Slaapkamer inrichten van je kind, doe je dat zelf of samen?

De slaapkamer inrichten van je kind, bedenk jij dat zelf of doe je dat samen met je kind? En hoe pak je dat dan aan als je dat samen doet. Heb jij dan al een soort van voorselectie gemaakt?

Het zou voor ons een klus worden in de kerstvakantie… maar ik ben bang dat we er nog niet uit zijn 😉 . De slaapkamer inrichten blijkt een grotere klus te zijn dan we dachten, met name omdat dochterlief toch wel wat noten op haar zang heeft 😉 , maar de ruimte erg beperkt is.

slaapkamer inrichten

 

Kinder slaapkamer inrichten voor Lotte

Die noten op haar zang, dat mag hoor, vind ik he-le-maal niet erg. Liever dat ze op en top content is met de kamer die ze krijgt in plaats van dat ze baalt omdat wij er iets doorgedrukt hebben waar ze niet helemaal achter staat. Het probleem zit hem echter niet alleen bij dochterlief, maar ook bij de vele aanbieders. Er is zoveel te vinden op internet dat ik de laatste keer toen ik met haar aan het surfen was om ideeën op te doen uiteindelijk heb aangegeven dat we ons gaan beperken tot één website, gewoon om het voor haar overzichtelijk te houden.

We gaan haar slaapkamer inrichten bij Kidsgigant, dat hebben we inmiddels besloten. Op zich is de keuze voor Kidsgigant niet zo verwonderlijk, want die hebben een enorme keus! Zo kunnen we op één website eigenlijk wel voor nagenoeg alles terecht. Wat ik voornamelijk erg praktisch vind is de manier waarop ze de website en de categorieën hebben ingedeeld. Lotte heeft namelijk een enorm irritante kamer, met een heel schuin dak en hoeken in de kamer die ervoor zorgen dat we heel erg beperkt zijn in onze keuzes voor bed, bureau en kast. Bijna niets past 🙁 , terwijl je het toch graag passend bij elkaar wil hebben èn gezellig. Bij Kidsgigant heb ik in ieder geval eenvoudig de juiste categorie kinderbedden te pakken waardoor ze niet afgeleid wordt door al dat moois (zoals hoogslapers bijvoorbeeld) die toch niet gaan passen.

Bovenstaande is voor mij onder andere ook een reden om niet met haar offline te gaan shoppen. Dan loopt ze tegen vanalles aan wat ze mooi vindt, maar wat niet zal passen en dat loopt gegarandeerd uit op teleurstellingen. En dat wil ik niet, want het hoort juist een hele leuke activiteit te zijn, samen opnieuw de slaapkamer inrichten om er een mooie grote meiden kamer van te maken.

Eén favoriet heeft ze al gekozen… een werkelijk prachtig dekbedovertrek van Frozen 😉 . Tja… zóóóó groot is ze dus ook nog niet 😀 , maar past wel mooi bij haar frozen knuffel, dat dan weer wel.

 

slaapkamer inrichten

2 gedachten over “Slaapkamer inrichten van je kind, doe je dat zelf of samen?”

  1. Aaah dat lijkt me ook zo sneu, de eventuele teleurstellingen. Het lijkt me heel erg leuk om samen inspiratie op te doen, via internet of in de winkel. Wat een voorpret!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven