Een slaapkamer in wit met hout, I love it!

Jaren hebben we een slaapkamer van niks gehad. Altijd ruimte te kort en een rommeltje. Met een inbouwkast die op zich wel handig was, maar niet voldoende ruimte om het verder gezellig te maken. In ons nieuwe huis is dat wel anders en ik ben helemaal verliefd op onze slaapkamer in wit met hout.

Ik heb dan ook de nodige witte slaapkamer inspiratie voor je opgesnord. Van onze eigen slaapkamer én die van anderen. Enjoy!

slaapkamer wit met natureltinten en hout

Waarom een witte slaapkamer met hout elementen?

Ik hou van allerlei verschillende stijlen zoals een landelijke stijl, maar ook industrieel daar word ik vrolijk van. En eigenlijk is de combinatie ervan, dus landelijk industrieel mijn grootste favoriet.

Een belangrijk element van industrieel -waarvan mensen vaak denken dat het donker is- vind ik licht. Lichte ruimtes zorgen voor een open mind en een fijn gevoel. Vandaar ook dat ik voor onze slaapkamer heb gekozen in wit gecombineerd met hout.

Dit is licht en geeft een heerlijk ontspannen en fris gevoel als ik wakker word.

Vraag: Het enige waar ik nu nog over twijfel zijn de kozijnen. Die moeten nog geschilderd worden en eigenlijk zouden we alle kozijnen zwart schilderen, maar ik twijfel nu of ik deze niet beter wit kan maken. Wat vind jij? De plisségordijnen die er komen te hangen zijn ook wit.

Grote voordelen van een witte slaapkamer

  1. Een witte slaapkamer straalt rust en sereniteit uit
  2. Wit kan je eenvoudig combineren met een paar andere lichte tinten
  3. Muggen zijn héél makkelijk te vinden!
  4. Een slaapkamer in wit lijkt groter
  5. Wit en wit kunnen verschillen van elkaar, maar toch goed bij elkaar passen
witte slaapkamer met rond jute kleed en rotan stoel
Bron: Pinterest

1. Een witte slaapkamer straalt rust uit

Dat wit rust uitstraalt dat is een feit. Door de serene tint geeft zo’n ruimte je het gevoel dat je niets hoeft. De hoeveelheid licht zorgt er ook voor dat je ruimte in je hoofd krijgt.

wit in de slaapkamer combineren met pasteltinten voor een rustige uitstraling
Bron: Pinterest

2. Wit combineren met andere lichte tinten in een slaapkamer

Vind je teveel wit niet tof? Zoek dan naar andere lichte pasteltinten om mee te combineren. Of combineer met álle lichte pasteltinten, dat kan ook. Zolang de tinten waar je mee combineert in je witte slaapkamer échte pasteltinten zijn blijf je het gevoel van ruimte en frisheid behouden.

Je kan ook heel goed het wit combineren met hout en naturel tinten, dat heeft hetzelfde effect.

slaapkamer wit en hout met jute ronde vloerkleed

Zo hebben wij bijvoorbeeld in onze slaapkamer gekozen voor een mooi rond vloerkleed met jute en wit zoals je hierboven kan zien.

Dit vloerkleed komt bij Sfeer.nl vandaan, waar ik nog heel veel meer moois gezien heb. Herken je dat? Dat je van die winkels online tegenkomt die je wel helemaal leeg zou willen kopen? Afijn, voor nu ben ik heel blij met dit vloerkleed want dat past uitstekend bij het idee dat ik van mijn droom slaapkamer heb!

Het eiken houten balken bed komt overigens van Gussta, het is een prachtig ‘zwevend’ bed waarbij het onderstel verder terugligt en het dus lijkt alsof dit bed niet op poten staat. Het fijne matras ligt daar bovenop. Ook super blij mee! Mooie combi toch hè?

wit en crème tinten combineren voor een mooie slaapkamer
Bron: Pinterest

3. Muggen zoeken? Geen probleem!

Een groot voordeel van een witte slaapkamer is dat je s’nachts -als je op muggenjacht moet- de muggen heel makkelijk weet te vinden. Zelfs in een grote slaapkamer is het geen probleem, zolang deze maar licht van kleur is dan vallen de muggen direct op.

een witte slaapkamer oogt groter
Bron: Pinterest

4. Slaapkamer oogt groter

Gebruik je voldoende wit in je slaapkamer, dan lijkt de slaapkamer automatisch een stuk groter dan als je met donkere tinten werkt. Een goed idee dus om een kleine slaapkamer optisch te vergroten door de lichte kleur.

Maar het kan ook te wit zijn, zelfs in een slaapkamer. Door teveel wit te gebruiken kunnen contouren van voorwerpen weg vallen tegen de achtergrond en dat kan een soort van verwarrend voelen. Combineer je de witte slaapkamer echter met hout, dan zal dat niet snel gebeuren.

combineer verschillende tinten wit in je slaapkamer
Bron: Pinterest

5. Wit en wit combineert fantastisch

Er zijn heel veel kleuren wit. Het mooie van wit is dat al die kleuren goed met elkaar combineren. Van roomwit tot crème en van helder wit tot strak wit, het past allemaal bij elkaar. Door verschillende tinten wit bij elkaar in je slaapkamer te gebruiken zorg je er ook direct voor dat je meer diepte creëert in de ruimte. Dus hoppa, al die tinten in de vorm van beddengoed en plaids op je matras en je bent klaar!

Zoals je ziet zijn er dus voldoende redenen om voor een slaapkamer in lichte tinten te kiezen. Liefst wit met andere natureltinten. Wat voor kleur heb jij in de slaapkamer?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven