Slaapfeestje organiseren? Tips voor een toffe slumber party!

Ik heb in een gekke bui weer eens wat georganiseerd hoor. Een slaapfeestje dit keer. Voor Lotte en haar vriendinnen in de kerstvakantie. En wat een feest was dat.

De meiden konden al weken over niets anders praten dan over onze slumber party. En ik heb het geweten die nacht.

Wil jij ook een keer een tof slaapfeestje organiseren? Lees dan vooral even verder want ik heb wat super leuke ideeën voor jullie feestje.

Een slaapfeestje organiseren, wat heb je nodig?

In principe niet veel. Je kan met een aantal luchtbedden al een heel eind uit de voeten natuurlijk.

Maar wil je echt een memorabel slaapfeestje organiseren dan is het slim om even verder te lezen. Lotte heeft met haar 6 vriendinnen écht genoten van deze slumber party, en ik heb er niet eens zo heel veel voor hoeven doen. 

Maar goed ook deze keer, want na de decembermaand was ik een beetje klaar met organiseren.

In dit geval werd ik grotendeels ontzorgd door het tentenkamp van Popupandparty voor deze slumber party.

Ik koos voor het thema Woodland want -ook al mag het dan een jongensthema zijn- ik vond het perfect passen bij een meidenavond voor meiden van 8/9 jaar.

Een spannend slaapfeestje met een kampvuur, wat wil je nog meer?

Wil je naast onderstaande items nog meer uitpakken tijdens het feestje? Kijk dan eens naar deze extra’s

Een slumber party in het Woodland thema

De tenten komen zoals aangegeven bij Popupandparty vandaan.

Op de afgesproken dag en het afgesproken tijdstip wordt er een volledig pakket bezorgd door Anne zelf, een van de eigenaressen van deze website.

Anne en Ratna zijn het brein achter deze manier van een slaapfeestje organiseren. Door een slumber party helemaal in stijl aan te bieden, inclusief tentjes, luchtbedden, dekbedden met overtrekken, bijbehorende kussens én accessoires wordt je echt volledig ontzorgd.

En het resultaat is verbluffend!

slaapfeestje organiseren
slumber party organiseren

Ik werd zelf al helemaal vrolijk van het idee en tijdens het opbouwen werd dit alleen nog maar meer. Toen ik de blije snoetjes zag bij binnenkomst kon mijn avond niet meer stuk.

Het opzetten van de tentjes

De Man hier was nog op zijn werk dus het opbouwen van het geheel kwam bij mij te liggen. Nu heb ik echt geen twee linkerhanden, maar ik vroeg me wel af of ik dit voor elkaar zou kunnen krijgen.

Zeven tentjes opbouwen voor die grieten lijkt nogal wat, maar Anne verzekerde me dat het een appeltje eitje is. En daar heeft ze gelijk in.

logeerpartij

Ja, je moet er even wat tijd in steken, maar in dik 45 minuten had ik (met een klein beetje hulp) zeven tentjes voor het slaapfeestje staan.

Alle luchtbedden opgepompt (met bijgeleverde pomp) en ook de slaapplaatsen al helemaal ‘aangekleed’.

Voordeel is natuurlijk ook dat de dekbedden en kussens al mooi in de sloop worden aangeleverd in grote tassen. Je hoeft het er maar uit te halen en klaar ben je.

slaapfeestje organiseren met tentjes
Hoe gezellig is dit?!

Accessoires voor een complete look and feel van het slaapfeestje

Het leukste onderdeel is uiteraard het versieren van de boel. Door alle bijbehorende accessoires maak je er in no-time een gezellig themafeestje van.

Bij het Woodland thema zitten schapenvellen, koeienvellen, een hertje en een eland voor aan de muur (allemaal nep uiteraard).

Verdere aankleding in de vorm van lampionnetjes, wegwijzers van hout en een heus kampvuur maken deze slumber party compleet.

picknickmand slaapfeestje

Picknickmand voor de volgende dag

Bij de accessoires bevindt zich ook een picknickmand in stijl. Uiteraard is deze niet gevuld, want iedereen gebruikt dit op zijn eigen manier.

Wij hebben gewoon lekker frietjes gehaald met snacks. Maar door het tafelkleed en de bijpassende bordjes en bekers werd ook de eettafel onderdeel van het thema.

Geef je een feestje in de zomer, dan is het leuk om bijvoorbeeld buiten te picknicken.

slaapfeestje
Dit snoetje (met rode wangen) spreekt voor zich toch?

Wat hebben wij tijdens het slaapfeestje gedaan?

Dochter had natuurlijk zelf al bedacht wat ze wilde gaan doen. Allereerst kletsen met alle meiden, dan frietjes eten en vervolgens een leuke film kijken met elkaar. Mét zelfgemaakte popcorn uit de popcornmachine.

En ik had voor daarna al bedacht hoe we het gingen doen. Wij (Frank, Luc en ik) zouden alledrie bijtijds naar boven gaan zodat de meiden al ‘vroeg’ het idee zouden hebben dat de avond begon.

Hoe eerder ze starten aan de avond hoe sneller ze ook ‘afhaken’ en gaan slapen, bedacht ik me.

Niet dus.

slumberparty organiseren

Om 21.30 waren wij alledrie boven in onze slaapkamers en kon Lotte met haar vriendinnen echt aan het slaapfeestje beginnen. Ingepakt in pyjama en alle tanden gepoetst kropen de meiden in hun eigen tentje.

Party time!

Hoe laat ze gingen slapen? De laatste om 01.45 😛 , nadat ik al 5x naar beneden was gelopen dat het nu toch écht stil moest zijn. Wat een overwicht heb ik toch 😉 .

#not.

slaapfeestje

Uiteindelijk kon ik zelf pas om 03.30 mijn ogen dichtdoen omdat de hond nog erg onrustig was en mij steeds wakker hield. Gelukkig was het nog vakantie!

De spannendste verhalen

Ik heb hier zelf niets aan hoeven doen, want ze hadden bedacht om beurten een spannend verhaal te vertellen. Maar mochten ze daar niet zelf aan denken dan zou je zelf een verhaal kunnen vertellen, of je leest een boek voor.

Hier gingen ze dus zelf aan de slag, luister maar…

Wat kan je doen om de slumber party soepel te laten verlopen?

Ik heb gepoogd me zo min mogelijk met de gang van zaken te bemoeien. Ik kan me namelijk nog maar al te goed herinneren hoe ik dit soort slaapfeestjes vroeger zelf vond.

Prioriteit nummer één was voor mij dat Lotte eenzelfde ervaring zou krijgen.

Wel hebben we een paar kleine dingen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat er niet bij voorbaat al gekibbel zou ontstaan. Je weet hoe meiden zijn toch?

  1. Nummers op de tentjes en een nummertje trekken om te kijken in welke tent jij slaapt.
  2. Zorg ervoor dat je een spel achter de hand hebt, hier hebben ze verstoppertje gedaan, dat zorgt voor wat rommel en hectiek, maar was wel gezellig.
  3. Doe niet te moeilijk met avondeten. Frietjes of pannekoeken en ieder kind is gelukkig. Morgen weer gezond.
  4. Voor het ontbijt haal je gewoon een aantal broden is huis. Broodbeleg heb je ongetwijfeld wel wat in huis en op=op.
  5. Bemoei je niet meteen met een eventuele discussie. Kinderen zijn prima in staat om zelf oplossingen te zoeken, het zijn vaak de volwassenen die er moeite mee hebben.
  6. Laat de bedtijd voor kinderen los; het gaat je toch niet lukken.
  7. Ontspan en geniet, dan blijft het ook voor jezelf leuk!

6 gedachten over “Slaapfeestje organiseren? Tips voor een toffe slumber party!”

  1. Wat leuk! Zou je me kunnen vertellen hoe laat de kinderen op dag 1 kwamen en op dag 2 weer opgehaald werden? Mijn dochter viert binnenkort haar eerste slaapfeestje en ik heb geen idee hahaha

    1. Hi Kairen, op dag 1 heb ik ze om 16.00 laten komen en hebben ze bij ons gegeten. Dan 2 zijn ze rond 11.30 weer opgehaald geloof ik. En dat is lang zat hoor 😉 . Het was echt heel leuk, veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven