Skiën met vriendinnen? 5 tips voor een toffe vakantie!

Ik hoor het steeds vaker om me heen, vriendinnen die met elkaar op vakantie gaan. Zo gaan mijn nichtjes (beiden rond de 30 en getrouwd of samenwonend met kinderen) nog lekker ieder jaar op vakantie met hun vriendinnen. Hoe leuk is dat? Ik weet er alles van, want wij gingen skiën met de vriendinnen.

Al een aantal jaar gaan wij skiën met de meiden om even de tijd voor onszelf en elkaar te nemen. Even weg van de dagelijkse sleur en gewoon lekker doen wat je wilt doen. En bijkletsen.

skien met vriendinnen

Waarom skiën met vriendinnen?

Als je zoekt op vakanties met vriendinnen dan kom je vooral zomervakanties tegen. Maar waarom zou je niet lekker gaan skiën met je vriendinnen? Heerlijk actief zijn overdag, lekker bijkomen bij de lunch, kletsen tijdens het diner en dansen tijdens de après ski.

Dan heb je alles gehad wat je met je vriendinnen op een vakantie wilt doen toch?

1. Ga je rijden? Pak een busje!

Alhoewel, het kletsen begint natuurlijk al op de heenreis, in de auto. Op beter gezegd nog, in het busje. Want ga je met meerdere vriendinnen op vakantie dan kan ik je adviseren om een bus te huren. Niets gezelliger dan met álle vriendinnen bij elkaar te zitten op de heenreis en de terugreis.

Want hoe leuk is het om tijdens die 8-10 uur durende rit te kletsen met alle vriendinnen die meegaan?

2. Wintersport met je vriendinnen? Ga voor Oostenrijk

Wil je ook gaan skiën met je vriendinnen houd er dan rekening mee dat je een plek uitkiest waar iedereen ’terecht’ kan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het ski niveau van iedereen. De ene vriendin kan misschien wel beter skiën dan de andere vriendin.

En dat geeft niets, als er maar voor iedereen een keuze is met betrekking tot de pistes. Ook de beginnende skiër wil graag een leuke skivakantie ervaren om op terug te kijken. Zonder dat die in zijn eentje alle pistes moet doen terwijl de rest een heel andere route pakt.

In Oostenrijk kan je uitstekend terecht met alle niveaus op het gebied van skiën. In bijna alle skigebieden merk je dat de pistes goed op elkaar aansluiten en dat er meerdere pistes naar dezelfde plek terugkeren.

Op deze manier kan iedereen, als ze willen, een andere keuze maken qua piste en toch beneden weer bij elkaar uitkomen. Wel zo gezellig!

Daarnaast is de après ski in Oostenrijk ècht het leukste.

3. Kies voor een chalet in plaats van een hotel

Waarom je beter in een chalet kan zitten dan in een hotel als je gaat skiën met je vriendinnen? Dat is eigenlijk heel simpel en ik kan daar meerdere redenen voor opnoemen.

Als je in een hotel gaat zitten tijdens je skivakantie met je vriendinnen, dan slaap je waarschijnlijk twee aan twee in een hotelkamer. Niet echt gezellig als je bijvoorbeeld met zijn achten bent, toch? Niet dat je met acht meiden op één kamer wilt slapen, maar een gezamenlijke ruimte is wel zo gezellig.

In een chalet heb je de ruimte om in de woonkamer heerlijk op de bank te hangen en aan een stuk door te kletsen. Wil er iemand naar bed? Geen probleem. De rest kan het zo laat maken als ze zelf willen. Misschien kan je ook nog wel lekker een houtkachel aansteken voor extra gezelligheid tijdens deze uurtjes.

En daarnaast is het heel fijn om, als de gesprekken wat meer privé zijn, je deze niet in de hotelfoyer met elkaar hoeft te voeren.

4. Regel het avondeten zelf

Een dikke tip waar wellicht niet iedereen aan denkt. Maar als ik ga skiën met vriendinnen dan regelen we geen avondeten meer. De eerste keer deden we dat namelijk wel. Zonde van ons geld, want we eindigden een aantal avonden na het skiën in de kroeg waar we vervolgens pas om 01.00 uitrolden om ons bed in te duiken.

Het avondeten in het hotel (ja, toen zaten we nog in een hotel) dat konden we wel afrekenen, maar werd niet genuttigd.

Ik zou dus bij een skivakantie met mijn vriendinnen geen eten meer bijboeken. Zit je in een chalet en heb je geen zin om zelf te koken? Dan ga je toch lekker uit eten? Of je bakt een ei voor op de boterham. Wat jij wilt. In ieder geval eet je als je daar zin in hebt en hoef je niet te betalen voor iets wat je niet gebruikt.

5. Boek bijtijds het skiën met je vriendinnen

Of je nu met je gezin op vakantie gaat of met je vriendinnen gaat skiën. Het advies luidt altijd: boek op tijd! Skioorden zijn altijd snel volgeboekt, zeker als je gaat skiën tijdens de vakanties.

Maar misschien kiezen jij en je vriendinnen juist wel voor een ski tripje tussen de vakantieperiodes in, dat scheelt een hoop geld als je gaat skiën. Boek je bijtijds, dan heb je in ieder geval volop keuze en kan je misschien nog wel een tof chalet vinden met wellness in de tuin!

Tip: Ga je met het vliegtuig kies dan voor een combinatiedeal. Kies je voor de auto of een busje dan klop je aan bij een autoverhuur bedrijf. Ook dat doe je bijtijds natuurlijk. Remember tip 1!

En vergeet vooral niet om heel veel plezier te maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven