Nu alweer de skivakantie boeken? Ik weet niet eens of ik nog wel kan skiën!

De man hier in huis heeft het alweer geopperd… ‘Schat zullen we nu alvast de skivakantie boeken?’ Ik kijk hem een keer mispreizend aan. Zo. Dat is wel duidelijk denk ik. Ik ben persoonlijk namelijk nogal een lastminute typetje, in tegenstelling tot Frank. Hij is er het liefst als de kippen bij als het gaat om vakanties boeken, concertkaartjes kopen, weekendjes weg plannen en ga zo maar door.

skivakantie boeken voorjaar

Nu al in het voorjaar de skivakantie boeken? Hij lijkt wel gek

Afijn, terwijl ik dus eindelijk zuchtend plaatsneem op mijn nieuwe loungeset -met een overheerlijke cappuccino- genietend van de eerste zonnestralen die door het verandadak heen mijn lijf verwarmen word ik weer met beide benen naar de sneeuw geslingerd. Hij wil alweer boeken. Nu is dit me niet vreemd hoor, want deze vraag komt jaarlijks terug, zo vlak nadat we zelf op wintersport zijn geweest. Ik mag nog van geluk spreken dat hij er nu in april pas over begint, en niet in februari toen we net terug kwamen van onze wintersport.

Stiekem denk ik dat hij niet durfde…

Want hoe leuk skiën ook is, mijn ervaringen worden dit jaar namelijk nogal overstemd doordat ik mijn kruisband gescheurd heb met skiën. Als je nog even wilt lezen hoe dat allemaal gegaan is, klik op de link zou ik zeggen 😉 .

Ik heb er dus eigenlijk nog geen oren naar, naar dat hele ski-gebeuren. Ik ben ooknu na drie maanden nog steeds niet up and running en mijn portie lef is gedaald tot een dikke min.

Skivakantie boeken in april

Toch weten we uit ervaring inmiddels dat het slim is om bijtijds de skivakantie te boeken. De leukste plekjes zijn namelijk al snel volgeboekt. Zo zijn er bijvoorbeeld ook heel veel mensen die -direct als ze terugkomen, of zélfs als ze nog op wintersport zijn- dezelfde accommodatie vastleggen voor volgend jaar en ook al alle skihuur al regelen bij bijvoorbeeld Sport 2000 rent. Zijn ze helemaal klaar.

Ik ben niet zo van het vroeg regelen. Niet omdat het niet handig is, want dat is het dus wel. En ook niet omdat ik persé ergens anders naartoe wil, want dat maakt me nooit zoveel uit. Ik vind alleen een jaar verder zo ver weg. Er kan van alles gebeuren in de tussentijd en hoe leuk ik skiën ook vind, ik ben de winter beu en wil het er gewoon niet meer over hebben. Soi.

Dure accommodaties zijn eigenlijk mijn schuld

Eigenlijk is het dus mijn schuld dat we ieder jaar weer in oktober of zo als een dolle over internet struinen om een accommodatie te zoeken en de skivakantie te boeken. En je raadt het al… op dat moment zit er al heel veel volgeboekt en wordt de keuze steeds lastiger. Alles wat je dan nog kan vinden is duur, de mazzeltjes die kan je vergeten.

In principe moeten we er dus voor zorgen dat de accommodatie al rond is, zeker omdat we met een groep van 6 volwassenen en 6 kinderen gaan. Tenminste, zo ging dat de afgelopen jaren. Er is echter een stel bij dat ieder jaar weer roept ‘we weten het nog niet hoor’. Dat maakt het boeken ook weer wat lastiger natuurlijk. Maar als het huisje of het hotel al vast ligt, dan kan de rest (zoals bijvoorbeeld de skiverhuur) nog wel even op zich laten wachten. Dat is het probleem niet.

Luxe, luxer, meest luxe

Afgelopen jaren hebben we met zijn allen de skivakantie in hotels doorgebracht, en de afgelopen twee jaar zelfs in hetzelfde hotel Falkenstein. Met zwembad, met spa, met heerlijk eten en uitstekende service. Zo werden zelfs de ski’s en skischoenen die we voor de kinderen gehuurd hebben bij Sport 2000 rent in het hotel afgeleverd. Ideaal! Dat betekent dan op zaterdag aankomen en direct de sneeuw in kunnen. Dit in plaats van ter plekke de skiverhuur nog moeten regelen, echt wel een uitkomst dus.

Tja, als ik er zo aan denk dan heeft het vooraf boeken toch best wel zo zijn voordelen. Misschien moet ik Frank anders maar vast laten zoeken naar de leukste accommodaties en me zelf niet bemoeien met de skivakantie boeken. Dan hebben we twee vliegen in één klap. Ik kan me focussen op de zon en de zomer, en hij heeft weer rust in zijn gat.

Vertel eens, boek jij ook altijd ruim van te voren, of ben jij net als ik een laatbloeier?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven