Lekkere chocolade fudge maken in de slowcooker

Zoete gerechten uit de slowcooker maak ik zelf minder snel dan de andere slowcooker gerechten. Maar het kan heel goed en is ook nog eens erg lekker. Zo maakte ik zelf al eens een slow cooker cake (heel lekker) en cinnamon rolls in de slow cooker. Een slow cooker fudge heb ik nog niet eerder gemaakt, maar gelukkig kreeg ik van Jolanda Wessels dit lekkere recept.

slow cooker fudge

Slow cooker fudge zelf maken

Dit is het makkelijkste zoete recept wat ik tot nu toe voor de slowcooker op de site heb staan, je hoeft echt maar een paar handelingen te doen om deze heerlijke slow cooker fudge te maken. Daarna moet het geheel nog wel een tijdje afkoelen, maar dan is het al klaar.

Ingrediënten slow cooker fudge

Onderstaande ingrediënten zijn dus naar het recept van Jolanda, maar je kan heel eenvoudig wat variëren met deze ingrediënten en er bijvoorbeeld nog wat nootjes door doen. Of spekjes, of verkruimelde lange vingers. It’s all up to you! Als basis ingrediënten voor de slow cooker fudge heb je in ieder geval onderstaande nodig:

In deze slow cooker fudge zitten ook nog onderstaande ingrediënten:

  • scheutje licor 43
  • decoratie caramel

Slow cooker fudge zelf maken

Doe alle ingrediënten (behalve de caramel) in de slow cooker en laat het smelten op de stand high, zónder deksel. Wel even in de buurt blijven voor het beste resultaat aangezien het slim is om iedere 5 minuten eventjes in de slow cooker te roeren. Totdat alles gesmolten is. Bij dit recept voeg je dus ook de likeur toe, de decoratie caramel laat je echter nog even achterwege.

Een stukje handiger dan au bain marie de boel laten smelten, niet?

Als alles gesmolten is dan doe je bakpapier in een schaal waar je de fudge uit de slow cooker in schenkt. In principe maakt de vorm niet uit natuurlijk, maar bovenstaande ‘cakevorm’ van de fudge is wel makkelijk te doseren.

Als laatste de caramelstukjes er overheen strooien. Je kan ze er overigens ook doorheen roeren natuurlijk, dan krijg je een meer gemengde fudge.

Even af laten koelen en dan nog een tijdje in de koelkast om écht af te koelen. Minimaal een uurtje en klaar is je fudge uit de slow cooker!

Geniet ervan.

RECENSIEOVERZICHT
smaak
bereiding
Joyce van de Pas
Druk, druk, druk. Bij mij zit er te weinig uren in een dag. Herken je dat? Ik ben getrouwd en heb 2 schatten van kinderen die ik ook graag zo nu en dan achter het behang zou willen plakken. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer, eigenaar van MamsatWork.nl, en van Zazou.eu een webshop met hippe kinderkleding. Heb je vragen voor me? Mail me, ik geef je graag antwoord.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here