SKURK, is hét nieuwe stoere jongens kledingmerk

En oh oh oh, wat ben je leuk! Kortgeleden werd ik gewezen op het merk SKURK. Een vreemde naam, dacht ik nog. Maar toen ik de betekenis las, moest ik even lachen. SKURK is Zweeds voor boef of bandiet. Twee betekenissen die maar zo op mijn zoontje zouden kunnen slaan. Geniaal dus, dat deze naam is gekozen voor een jongensmerk.

skurk speeltuin

Verrassend én betaalbare jongens kinderkleding

Skurk, stoer, herkenbaar en betaalbaar

Nieuwsgierig als ik ben, ging ik even gluren. De webshop verrast mij en maakt me blij. Leuke, stoere shirts met een herkenbare stijl en een relatief betaalbare prijs. Tuurlijk is het al gauw duurder dan Zeeman of H&M en is het moeilijk om in te schatten wat voor iemand wel of niet betaalbaar is, maar als je iets meer geld over hebt voor een paar kledingstukken die net iets anders zijn, dan kun je je hart ophalen bij SKURK.

skurk kaartje

 

Review Skurk

Laat ik nou net de gelukkige zijn die een kledingstuk van dit super leuke merk mag reviewen. Perfect match, aangezien mijn zoontje een boef is. Ik bestel een super stoer shirt met een “vintage wash” print en wacht geduldig af. Al gauw wordt het geleverd en met een lach op mijn gezicht haal ik het shirt uit de verpakking. Het ziet er netjes en goed afgewerkt uit. De stof voelt zeer prettig aan en de print & de wassing is echt cool.

Dan is het tijd om Mads aan te kleden. Het weer lijkt vandaag mee te werken dus de korte broek kan ook aan. Als ik zeg dat Mads een nieuw t-shirt mag aantrekken, krijgt hij een lach op z’n gezicht bij het zien van dit shirt. SKURK bevalt hem dus ook prima. Ik was van plan stoere sneakers bij hem aan te doen, maar hij besloot anders. Peuterpuber als hij is, koos hij natuurlijk voor schoenen die eigenlijk net niet mijn idee van het meest mooie zijn. Maar enfin. Er mocht vandaag wel gel in z’n haar 😉 .

skurk jongens

Pasvorm van dit kinderkleding merk

Omdat mijn peuter een heerlijke peuterbuik heeft en zijn rug een beetje hol houdt, zitten shirtjes vaak wat strakker om zijn buik. Afhankelijk van het model, valt het dan wel of niet mooi. Maar het shirt van SKURK valt prima en zit erg mooi. Maat 92 is in dit geval ook echt maat 92. Dat is dus een pluspunt. De kleur heb ik ook goed gekozen. Mads heeft rossig haar, wat maakt dat niet alle kleuren hem goed staan. Rood, geel en oranje hoef ik niet bij hem aan te trekken. Maar deze azuur achtige blauwe kleur staat hem super leuk en laat z’n haar ook mooi uitkomen. Nog een dik pluspunt dus.

Echt getest als een SKURK

Om de test een echte test te laten zijn, gaan we doen wat Mads het liefste doet: spelen met vriendjes, rennen, ravotten, en gek doen. SKURK gedrag dus. In zeer korte tijd ziet z’n shirt gras, zand, stoepkrijt, moddervingers, houten balken, brood met pindakaas en tomatensaus.  Aan het eind van de dag is het zeker tijd voor een wasbeurt dus. Kan ik “straks” gelijk iets vertellen over de pasvorm, kleur en hoe de stof eruit ziet na de eerste wasbeurt.

skurk jongenskleding

skurk kinderkleding

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommige stukken geven licht af

Wat me bij het uitkleden overigens opviel, is dat z’n witte romper een lichtblauwige waas laat zien. In het label lees ik dat het shirt kan afgeven. Dat klopt dus. Opletten met witte broeken, banken en andere lichte stoffen! Ik was het shirt met de gekleurde was op 30 graden. Wel een beetje spannend, want dit is het enige nieuwe kledingstuk in de was. Bij het ophangen van de was zie ik gelukkig dat het shirt niet zodanig afgegeven heeft dat het invloed heeft gehad op de andere was.

skurk label

Wel denk ik dat de kleur met de tijd iets vervaagt. Dit staat ook aangegeven in het label. Het shirt lijkt niet gekrompen en na het drogen voelt het nog net zo fijn aan. De volgende dag was het weer wat minder maar ik heb het wel even gepast. Gelukkig zit het shirt nog net zo goed, maar dit had ik stiekem ook wel verwacht.

Positief getest

SKURK komt wat mij betreft zeer goed door de test. Ik hoop in de toekomst nog meer van dit mooie jongenskleding merk te kunnen laten dragen door mijn zoons. Want ik ben ervan overtuigd dat wat Mads nu draagt, vanwege de goede kwaliteit volgend jaar prima door kan naar zijn broertje. Skurk wordt onder andere hier verkocht.

Op zoek naar nog meer leuke merken? Legends22 is ook een tof jongensmerk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven