Slimleren helpt ook jouw kind spelenderwijs studievaardigheden oefenen

Slimleren, daar kan je bij geholpen worden. Je schooltijd, dat is de mooiste tijd van je leven. Tenminste, dat lopen wij grote mensen natuurlijk altijd te verkondigen. Als kind, en vooral als puber, wil je echter het liefste dat die hele schoolperiode zo snel mogelijk voorbij is. Of in ieder geval de schooldag. Om lekker thuis te gaan gamen met vriendjes, of met vriendinnetjes zakgeld op te maken aan de eerste make-up. Je hsuiwerk? Daar maak je je niet zo druk om. Gelukkig kan Slimleren je daarbij helpen.

Ik herinner het me maar al te goed, die schooltijd! Helaas voor al onze tieners: juist in deze periode moeten kinderen steeds meer thuis aan hun schoolwerk gaan doen. En dat geldt dan ook een beetje voor jou als ouder. Zeker als er vakken zijn waar ze moeite mee hebben. Slimleren laat kinderen vanaf groep 7 tot en met de 4e klas van de middelbare school studievaardigheden oefenen. En gelukkig heeft het verdacht veel weg van een middagje gamen!

ps… voor diegene die denkt… die laptop ziet er raar uit zo… door het gamen werkt het toetsenbord van de laptop niet meer goed 😉 #enhiermoethijhetnumeedoen

slimleren oefenen

Slim leren met Slimleren; motiveren is ook een vak

Wiskunde, Nederlands, Engels en rekenen. Als je er nou toevallig heel goed in bent is het misschien geen straf. Maar zodra kinderen meer moeite hebben met bepaalde vakken, is het ook een stuk lastiger om hen te motiveren toch door te zetten. En denk zelf maar eens terug: hoe leuk vond jij je wiskunde huiswerk? Laat staan de eventuele bijles. Daarom hebben ze bij Slimleren een methode ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat kinderen gewoon meer plezier krijgen in extra lessen en studievaardigheden oefenen. De digitale lesmethode is namelijk zo vormgegeven dat het haast lijkt of je een spelletje aan het doen bent. Toch ben je gewoon je lesstof aan het oefenen.

Lees ook: Huiswerk leren plannen, de zoveelste uitdaging van de brugklas

Zelf uitproberen van Slimleren

Dit klinkt allemaal heel mooi, maar natuurlijk wil ik met eigen ogen zien hoe dit werkt, én of dit werkt. Tegenover mij op kantoor zit namelijk dagelijks een puber licht te mokken dat hij zijn huiswerk moet doen. En dat snap ik ook wel. Een hele lieve puber, die helaas niet écht uitblinkt in zijn vakken als gevolg van zijn dyslexie en zijn concentratieproblemen. En ga er dan maar eens aanstaan om je al die nieuwe stof op de middelbare school eigen te maken. Dat is best een klus.

Slimleren trekt in ieder geval direct de aandacht door de vormgeving, het ‘spelletjes’ idee en de prachtige Buddy die voor je klaarstaat. Zelfs pubers vinden het nog een plezier om een eigen Buddy te hebben die ze ook nog eens leuk kunnen pimpen. Blijkt hier uit ervaring.

slimleren buddy

Het menu is erg overzichtelijk en eenvoudig opgezet. Je ziet direct waar je zijn moet en hoeft niet te zoeken naar functionaliteiten van het programma.

Enorm pluspunt van het Slimleren leerprogramma

Een van de grootste pluspunten van het programma van Slimleren is dat je de lesmethode die je kind op school gebruikt kan selecteren. Op deze manier loopt het programma waarmee je bij Slimleren leert en oefent exact gelijk aan de methode die je kind op school in de klas krijgt. Ik zie dan ook gelijk herkenning in zijn ogen als hij aan het oefenen slaat. Precies dezelfde hoofdstuk opbouw als op school, dat zoekt makkelijk terug. En de oefeningen die gemaakt moeten worden slaan ook de spijker op zijn kop.

Bij het oefenen zie je -na de oefening- gelijk wat je score voor de opdracht is en welke delen van de opdracht je niet goed hebt gemaakt, mét het juiste antwoord én uitleg erbij! Kijk, daar leer je nog eens wat van.

slimleren boek kiezen

Tip: Staat het lesboek van je kind er niet bij? Dan geef je dat door aan Slimleren en zij voegen dan de methode toe. Zo wordt het pas echt slim leren, zou ik zeggen. Ook zonder een combinatie met het leerboek kan je overigens de opdrachten maken en oefenen hoor, dan leer je gewoon slim volgens de methode van het leerprogramma zelf.

Studievaardigheden oefenen met Slimleren

Zoals we hierboven al beschreven kan je met Slimleren je wiskunde, Nederlands, rekenen en Engels bijspijkeren. Oefeningen en leesstof worden afgewisseld met leuke en toch leerzame mini-games. Ook zijn er video colleges en verdiepende opdrachten. Alleen al bij het vak wiskunde zijn bijvoorbeeld 33 videocolleges te vinden! En goede antwoorden worden natuurlijk beloond! Met ieder goed antwoord kan je een ster verdienen. Een gouden ster betekent dat je kind het onderdeel helemaal onder de knie heeft. En door dit systeem weet je vóór een proefwerk precies waar de pijnpunten zitten.

Dit laatste vind ik persoonlijk ook erg praktisch. Als Luc tegenover me zit te werken laat hij me iedere keer weten welke score hij behaalt heeft. Het wordt een soort van wedstrijd voor hem om in ieder geval boven de 80% te scoren. Lukt het hem niet? Dan weten we precies welk onderdeel hij lastig vindt en ga ik met hem zitten om dat onderdeel samen nogmaals door te nemen.

slimleren, oefeningen maken

Je hoeft er als ouder overigens niet bij te zijn als dat niet gaat. Niet iedereen heeft de mazzel van thuiswerken natuurlijk. Een keer per week ontvang je een rapport in je mail waarmee je de voortgang van zoon- of dochterlief perfect in de gaten kan houden. Geen gespijbel meer mogelijk en het is een stuk goedkoper dan bijles. Je kind kan bij inloggen ook precies zien wat de status is. Check hierboven maar eens:

  1. Hier zie je dat het juiste boek geselecteerd en gekoppeld is.
  2. Aan de sterren zie je welke oefeningen al volledig afgerond zijn en hoe de oefening gemaakt is (zilveren ster in dit geval). De oefeningen zonder ster zijn nog niet (volledig) afgerond.
  3. Je kan ook nog een diagnostische toets doen.

Lees ook: Studiekosten voor je kind: Weet jij wat een studerend kind kost?

Digitaal leren wordt een klein feestje met slimleren

Je kon bij Slimleren een lidmaatschap voor een jaar afsluiten, of kiezen voor een maandelijks opzegbare variant. Vervolgens kunnen je kinderen zoveel studievaardigheden oefenen als ze willen. Of, als ze moeten. Wij zien zeker de potentie, niet alleen voor de basisschool, maar ook zeker bij al die – veelal gamende – brugklassers die toch al behoorlijk moeten aanpoten in dat eerste spannende jaar.

Conclusie: studievaardigheden aanleren, dat gaat vaak niet vanzelf. Maar met Slimleren wordt het in ieder geval een stuk leuker!

Check de update! Sluit je een jaarlidmaatschap af, dan betaal je € 69,95 per jaar. Sluit je een los maandabonnement af, dan zijn de kosten € 7,95 / maand. Als je het mij vraagt geen cent teveel voor wat je ervoor krijgt. Het zou alleen nog fijn zijn als er nog meer vakken te oefenen zijn!

Lees ook: Zo herken je een hoogbegaafd kind, maar hoe ga je daar mee om?

Update over Slimleren

23 januari 2018: Vanaf dit moment is Slimleren helemaal gratis. Ze hebben bij Slimleren blijkbaar een ander verdienmodel gevonden waardoor voor leerlingen het leerprogramma volledig gratis te gebruiken is!

En dat is niet het enige: er zijn ook een hoop talen toegevoegd om te leren. Weliswaar geen grammatica van de talen, maar wel alle woordlijsten zijn beschikbaar tegenwoordig van Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Latijn en Grieks

1 gedachte over “Slimleren helpt ook jouw kind spelenderwijs studievaardigheden oefenen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven