Siv gaat logeren, fijne kinderfilm voor de herfstvakantie!

Ben je er nog niet uit wat je in de herfstvakantie gaat doen, of heb je geen zin/tijd voor hele actieve uitjes? Ga dan samen met je kind naar de kinderfilm Siv gaat logeren, die vanaf vandaag in meer dan 25 filmtheaters te zien is. 75 minuten lekker weggedoken in een theaterstoel samen uit een bak popcorn (of in ons geval: nachos) pikken. Bij ons staat dit idee altijd in de top 5 en we hebben een wishlist aan films waar we graag met het gezin naartoe gaan! Jij ook? Lees dan snel even verder om uit te vinden waar deze film om draait.

siv gaat logeren

Siv gaat logeren, de film

Siv gaat Logeren begint een beetje geheimzinnig en dat merk ik aan mijn meisje. Ze kruipt tegen me aan en pakt mijn hand vast. Ik weet niet wat jij daarvan vindt, maar dat vind ik zo’n beetje het beste gevoel wat er is. Alleen al daarom is deze film voor mij geslaagd 😉 . Lotte voelt zich al snel thuis in de film, juist omdat het exact haar leeftijdgenootjes zijn kan ze zich makkelijk verplaatsen in de personages.

Het is een Zweeds / Nederlandse film voor kinderen tussen de 5 en de 10 jaar oud, maar die van 12 keek bij ons gewoon mee hoor. Dat Barry Atsma de papa speelt van Cerisia maakt dat de film ook voor de moeders prima te hebben is 😉 .

Het verhaal

Een nieuwe dag is aangebroken en Siv gaat naar school waar ze een nieuw meisje in de klas krijgt, genaamd ‘Cerisia’. Cerisia komt naast haar zitten en al snel worden ze vriendinnen.  Wij hebben inmiddels al wat oh’s en ah’s gelaten vanwege het gedrag van de andere kinderen uit de klas… brrr… wat akelig toch dat het er zo aan toe kan gaan.

Het is een beetje onwerkelijk dat Siv al na 1 dag gaat logeren bij Cerisia, maar vooruit, daar valt alleen een volwassene over 😉 . Lotte is helemaal ‘into’ de logeerpartij! Ook al zo herkenbaar aangezien dat bij ons thuis iedere 2-3 weken wel plaatsvindt met een vriendinnetje. Dat Cerisia een beetje typisch is, dat wordt al snel duidelijk. Lotte heeft dan steeds gemengde gevoelens… is ze nu wel of niet leuk? Ik vind haar (voornamelijk in het eerste deel) ronduit irritant 😛 .

Siv en Cerisia liggen na het avondeten en een hele bak met koekjes als snel in bed, maar Siv kan de slaap niet pakken. Ze wil haar vader bellen alleen het briefje met het telefoonnummer zit in de pyjama van Cerisia. En Ceresia blijkt niet meer in bed te liggen….

Dit is de start van een tocht door het mysterieuze huis waar Siv wonderlijke avonturen beleeft. Ze komt zelfs haar 2 knuffels tegen die veranderd zijn in pratende dassen!

Wil je je alvast even inkijken dan is onderstaande trailer uiteraard een goed idee om te bekijken. En meer informatie vind je nog op de website.

https://youtu.be/oc9PcmCVnP0

Siv gaat logeren, het boek

tip: De film Siv gaat logeren is gebaseerd op het boek ‘Siv gaat logeren’ van de Zweedse kinderboekenschrijfster Pija Lindenbaum. Mocht jouw kind graag het verhaal nog eens nalezen, dan kan dat dus! Je kan het boek bestellen, maar je kan natuurlijk ook met onze winactie meedoen 😉 .

Winactie vrijkaartjes film en boek

Wij mogen namelijk 2×2 vrijkaartjes voor de film Siv gaat logeren weggeven én 2 boeken! Hoe doe je mee? Geef hieronder in een reactie aan waar je voorkeur naar uitgaat… de film of het boek. Deel het artikel via onderstaande social media en wacht rustig af ;). De actie duurt tot 20 Oktober 2016.

Andere films die ook zeker de moeite waard zijn:

Films die er nog aankomen:

Vaiana: het tropisch avontuur na Disney’s Frozen

 

 

 

 

 

 

8 gedachten over “Siv gaat logeren, fijne kinderfilm voor de herfstvakantie!”

 1. Mijn dochters kunnen niet wachten en gaan de film alvast bekijken op het Cinekid-festival. Het zou heel leuk zijn om het originele verhaal ook nog te kunnen lezen!

 2. Mijn dochters klaagden laatst nog dat we zo weinig naar de bioscoop gaan. Dus de filmkaartje zouden een leuke verrassing zijn.

 3. Avatar foto
  Jaccomijne keijser

  Zou samen met mijn dochter het echt even willen beleven door de film te zien.
  Ze heeft zelf ook de grootste moeite met logeren en ook nog maar 2x gedaan terwijl ze nu 8,5 jr is dus wie weet geeft dit herkenning en hulp bij volgende logeerpartijtje

 4. Avatar foto
  Christa lindhout

  Zeker leuk. Ik.moet gelijk denken aan casper en emma. Die Zweden zijn echt niet gek wat betreft kinderfilms. Ik ga dus met mijn 7 jarige dochter voor de film versie. Daar zal ze veel plezier aan beleven. Net zoals we naar casper en emma gingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven