Slaapklets voor kleuters! Jolinda testte het en je kan nog winnen ook!

Bedenkelijk kijkt jongste dochter mij aan. Hoezo eerder naar bed dan grote broer? Ze is het niet eens met mijn plan om haar als eerste naar bed te brengen. En niet meer gezellig samen met grote broer. Daar moet wel wat tegenover staan. ‘Mama kan jou lekker lang voorlezen, en je hebt haar helemaal voor jezelf alleen”, probeert manlief onze diva te overtuigen. Mopperend gaat ze mee. Het gaat niet van harte en ze is ook nog demonstratief lang wakker. Gelukkig wordt de volgende dag een pakketje bezorgd. Met daarin haar eigen slaapklets! Dit ziet ze grote zus wel eens invullen en nu wil ze ineens wel als eerste naar bed, met haar eigen ‘dagboek’.slaapklets

Slaapklets voor de kleintjes

slaapkletsGezinnig heeft speciaal voor kleintjes die nog niet kunnen lezen en schrijven een variant gemaakt van het succesvolle dagboek Slaapklets. Een behulpzaam boek om de dag rustig en gezellig af te sluiten. Dochterlief kan niet wachten om zelf de vakjes bij de plaatjes aan te kruisen. Ik leg eerst uit hoe het werkt. Iedere linkerpagina bevat steeds dezelfde plaatjes. Je kunt ervoor kiezen om een of meer plaatjes te kiezen en je kind daarover te laten vertellen. Maar dat is niet genoeg voor mijn meisje, zij wil ze allemaal langsgaan. Dus kruist ze een plaatje aan en zegt even kort of het leuk was of juist niet. Bijvoorbeeld ‘heb je buiten gespeeld, heb je gesport of heb je gewerkt?’ Als we dat hebben gedaan is het tijd voor de rechterpagina. Dat is steeds een andere opdracht.

Op de tweede avond dat wij het boek gebruikten stond er ‘kies een kledingstuk uit de kast van papa of mama en verkleed jezelf!’ Oeps, ik voorzie dikke pret en slappe lach, maar ik heb eigenlijk nog maar 5 minuten de tijd, zoonlief wil ook nog zijn dagboek met mij invullen en ik moet oudste dochter nog overhoren. We wisselen van opdracht, een minimassage lijkt mij dit keer doeltreffender. “Maar morgen doen we wel die hoor mam!” En ik trek er maar wat extra tijd voor uit. Ze duikt onderin mijn kast en weet nog een vergeten glitterbril te vinden om haar outfit compleet te maken. We sluiten dit verkleedfestijn af met nog wat kletsvragen. “Mam, ik ben zo blij met mijn slaapklets!”

slaapklets verkleedopdracht

Wil jij ook ‘slaapkletsen met je kleuter’? Wij mogen een aantal exemplaren weggeven! Plaats op onze Facebook pagina jullie leukste slaapverhaal onder de winactie en vul hieronder het formulier in zodat we je adresgegevens alvast hebben. Maak kans tot 2 juni 2015.

Deze winactie is inmiddels gesloten, maar je kan het boek ook hier vinden en heb je bijvoorbeeld lastige eters in huis? Dan kan je ook Tafelklets eens proberen!

1 gedachte over “Slaapklets voor kleuters! Jolinda testte het en je kan nog winnen ook!”

  1. Pingback: De dag gezellig afsluiten of met strijd naar bed gaan? | Majootje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven