de liefhebber: uitkoken kan ook).

De SipSnap’s zijn hier online verkrijgbaar en zijn per 3 stuks verpakt met een gratis bewaar/reis doosje.

Lees ook: 6 Tips om je keuken in een handomdraai schoon te krijgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here