Slagroomtaart maken; zelf een slagroomtaart bakken doe je zo

Wat doe je als je puber zegt dat hij een slagroomtaart wil maken? Sterker nog… als hij aangeeft dat hij banketbakker wil worden en een snuffelstage wil lopen bij een bakkerij? Dan ga je samen slagroomtaart maken! Direct de volgende dag natuurlijk. Eens kijken wat hij ervan bakt!

slagroomtaart maken

Slagroomtaart maken met zelfgeklopte slagroom

Hij stond met zijn mond vol tanden, die puber van mij, toen ik de volgende dag met de ingrediënten voor de slagroomtaart binnen kwam zetten. Haha, dat had hij niet verwacht, dat ik zo snel op de proppen zou komen met al dit spul om een slagroomtaart te maken. Maar je moet het ijzer smeden als het heet is!

Afijn, we gingen samen aan de slag, hij wat meer dan ik en het resultaat van de slagroomtaart mag er zijn vind ik. Als je zo’n slagroomtaart kan maken voor de eerste keer, dan ben je een geboren banketbakker, niet? Op naar de volgende traktaties om te maken!

Ingrediënten slagroomtaart maken

  • Mix voor biscuittaart van Dr. Oetker
  • 5 eieren
  • beetje water
  • 750 ml ongeklopte slagroom (koud)
  • 3 zakjes klopfix
  • 75 gram suiker
  • aardbeienjam
  • kiwi en aardbeien
  • zakje nougatinekorreltjes

slagroomtaart maken puber

De biscuittaart maken voor de slagroomtaart

Het maken van de biscuittaart is echt een eitje (makkelijker dan de slagroomtaart maken). Gewoon de aanwijzingen op de verpakking volgen en je hebt binnen 45 minuten een prachtige biscuittaart uit de oven klaarstaan die je kan gebruiken om de slagroomtaart te maken.

Als je de biscuittaart af hebt laten koelen (ook volgens aanwijzingen op de verpakking) dan wordt het tijd om de biscuittaart door te snijden. Je snijdt de biscuittaart 2x over de  gehele lengte van de taart door, zodat je 3 gelijke delen hebt die perfect op elkaar passen. Pas op dat de taart niet breekt want dan wordt het lastiger om de slagroomtaart te maken.

Tip: Leg je hand zacht op de biscuittaart voordat je hem in drie delen gaat snijden met een kartelmes.

Zelf de biscuittaart maken? Volg dan dit recept.

Hoe maak ik een slagroomtaart?

Als de biscuittaart in 3 delen is dan wordt het tijd om de slagroom te kloppen. Zorg ervoor dat de slagroom goed koud is. Ik zet zelf ook de rvs stalen kom die ik gebruik vooraf nog even in de koelkast, zodat ook die koud genoeg is (om eventueel schiften van de slagroom te voorkomen).

Liever een gezonde taart bakken?

Zet de mixer op de laagste stand. Voeg de 750 ml ongeklopte slagroom aan de kom toe en ga rustig mixen. Tijdens het mixen voeg je de zakjes klopfix toe en de suiker. Rustig aan blijven mixen totdat je merkt dat de slagroom langzaam dikker wordt. Zodra de room dik genoeg is direct stoppen met kloppen, anders gaat de room schiften. Indien nodig zet je de geklopte slagroom nog even terug in de koelkast om nog wat steviger te worden, maar als alles goed koud was dan gaat het vast en zeker lukken.

slagroomtaart maken met biscuittaart

Op de onderste laag van de biscuittaart smeer je eerst een laag jam. Ik gebruikte zelf de Céréal Jam bij het slagroomtaart maken, maar iedere andere jam kan ook. Daarna verdeel je een 1/4 van de slagroom over de jam heen en plaats je de tweede laag. Hierop komt weer 1/4 deel van de opgeklopte slagroom en dan mag de bovenste laag erop.

slagroomtaart maken met nougatine

Slagroomtaart ‘afmaken’ met slagroom en fruit

Ook de bovenste laag smeer je vol met slagroom, en daarna is de zijkant van de biscuittaart aan de beurt. Mooi dichtsmeren met slagroom en daarna de nougatinekorrels aan de zijkant plakken op de room.

Tip: Wij gebruikten hiervoor een spatel, zodat je de nougatine met de spatel tegen de zijkant van de taart kan duwen.

zelf slagroomtaart maken

Zit de hele zijkant vol met nougatine? Dan kan het restant van de slagroom in een slagroomspuit om mooie toefjes slagroom over de hele taart te verdelen. Plaats daarna het gesneden fruit over de taart en klaar ben je.

Wil je de slagroomtaart maken zoals je hem ook vaak in de winkel ziet? Dan hoort er ook nog wat chocolade op. Dat zijn wij vergeten, maar ik kan je wel zeggen… hij was er niet minder lekker om. Wat een heerlijke taart is dit zeg.

Zorg er wel voor dat je voldoende eters hebt, want deze slagroomtaart maak je niet voor een gezin van vier, tenzij je er dagen van wilt eten 😉 .

Slagroomtaart eten

Maar het mooiste moest nog komen. Op het moment dat ik riep dat we de slagroomtaart zouden gaan eten zei puber ‘Mam… ik hoef maar een heel klein stukje. Ik hou eigenlijk niet zo van slagroomtaart’. Nou, dan kan je me opvegen hoor.

Ook leuk: maak eens een HARTENHUIS TAART!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven