Een meiden slaapkamer inrichten; we beginnen (weer) opnieuw

Hadden we net vorig jaar Lotte haar kamer zo’n beetje klaar, een nieuwe kast erin, zelf een bureau gemaakt en niet te vergeten een grote dakkapel geplaatst… zijn we gaan verhuizen. We kunnen dus weer opnieuw beginnen het inrichten van een meiden slaapkamer. Nu hebben we natuurlijk al wel wat aan inrichting, maar de slaapkamer zelf mag wel onder handen genomen worden.

Nieuwe slaapkamer inrichten in meiden look

Op het moment bestaat het plafond van Lotte haar kamer uit donkere schrootjes. Heel de bovenverdieping trouwens. Dat moet wit. Vind ik 😉 , dit kijkt zo donker. Het laminaat wat er ligt is in principe nog helemaal prima, dus dat wil ik graag laten liggen.

Toen ik het blog deelde over de tienerkamer van ons meisje in het oude huis, waren jullie reacties verdeeld. Op zich allemaal enthousiast over de inrichting, dat wel, maar ik kreeg ook wat opmerkingen over het feit dat Lotte haar bed op de grond lag. Ik moet toegeven: ik heb me hier zelf niet eerder druk om gemaakt, maar nu -na zelf twee jaar op de grond te hebben geslapen met ons matras- wordt het wel weer eens tijd voor een bed. Voor ons, en voor haar.

Om haar meiden slaapkamer op orde te krijgen hebben we bij het inrichten dus nog een bed nodig én ze wil graag een soort van ‘make-up tafel’. Oja, en een nachtkastje. Snap ik allemaal, dus wij hebben maar weer eens een rondje internet gedaan.

foto's in slaapkamer meiden
Check die schrootjes… ieeeuuuwww

Geen meisjesslaapkamer in roze, maar toch meisjesachtig

Welk dekbed er op het bed komt te liggen is nog wel Lottes minste zorg… De styling, dáár gaat het om! En het échte meisjesachtige gaat er heel langzaam een beetje vanaf. Roze hoeft niet meer zo nodig van haar. Alhoewel ik wel een hele toffe roze stoel heb gezien voor bij de kaptafel, in de velvet trend. Verder gaat Lotte bij het inrichten van haar meiden slaapkamer toch liever voor wat stoerdere kleuren. Zwart, wit, en blank hout, dat gaat de basis worden heb ik van haar begrepen. En daar heeft ze een bed bij gevonden 😉 . Verder wil ze graag een hoop fot’s in haar kamer dus daar hebben we ook een beginnetje mee gemaakt.

Stoer bed voor meiden slaapkamer

Bij het zoeken naar een bed hebben we heel wat websites gehad voordat mevrouw haar keuze heeft gemaakt. En dit bed van Misterbed is haar favoriet geworden, een bed mét led strip. Haha, die vind ik zelf nog wel leuk! Het bed is overigens ook zonder led strip verkrijgbaar, maar ik denk dat het vooral deze strip is geweest die ervoor gezorgd heeft dat mijn dochter als een blok valt voor dit bed en bijbehorende nachtkastje.

slaapkamer inrichten meiden bed

We hebben de tweepersoons variant besteld voor het inrichten van deze meiden slaapkamer. Zo kunnen we haar matras wel gewoon blijven gebruiken, die bevalt namelijk uitstekend. Daar komt nog bij dat geen van onze kinderen nog terug wil naar de maat van een éénpersoonsmatras. Spoiled!

Behang of gewoon schilderen van de muren

Ik zou het heel leuk vinden om met behang te werken. Bijvoorbeeld op de muur die achter het bed zit. Maar Lotte wil er niets van weten, ze wil het liefst dat de muren gewoon wit geschilderd worden.

Ondanks het feit dat ik van veel licht in huis hou, denk ik alleen wel dat het net wat leuker is om een beetje af te wisselen. Misschien kan ik ze dus nog overtuigen om bijvoorbeeld een muur met betonverf te schilderen. Of tóch dat behangetje? Wat vinden jullie?

slaapkamerr inrichten meiden met nieuwe kaptafel

Een kaptafel maakt het inrichten van de meiden slaapkamer helemaal af

Op haar oude slaapkamer had ik een plank gemaakt waar ze haar spulletjes op had staan, maar dat gaf eigenlijk net te weinig ruimte. Vandaar dus dat we op zoek zijn gegaan naar een leuke kaptafel. Het online rondstruinen bij Ikea heeft tot het gewenste resultaat geleid, we hebben een kaptafel gevonden die je kan hangen in plaats van eentje die op poten staat. Scheelt weer met stofzuigen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven