Slappe huid verstevigen: hier komt het door en zo voorkom én verhelp je het!

We willen allemaal oud worden, maar het niet zijn. Het is een gevleugelde uitpraak tegenwoordig. Of eigenlijk: we willen niet zien dat we ouder worden. Wil je de slappe huid verstevigen, lees dan zeker even dit blog voor meer informatie.

Rimpels, kraaienpoten en een verslapte huid, het zijn allemaal tekenen van een ouder wordende huid. Maar waarom eigenlijk? En misschien nog wel belangrijker nog: hoe ga je het tegen? NIVEA legde het ons uit.

slappe huid verstevigen? Gebruik deze tips om een slapper worden huid te verstevigen

Wat kan je doen tegen een slappe huid en hoe kan je deze verstevigen?

Voordat we overgaan tot de tips die je kan oppakken om de slappe huid te verstevigen eerst even wat meer informatie over de oorzaak van de slapper wordende huid. Want als je de oorzaak van een slapper wordende huid (her)lent, dan weet je beter wat je er tegen kan doen. Daarnaast raak je wellicht ook gemotiveerder om je slappe huid in hals, gezicht en lichaam te verstevigen.

De oorzaak van een verslappende huid

Sommige mensen hebben geluk en hebben op oudere leeftijd nog altijd een perzikzachte én strakke huid. Het merendeel heeft echter last van een slapper wordende huid. Een slappe huid is namelijk over het algemeen een veelvoorkomend gevolg van het natuurlijke huidverouderingsproces. Dit komt door een afname van onder andere collageen, elastine en hyaluronzuur. Stuk voor stuk stofjes die voor een volle en jeugdige huid zorgen.

Maar… hoe ouder je wordt, hoe sterker dit afneemt. Met als gevolg dat je huid minder elastisch en slapper wordt. En dan hebben we het niet alleen over je gezicht, maar ook over je armen, benen, buik en andere lichaamsdelen. Bovenstaande geldt uiteraard voor mannen en vrouwen, alhoewel mannen minder snel last hebben van een slappe huid dan vrouwen. Daarnaast lijkt het erop dat vooral vrouwen zich meer aan storen en sneller geneigd zijn om de slappe huid te willen verstevigen.

8 tips om je slappe huid te verstevigen

Gelukkig kun je die huidveroudering in zekere zin tegengaan door je huid goed te verzorgen. En die verzorging zit ‘m natuurlijk in het gebruiken van de juiste verzorgingsproducten. Maar net zo goed in dagelijkse handelingen en je eet-, drink- en beweegpatroon. Vergeet dan ook niet dat het verstevigen van een slappe huid écht een combinatie van onderstaande tips is.

De volgende 8 tips helpen je hierbij:

  • Genoeg water drinken, zo houd je je huid gehydrateerd.
  • Regelmatig sporten is goed voor de bloedsomloop in je huid én verstevigt spieren. Hierdoor krijgen ze meer volume en wordt de slappe huid minder zichtbaar (ook goed voor bijvoorbeeld slappe bovenarmpjes 😉 )
  • Voldoende slaap zorgt ervoor dat je huid zichzelf kan herstellen.
  • Eet gevarieerd en voldoende groente, fruit en vezels. Daarnaast moet je oppassen met suikers, bewerkt voedsel en alcohol.
  • Regelmatig naar buiten gaan is ook een must. De frisse lucht kan helpen je huid te verjongen.
  • Zorg dat je altijd een zonnebrandcrème met SPF draagt als je naar buiten gaat. Ja, zelfs als de zon niet schijnt, want UV stralen zijn altijd aanwezig. Gelukkig zit er in de meeste dagcrèmes standaard al een SPF-waarde van 15. 
  • Kies voor huidverzorgingsproducten waar collageen en/of hyaluronzuur aan is toegevoegd. Dit gaat verslapping tegen.
  • Relax… want stress kan het verouderingsproces van je huid zelfs versnellen.
  • Verwen jezelf met een maandelijkse detoxdag om je lichaam te reinigen en de huid te laten stralen.

Meer tips lezen over het aanpakken en verstevigen van een slappe huid in je gezicht of het herstellen van je slappe huid na het afvallen? NIVEA vertelt je er hier nog meer over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven