Slapend rijk worden met een webshop

Het klinkt zo eenvoudig, een webshop beginnen. Wie wil dat nu niet? Lekker van huis uit werken en slapend rijk worden zeg maar. Nou vergeet het maar, dat slapend rijk worden, want het is keihard werken. Maar wèl leuk om te doen 😉 .

Eigen baas en slapend rijk worden

Ik roep al vanaf mijn 8e dat ik later eigen baas wil worden. Ik begon dan ook al vroeg met bijverdienen in de vorm van folders rondbrengen, aardbeien plukken, potjes met badschuim en badzout vullen (ja, ècht) en grafieken tekenen van diverse aandelenkoersen. Dat laatste in opdracht van mijn broer die al wat jaartjes ouder is. Per grafiek kon ik dan 2 gulden verdienen. In the pocket dacht ik dan!

slapend rijk worden

Toch heb ik eerst jaren fulltime voor een baas gewerkt. Jaren geleden had ik hierover een interview met de intermediair. Van een bedrijf met meubels tot in de bouw en van logistieke software ontwikkelen tot aan een management functie in een CRM bedrijf, ik heb het zo’n beetje allemaal wel gezien. Geen jobhopper, maar wel om de zoveel jaren behoefte aan vernieuwing. Nieuwe uitdagingen zeg maar. Met de jaren kwamen er kinderen en moest ik na de zwangerschap weer een nieuwe plek veroveren in het bedrijf. Tot ik vier jaar geleden ineens het licht zag. Het was nu of nooit. En ik maakte de stap om voor mezelf te beginnen.

Voor jezelf beginnen

Onder andere met MamsatWork, wat gestart is als persoonlijk blog en al snel uitgroeide naar een volwaardig platform voor werkende moeders. Maar daarnaast ook met de webshop Zazou.eu, een webshop in kinderkleding. Niet wetende waar ik aan begon ben ik in dit avontuur gedoken, zoals ik wel vaker doe. En wat geniet ik. Maar slapend rijk worden? Nee, dat doe ik nu ook weer niet. Even tussen jou en mij… het salaris wat ik eerder verdiende bij de baas (niet weinig, maar ik moest er hard voor werken), daar moet ik nu nog harder voor werken. Het is mijn geluk dat ik graag werk!

Werk jij ook graag en heb jij zo het idee dat je slapend rijk kan worden van een webshop, dan kan ik je zo uit deze droom helpen. Ben je ondanks dat toch geïnteresseerd om een eigen bedrijf te beginnen en lijkt een webshop je wel wat? Dan kan ik je dat bevestigen. Niets leuker dan je eigen toko draaiende houden.

Uiteraard zijn er wel heel wat dingen waar je rekening mee moet houden voordat je je eigen webshop start.

slapend rijk worden

Stop je met werken of start je je webshop ernaast?

Het heeft zijn voor- en nadelen. Allebei de keuzes, dat spreekt voor zich. Blijf je werken dan heb je nog een inkomen, dat is prettig. Helaas moet dan wel al het werk in de uurtjes gebeuren die je anders ‘vrij’ had om aan andere zaken te besteden. Stop je met je werk? Dan val je ineens in een gat qua inkomen. Als je dat nog niet kan opvangen dan wordt de druk om te presteren wel héél hoog.

Dat laatste is een groot nadeel denk ik. Ik zat in de luxe positie dat ik wel kon stoppen met werken, maar de druk lag niet zo heel hoog. Doordat ik aandelen had in het bedrijf waar ik het laatst gewerkt heb, had ik een aardige som geld waar ik het even mee uit kon zingen. Fijn. Want als de druk om te presteren te hoog is, dan ga je korte termijn keuzes maken. Om geld te verdienen. En dat is niet altijd even handig.

Afijn, nu je weet dat slapend rijk worden geen eenvoudige klus is, zou je het dan toch nog leuk vinden om voor jezelf te beginnen?

Heb je specifieke vragen aan me? Stel ze gerust!

tip: Lees voor de grap eens ‘een webshop is geen carrière‘, dat zet je wellicht weer op een ander spoor. Even voor de goede orde… ik ben het niet met Marianne eens hoor! Het is wel degelijk een carrière en je kan er goed geld mee verdienen. Maar dan moet je het wel serieus aanpakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven