Een kinderdroom die uitkomt; slapen in een boomhut

Het is niet dagelijks dat je kinderdroom werkelijkheid wordt, maar bij mij was dit afgelopen zomer zeker het geval. Het begint als een sprookje… Vroeger, lang geleden, was er eens een meisje die graag een stoere meid wilde zijn. Ze speelde veel met jongens en droeg wel eens jurkjes maar liep het liefst in een afgeragde spijkerbroek waarmee ze lekker kon ravotten. Van voetballen op straat tot belletje trekken en van kikkervisjes vangen in de gore sloot tot boomhutten bouwen. Genieten van actief bezig zijn, maar vooral genieten van buiten bezig zijn en de natuur…

Toen de kans zich voordeed om de afgelopen vakantie een paar dagen weer het gevoel van vroeger te ervaren, en tegelijk spannende dagen en nachten voor mijn kinderen in de planning te krijgen was de keuze snel gemaakt… JOEHOE, ik ga het ècht doen, slapen in een Eurocamp Boomhut! Lekker back to basic zonder gas, water en licht…. slik.

De kinderen zijn nog nooit zo gespannen geweest voor de vakantie. Slapen in een boomhut. ‘Maar hoe werkt dat dan mam’? ‘Moeten we zelf nog bouwen?’ ‘Zijn die bomen echt?’ Na een lange rit in de auto was de spanning dan ook zo opgebouwd dat de kids niet meer met goed fatsoen konden wachten. Trappelend van ongeduld gooiden ze hun tas bij de bijbehorende grondtent neer om vervolgens als een gek naar de 50 meter verderop liggende boomhut te rennen. ‘Wie er het eerste boven is’ hoor ik de één gillen, terwijl de ander jammert ‘Da’s niet eerlijk, jij bent 9 en hebt veel grotere benen dan ik’. Haha, de heerlijk ontspannen vakantie kan beginnen!

httpv://youtu.be/72MFG3WHxlc

httpv://youtu.be/LkjncmMNJ7o

Genieten was het om die smoeltjes te zien toen ze eindelijk de trap op mochten naar onze prachtige boomhut. Correctie: prachtige boomhutten. Want wat een imposante hutten zijn dat! En wij hadden er twee! Met een enorm terras ertussen. Het genieten is gestart. We pakken de auto uit en de kids gaan de camping verkennen terwijl ik er gelukkig bijtijds aan denk dat ik maar vast beter even de bedden op kan maken, want veel licht zullen we vanavond niet hebben tussen de blaadjes. Ik worstel me in de boomhutten om de boom heen om de bedden alvast in orde te brengen. De klamboes drapeer ik weer zorgvuldig over de bedden heen, niet alleen tegen de muggen maar ook om dochterlief te plezieren die zich gelijk een ‘prinsesje’ voelt. Als ik klaar ben gooi ik ook de deuren open om even te luchten, want eerlijk is eerlijk… een levende boom in je slaapkamer geeft een geurtje, hihi.

Eurocamp Boomhut

Het duurt niet lang voor we onze eerste nacht in gaan. Moe van de reis en ‘eager’ voor een nachtje boomhut is de keus snel gemaakt. De kids willen naar bed en wij gaan er achteraan, vooral ook omdat we de kinderen niet alleen willen laten liggen in het donker 50 meter verderop. Een beetje overdreven misschien, maar het voelt goed om het zo te doen en daarbij komt dat ik zelf ook wel een tukkie kan gebruiken. En wat hebben we geslapen. Als een blok.  Jammer eigenlijk want hierdoor ‘mis’ je het gevoel van het slapen in de boomhut. Maar ja, er gaat niets boven goed slapen, haha. Het wakker worden daarentegen is een feestje. Hoe anders is het om wakker te worden in een boom met vogelgeluiden en ‘verre’ campinggeluiden dan wakker te worden van je buurman die zich bedacht heeft om in het weekend lekker vroeg van start te gaan met het kortwieken van zijn gras!

Heerlijk om jezelf nog even om te draaien ;).

boomhut terrasEven wennen is het wel dat je ‘uit de boom moet klimmen’ om naar het toilet te gaan, want die hebben ze niet. Douche en toilet gebruik je net als andere camping gasten gewoon op de camping zelf. En koken doe je (als je zin hebt tenminste) gewoon in je grondtent. Iedere boomhut heeft namelijk ook een grondtent voorzien van alle gemakken. Een keukentje waar je je maaltijd kan maken, een koelkast, een grote eettafel en ook gewoon bedden om eventueel in te kruipen bij harde wind of onweer, want dan wordt het slapen in de boomhut afgeraden. Gelukkig is dat niet aan de orde en wij verkiezen voor ons avontuur dan ook de boomhut. Voetballen doen we eronder en het terras is gebombardeerd tot eetgelegenheid en spelletjeshoek. Als rasechte zon liefhebber moet ik zeggen dat ik ervan genoten heb om in de warme uurtjes lekker in de schaduw tussen de blaadjes te kunnen vertoeven. Ook al bevind de boomhut zich op de camping,  4 meter boven de grond waan je jezelf toch in een soort van jungle en is het campinggeluid op de achtergrond aanwezig. Rust wanneer je er behoefte aan hebt, actie binnen handbereik en vooral genieten van elkaar!

boomhut_actief

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven