Als slons tussen de modebewuste mama’s op het schoolplein

Hoe houden ze het vol? Al die modebewuste mama’s die op het schoolplein staan. De een nog mooier opgedirkt dan de ander. En ik? Ik sta er regelmatig als slons op het schoolplein tussen.

slons op het schoolplein

Mooie strakke jeans, hoogehakte pumps eronder, een dik modieus vest met warme omslag sjaal en hoogblond geknot haar met nonchalante lokken langs het gezicht. Dat is zo ongeveer de doorsnee modebewuste mama bij ons op het schoolplein. Of mooi gestyled haar in plaats van geknot, dat kan ook, met hippe sneakers. Zo zien ze eruit.

Lees ook: modebewust en moeder

Een kwijlende slons op het schoolplein

Kwijlbekkend sta ik iedere dag weer langs de kant van het schoolplein. Met rode wangen, klotsende oksels, krullen die niet in model te krijgen zijn en in een dikke -niet modieuze- winterjas. Ik voel me een slons op het schooplein vergeleken met al die hooggehakte dames. Hoe doen zij dat nou?

Ik ben geen specifiek ochtendmens, maar het is nu ook weer niet zo dat ik pas 5 minuten voor tijd mijn bed uit kom. Wel merk ik dat ik alle tijd nodig heb om mijn kinderen te stimuleren zodat we op tijd naar school kunnen vertrekken. Dat maakt dus dat ik me snel douche ’s ochtends, gauw mijn lenzen inzet en mijn haren bij elkaar pak met een stiekje. Vervolgens kwak ik binnen no-time wat make-up op mijn gezicht, frons ik een keer naar mijn spiegelbeeld  en stuiter ik de badkamer uit om plaats te maken voor zoonlief die wil douchen.

Mam, ik weet niet wat ik aan moet?

Dochterlief mekkert intussen dat ze niets heeft om aan te trekken waardoor ik me naar de wasmanden haast waar de gewassen was alweer een paar dagen ligt te kreuken om daar plompverloren wat van haar kleding uit te trekken. Dit terugkerende ochtendritueel met haar kleding is overigens onafhankelijk van wat er aan kleding in haar kast hangt. Dat wat er hangt is nooit datgene wat ze aan wil namelijk. Herkenbaar?

Ik bagger door de keuken om de laatste restjes van gisteren aan kant te krijgen, leeg de vaatwasser, pleur wat ontbijt op tafel en roep inmiddels voor de 50ste keer naar zoonlief dat hij onder de douche uit moet komen.

Lees ook: moeders van vier kinderen, ik doe het ze niet na!

Als ik snel de hond ga uitlaten, die al vanaf het moment dat ik beneden ben om mijn voeten loopt te draaien, neem ik de planning van de dag in mijn hoofd door. Weer binnengekomen moppert dochter over haar haren waar ze mijn hulp bij nodig heeft (zij is namelijk geen slons 😉 ), trek ik zoonlief van de ipad af en dirigeer hem naar zijn bord eten, om vervolgens ook dochter achter haar ontbijt te zetten. Zelf drink ik snel mijn smoothie of jus weg, laat ik de vaatwasser weer in en mompel ondertussen dat de kinderen hun tassen moeten inpakken.

Op naar het schoolplein

Dan is het vlug vlug naar boven, tanden poetsen, controleren, nog een keer tanden poetsen en hup jas aan, schoenen aan om op te fiets te stappen. Ik heb het bloedheet, dat begrijp je. Aangekomen op het schoolplein ben ik een verwaaid, rood aangelopen, zuchtend moederfiguur die haar kroost snel gedag kust en naar binnen dirigeert.

Ik kijk om me heen en zie allemaal keurig gestylde mama’s die lieflijk lachen en kletsen met elkaar… hoezo krijg ik dat in die anderhalf uur dat ik al wakker ben niet voor elkaar? Ik check nog wat om me heen en zie een mede slons moeder beteuterd om haar heen kijken. Gelukkig ben ik niet de enige 😉 .

Wie ben jij, de modebewuste mama of de slons op het schoolplein?

21 gedachten over “Als slons tussen de modebewuste mama’s op het schoolplein”

  1. Joh dat maakt toch niet uit. Bij ons op school zie ik dat zo vaak. Je hoeft toch eigenlijk alleen maar voor die ene persoon mooi te zijn? 😉

 1. hahaha geweldig geschreven. Ben de moederdie altijd jurkjes aan heeft, maar die eigenlijk in de haast zijn aangeschoten, make-up doe ik meestal nog niet eens, haar alle kanten op, want ook dat laat zich niet in model brengen. Hoog gehakte schoenen doe ik niet aan, moet naar school lopen 😉 En dat gehaast in de morgen is zo herkenbaar. Even snel zelf eten (inderdaad smootie naar binnen werken, ook al weet je eigenlijk beter om samen te eten enzo.. Nou ja ik heb het naast me neer gelegd. Ze zijn op tijd en netjes op school, dus mijn taak is dan weer gedaan.

 2. Prachtig stuk
  Ik zie ruimte voor verbetering ha ha ha en kom binnenkort wel even bij je om te coachen.
  En echt ik ben ook gewoon een slons most of the time. En hier is toch ook echt de door jou genoemde strijdt wel hoor.
  Het belangrijkste is dat de lat van wat hoort LG hoflager moet want misschien zijn die hooggehakte dames wel over de top. Lopen zij op hun tandvlees om het beeld overeind te houden. Zitten ze al schreeuwend in de auto om vervolgens met een smile de auto uit te stappen.
  En uiteindelijk hoef je je maar 1 vraag te stellen.
  WIL je echt zo zijn?
  En waarom?
  Laat dingen los en voel je gewoon goed bij jouw manier.
  Zo en nu mijn eigen jeugd hun bedden uit jagen en de ochtend door begeleiden.

  1. Dankjewel Kirsten! Je hebt helemaal gelijk! Het is natuurlijk ook een beetje met een knipoog geschreven. Stiekem vind ik die hooggehakte dames best wel top hoor. En heb ik ook tijden gehad dat ik dat graag deed. Maar soms lukt het gewoon even niet 😉

 3. Ik ben soms een slons en soms modebewust. Het ligt eraan hoe laat ik ben opgestaan en in welke bui ik ben. Als ik eerder opsta, heb ik genoeg tijd om me leuk te kleden, sieraden om te doen en make-up te gebruiken. Ik kan daar echt van genieten. Manlief gaat dan even naar beneden met de kinderen en geeft hen hun ontbijt. Maar op dagen dat we laat zijn ga ik gerust als slons naar het schoolplein. Maakt me niks uit. Ik doe waar ik me fijn bij voel en raad iedereen aan om dat ook te doen!

 4. Leuk artikel! Op mij nog niet van toepassing, haha. Heb tegenwoordig wel vaak zoiets van “jij hebt toch kinderen..?” Dat je moeders ziet die erbij lopen als een pin-up-girl, of die gedrag vertonen wat totaal geen voorbeeld voor een kind is. Trouwens, zolang jij je fijn voelt in wat je draagt, is er niets aan de hand. 😉

 5. Haha! Leuk geschreven!
  Herkenbaar ook, hoewel ik nog niet op het schoolplein hoef te staan, zie ik het genoeg om me heen om een duidelijk verschil te kunnen opmerken. Zij en ik, haha! Ik begrijp ook niet hoe ze het doen. Misschien dat er een “modebewuste Mama” reageert, en het geheim met ons wil delen.
  Nogmaals, leuk gedaan!! Groetjes!

 6. Ik ben absoluut de slons. Ik herken me helemaal in jouw verhaal. En het verschil is misschien: modemoeders gaan met de auto, slonzen met de fiets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven