Slakkengel crème en wat dit voor je huid kan doen

Misschien heb je er al weleens van gehoord: slakkengel en crème. Er gaan veel lovende verhalen over rond. Wat is het precies, hoe gebruik je het en hoe bevalt het gebruik ervan?

Ik neem je mee in mijn review van de ElishaCoy Snail huidverzorgingsproducten, de cream, eye balm, cleanser, lotion en essence.

Maar eerst wat meer over slakkengel in het algemeen.

slakkengel producten, review van Elishacoy snail

Wat is slakkengel?

Slakkengel is dus een product wat gebruikt wordt bij huidverzorging. Het wordt gemaakt van het slijm van slakken. De stoffen in het slijm, zoals allantoïne, collageen, antioxidanten, hyaluronzuur en glycolzuur, zijn gunstig voor de huid.

Het kan helpen bij rimpels, acne en littekens. Dat slijm heb je vast zelf ook weleens gezien in je tuin of op straat. De slak kan een slijmspoor achter zich laten, terwijl de slak langzaam verder sluipt.

Van welke slak wordt dit slijm gebruikt?

Slakkenslijm wordt van verschillende slakken gemaakt. Dit is afhankelijk van de fabrikant en het land van herkomst.

Een slak die veel gebruikt wordt is de bruine tuinslak of ook wel de gewone tuinslak genoemd. Met een moeilijk woord: Cryptomphalus Aspersa.

De slak is inheems in de Middellandse Zee, maar wordt nu in veel delen van de wereld gebruikt vanwege de cosmetische industrie.

Hoe komt men aan slakkenslijm?

Slakken worden in een schone omgeving gehouden en krijgen een dieet waardoor hun slijmproductie verhoogt.

De slakken lopen over glazen oppervlakten, waar de slijm aan blijft plakken. Dit wordt handmatig ‘geoogst’, daarna gefilterd (zodat het schoon is) en daarna geconcentreerd en verwerkt tot een geleiachtige substantie die kan worden gebruikt in huidverzorgingsproducten.

De manier waarop dit gebeurt verschilt misschien van het ene op het andere merk, maar ElishaCoy is een milieubewust merk en stelt zeker dat alle producten op duurzame wijze en op basis van zuivere formules worden geproduceerd.

Waar maakt men slakkengel

Er zijn meerdere landen die een gunstig klimaat hebben voor het kweken van slakken. Hierbij kan je denken aan landen als Zuid-Korea, Chili, Spanje en Frankrijk.

Hier zijn gespecialiseerde boerderijen te vinden waar dus de slakken gehouden worden. Niet alle slakkengel producten zijn gelijk omdat de samenstelling en de kwaliteit kan verschillen. En het hangt af het soort slakken die gehouden worden én onder welke omstandigheden.

koreaanse slakkengel

Cosmetica uit Zuid-Korea

Ook bij de cosmetica uit Zuid-Korea komt dus slakkengel of -crème voor, zoals bijvoorbeeld de ElishaCoy cosmetica uit Zuid-Korea die op veel waardering kan rekenen.

Huidverzorging wordt in Korea belangrijk gevonden en er is zelfs een hele routine voor Koreaanse skincare, waarbij de hydratie van de huid als zeer belangrijk gezien wordt.

Zuid-Koreaanse cosmetica koop je eenvoudig online bij bijvoorbeeld QKC, een webshop die zich heeft gespecialiseerd in Koreaanse cosmetica en van diverse merken de producten verkoopt.

Je vindt hier ook tips over de beste huidverzorging, zoals de Koreanen dit doen.

Waar wordt slakkengel voor gebruikt?

Slakkengel hydrateert, waarmee het meteen duidelijk is waarom Koreanen het product zo waarderen. Slakkengel zorgt voor:

 • Hydratatie: slakkengel helpt de huid het vocht vasthouden en te hydrateren. Hierdoor kunnen rimpeltjes en fijne lijntjes verdwijnen.
 • Regeneratie: Slakkengel bevat glycolzuur en allantoïne. Dit zijn twee stoffen die bekend staan om hun regenererende eigenschappen. Hierdoor kunnen littekens minder zichtbaar worden en zal het de cel vernieuwing bevorderen. De huidtextuur zal verbeterd worden.
 • Anti-aging: Het middel helpt het tegengaan van veroudering van de huid. Rimpel en lijntjes zullen dus minder kans hebben, maar ook pigmentvlekken.
 • Ontstekingsremmend: slakkengel kan helpen bij ontstekingen van de huid of roodheid. Last van acne? Dan zou dit dus kunnen helpen.
 • Verheldering: Slakkengel kan de huid helder maken en kan donkere vlekken en verkleuringen verminderen.
 • Bescherming: Het gel beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

In welke producten zit slakkengel?

Je kunt slakkengel vinden in diverse uitéénlopende producten. Je kunt hierbij denken aan crèmes, serums, toners of gezichtsmaskers. Maar pure slakkengel is ook verkrijgbaar en het gebruik hiervan kan je prima opnemen in je huidverzorgingsroutine.

elishacoy snail producten review

De producten van ElishaCoy die ik gereviewd heb

Van QKC heb ik dus een aantal Skin refining nail producten gereviewd.

 1. cleanser
 2. lotion
 3. essence
 4. eye balm
 5. crème

1. Skin refining cleanser

Het begin van de juiste skincare routine is de cleanser. Met deze slakkengel cleanser kan je je huid goed schoon maken. Hij schuimt lekker op waardoor je al direct het gevoel hebt dat dit goed werkt.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem in de ochtend niet altijd gebruik, maar dat komt omdat ik dan onder de douche sta, en dan vergeet ik het. In de avond start ik hier mijn routine altijd mee.

2. Skin refining snail lotion

Nadat ik de cleanser heb gebruikt is het tijd voor de lotion. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze een beetje verkeerd gebruikt heb. De lotion is de Koreaanse cosmetica is namelijk niet eenzelfde soort product als lotion in Nederland.

Ik gebruikte hem voor de laatste restjes van mijn gezicht te vegen met een uitwasbaar wattenschijfje, maar na contact te hebben gehad met QKC blijkt dat je de lotion gebruikt als een licht cream. Je kan hem bijvoorbeeld als dag cream gebruiken.

3. Skin refining snail essence

Normaal gesproken gebruik ik na het schoonmaken van mijn gezicht in de ochtend én de avond de essence. Alleen als ik het laat gemaakt heb dan wil ik de essence nog wel eens overslaan. Dom natuurlijk, want in principe heeft mijn huid die slakkengel dan extra hard nodig!

Afijn, even uitgaande van mijn normale routine gebruik ik dus de essence én de crème. De essence trekt lekker in en heeft een gehalte van 80% slakkenextract.

Deze essence levert de noodzakelijke voedingsstoffen aan de huid die haar elasticiteit heeft verloren.

De slakkengel wordt gecombineerd met een geconcentreerde combinatie van vitaminen en paddestoelextracten, kamille- en soja-extracten die de gevoelige huid kalmeren en fyto-collageen om de huid te hydrateren.

4. Skin refining snail eye balm

Zelf gebruik ik altijd een apart creme voor onder mijn ogen om de tere huid daar nog beter te verzorgen. Ook van ElishaCoy hebben ze bij de snail producten een aparte eye balm die ik daarvoor gebruik.

Deze eye balm dient voor de extra ondersteunig aan de fijne lijntjes!

Ik gebruik maar een klein beetje crème die ik zachtjes inklop.

slakkengel crème

5. De Skin refining snail cream

Als laatste in het rijtje van de koreaanse skincrae routine met de snail producten is de slakkengel crème.

Deze creme bestaat voor ruim 90% uit slakkengel. Dat klinkt heel heftig, maar als je de crème ziet en ruikt, dan merk je daar niets van. Gelukkig.

De crème kan je heerlijk inmasseren en geeft het gevoel alsof dat je huid rijkelijk gehydrateerd wordt. Ik gebruik deze crème altijd in de ochtend en avond na de rest van mijn skincare routine. Maar misschien zou ik hem dus voor de dag kunnen vervangen door de lotion.

Mijn huid is dan op en top verzorgd om de dag te doorstaan of juist in de nacht nog extra te kunnen herstellen. Na zachtjes inkloppen trekt de crème goed in.

Al met al zijn de ElishaCoy snail producten een heerlijke lijn met producten waarvan ik aan mijn huid merk dat deze door het gebruik ervan echt opknapt. Hoe langer je ze gebruikt, des te beter het resultaat zal zijn uiteraard, maar voor nu -na een aantal weken proberen- ben ik al heel tevreden.

Wil je de producten van QKC ook eens proberen? Met de code MAMS2023 krijg je 15% korting op de producten.

Wat is slakkensecretiefiltraat?

Misschien lees je nu de ingrediënten van je cosmetica en kom je de term slakkensecretiefiltraat tegen. Dit is niks anders dan een ander woord voor slakkenslijm!

Is slakkenslijm nieuw op de markt?

Slakken worden al sinds de oudheid gebruikt! Romeinen en Grieken gebruikten het toen al bij brandwonden en abcessen. In Chili werd ontdekt dat slakken goed voor de huid zijn. Dit waren boeren die slakken kweekten voor de Fransen (om het op te eten).

Maar zij merkten dat hun huid heel zacht werd. In 1995 werd de eerste crème ontwikkeld. En later werd het populair in Azië. Inmiddels is het ook in Europa een gewild product in cosmetica.

Slakkenbehandeling in een beautysalon

Er zijn beauty salons waar je een slakken behandeling kunt krijgen. In die gevallen kruipen er dus echte slakken over je gezicht!

Dat zou voelen als een ‘massage’ en het laagje slijm die ze achterlaten is dus goed voor je gezicht… persoonlijk vind ik dat wat ver gaan en hou ik het bij de QKC producten kopen waar dit slijm in verwerkt is. Dat is meteen vaker toepasbaar en gewoon thuis!

Waarom is hydratatie zo belangrijk?

Hydrateren is dus heel belangrijk bij de Koreaanse traditie van huidverzorging. En slakkengel helpt hier uitstekend bij.

Maar waarom is die hydratatie zo belangrijk? Hydratatie wil zeggen dat je vocht toevoegt, in dit geval dus aan de huid. Omdat het vochtgehalte zo op peil gehouden wordt, blijft de huid soepel en gezond.

Je kunt hier dus vocht inbrengende crèmes voor gebruiken, serums en andere hydraterende verzorgingsproducten. Maar voldoende drinken hoort er ook bij en gewoon gezond leven (dus zowel gezond eten als voldoende bewegen).

Hydratatie is verder belangrijk omdat het de huid helpt om invloeden van buitenaf te weren en afvalstoffen af te voeren. Een product met slakkengel kan de hydratatie dan ook zeker ten goede komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven