Zoete gerechten uit de slowcooker zoals deze slow cooker fudge maak ik zelf minder snel dan de andere slowcooker gerechten. Maar het kan heel goed en is ook nog eens erg lekker. Zo maakte ik zelf al eens een slow cooker cake (heel lekker) en cinnamon rolls in de slow cooker.
Een slow cooker chocolade fudge heb ik nog niet eerder gemaakt, maar gelukkig kreeg ik van Jolanda Wessels dit lekkere recept.
Slow cooker fudge zelf maken
Dit is het makkelijkste zoete recept wat ik tot nu toe voor de slowcooker op de site heb staan, je hoeft echt maar een paar handelingen te doen om deze heerlijke slow cooker fudge te maken. En dan is je emotie eten klaar 😉 .Daarna moet het geheel nog wel een tijdje afkoelen, maar dan is het al klaar.
Ontdek dit smakelijke recept hieronder, maar als je wilt experimenteren met andere smaken, investeer dan in mijn e-book met verrukkelijke gerechten, slechts 0,13 cent per recept!
Ingrediënten slow cooker fudge
Onderstaande ingrediënten zijn dus naar het recept van Jolanda, maar je kan heel eenvoudig wat variëren met deze ingrediënten en er bijvoorbeeld nog wat nootjes door doen. Of spekjes, of verkruimelde lange vingers. It’s all up to you! Als basis ingrediënten voor de slow cooker fudge heb je in ieder geval onderstaande nodig:
- 1 blikje (gecondenseerde) melk
- 200 gram witte chocolade
- 200 gram melk chocolade
- 40 gram boter
In deze slow cooker fudge zitten ook nog onderstaande ingrediënten:
- scheutje licor 43
- decoratie caramel
Slow cooker fudge zelf maken
Doe alle ingrediënten (behalve de caramel) in de slow cooker en laat het smelten op de stand high, zónder deksel. Wel even in de buurt blijven voor het beste resultaat aangezien het slim is om iedere 5 minuten eventjes in de slow cooker te roeren. Totdat alles gesmolten is. Bij dit recept voeg je dus ook de likeur toe, de decoratie caramel laat je echter nog even achterwege.
Een stukje handiger dan au bain marie de boel laten smelten, niet?
Als alles gesmolten is dan doe je bakpapier in een schaal waar je de fudge uit de slow cooker in schenkt. In principe maakt de vorm niet uit natuurlijk, maar bovenstaande ‘cakevorm’ van de fudge is wel makkelijk te doseren.
Als laatste de caramelstukjes er overheen strooien. Je kan ze er overigens ook doorheen roeren natuurlijk, dan krijg je een meer gemengde fudge.
Even af laten koelen en dan nog een tijdje in de koelkast om écht af te koelen. Minimaal een uurtje en klaar is je fudge uit de slow cooker!
Als het gaat om dit lekkere recept kan een kind de was doen. Wil je ook de wat lastigere gerechten leren maken dan kan een online kookcursus wel eens iets voor jou zijn. Hier vind je meer informatie hierover.
Dus daar heb je het, een eenvoudig en smaakvol slowcooker recept om van te genieten. Ik hoop dat het je heeft geïnspireerd om de slowcooker vaker te gebruiken. En ik hoor graag of je het lekker vond!
Heerlijk, gestamte speculaas bij gedaan
Oh Joke, dat klinkt ook lekker zeg!
De lekkerste fudge ooit hebben we gegeten op Geurnsey, de melk daar bevat veel meer caroteen dan hier. Daardoor is het smeuïger en beter voor je. Maar deze ziet er zo lekker uit dat we die wel gaan proberen.
Super lekker ik had de caramel er voor de helft door gedaan en walnoten heerlijk. Bedankt voor het recept.
Graag gedaan, fij dat hij zo lekker gesmaakt heeft!