Slowjuicer test van de Espressions Smart Slow Juicer

Eindelijk kan ik mijn eigen groentesapjes maken met de slowjuicer die ik op mijn aanrechtblad heb staan! Ik heb de slowjuicer inmiddels uitgebreid getest en neem jullie graag mee in de test resultaten van de Espressions Smart Slow Juicer!

slowjuicer review

Test slowjuicer Espressions

Ik wil op voorhand gelijk even aangeven dat ik nog niet eerder een slowjuicer op mijn aanrecht heb gehad. Maar ik ben dol op slow zoals jullie weten (check mijn slowcooker recepten maar) en die slowjuicer was dan ook meer dan welkom. Ik heb dus alleen geen vergelijkingsmateriaal.

Anyways, wil je meer weten over mijn slowjuicer test, of overweeg je om specifiek de Espressions Smart Slow Juicer te kopen om zelf groentesap te maken? Lees dan lekker even verder.

Nog een apparaat op het aanrecht

Ik hoor je al denken. Weer een apparaat op mijn aanrechtblad? No way! Maar ik kan je zeggen dat ik er heel blij mee ben. Het is eigenlijk de bedoeling dat hij in de bijkeuken op het aanrechtblad komt te staan, maar vooralsnog ben ik er zo lekker actief mee bezig dat ik hem nog steeds in de keuken heb staan.

Mocht je interesse hebben in een slowjuicer, maar heb je niet veel ruimte meer op je aanrechtblad, dan is het goed om te weten dat ik in mijn test heb ontdekt dat je de hoge delen van de slowjuicer eraf kan halen. Zo kan je hem dus ook eenvoudig opbergen in een wat lagere la of op een plank in je kastje.

slowjuicer test voor verse groentesappen, onder andere dit komkommer bleekselderij sapje

Groentesappen test met de slowjuicer

Ik ben geen echte health freak (zeker niet eigenlijk), maar ben wel bewust bezig met gezonde dingen. Ik kan dus zeker wel genieten van een kop koffie of een lekker wijntje. Maar probeer daar tegenover te zetten dat ik (lees: wij) voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen.

Dat doe ik uiteraard door gewoon gezond te koken in de avond en door zo nu en dan wat rauwe groenten/snacks op tafel te zetten. Maar ik vind dus zelf een vers groentesapje ook erg lekker. Daarnaast gaat een glas verse groentesap er in de ochtend heel makkelijk in. Een stuk rauwe paprika wat minder. Laat staan een rode biet, haha.

De afgelopen week heb ik dan ook al meerdere keren lekkere groentesappen gemaakt (de recepten volgen nog) met de slowjuicer en de test is wat mij betreft geslaagd. Wel is het zo dat je even moet leren ermee om te gaan. Waarom? Dat lees je hieronder.

De Espressions Smart Slow Juicer review

Laat ik even beginnen met het uiterlijk. Het is een mooie strakke slowjuicer in aluminium kleur met wat zwarte onderdelen en transparante accessoires.

Ik ben begonnen met het doornemen van de handleiding. Logisch, vind ik, alhoewel blijkt dat veel mannen dat eigenlijk nooit doen 😉 . Maar dat terzijde. Even de handleiding doorsnuffelen kan geen kwaad lijkt me zo.

Voordat ik aan de eerste test van de slowjuicer begon heb ik ook alle losse onderdelen eerst even goed afgespoeld. Ook dat vind ik een prettig idee, want je weet nooit hoe zo’n apparaat precies uit de fabriek komt, toch?

In elkaar zetten van de slowjuicer voor de test

De slowjuicer wordt in een stevige doos aangeleverd en de onderdelen worden deels los van elkaar aangeleverd. Het is heel eenvoudig om de slowjuicer in elkaar te zetten (desnoods gebruik je er even de handleiding bij). Ik kan dan ook snel met de test van de slowjuicer beginnen.

De slowjuicer heeft twee uitgangen (rechts voor het sap en links voor de pulp). De kan voor het sap plaats je dus aan de rechtse kant en de pulpkan aan de linkse kant van het apparaat. Stekker in het stopcontact en je bent je klaar voor gebruik.

zelf groentesap maken

Voordat je daadwerkelijk begint met het maken van de groentesap

Voor mijn eerste groentesap ben ik gestart met een komkommer-bleekselderij sapje. Ik heb maar 4 ingrediënten nodig (komkommer, bleekselderij, ananas en een stukje limoen.

Voordat je de slowjuicer aanzet is het slim om al je groenten en/of fruit helemaal schoon en gesneden klaar te leggen. Ik snij dan ook alle groenten en fruit in stukken die goed door de opening van de slowjuicer kunnen. Niet te lang (zo’n 5 cm maximaal) en niet te breed natuurlijk. Alhowel de slowjuicer beschikt over een ‘aanduwer’ die heel makkelijk werkt.

Stuk voor stuk doe ik alle ingrediënten in de slowjuicer en de test kan beginnen. Ik had al in de handleiding gelezen dat je harde groenten en zacht fruit het beste met elkaar kan afwisselen voor een goede doorloop van je slowjuicer.

Bij de eerste groentesap die ik test met de slowjuicer lukt het me nog niet helemaal om een goede afwisseling toe te passen. Hierdoor hoopt de pulp een beetje op in de slowjuicer in plaats van dat deze in de pulp kan terecht komt. Het sap komt wel allemaal netjes in de sapkan terecht.

De reverse knop op de Espressions slowjuicer

Gelukkig heeft de Espressions slowjuicer een reverse knop. Met deze knop kan je ervoor zorgen dat eventueel vastgelopen groente weer terug omhoog komt. Druk je daarna weer op het pijltje (waarmee je de slowjuicer weer aan zet) dan kan de groente er nog een keer doorheen.

Dat heb ik dan ook gedaan en dat werkt gelijk beter. Achteraf denk ik dat ik de bleekselderij misschien nog iets korter had mogen maken voor een betere doorloop.

Na een paar minuten had ik echter mijn eerste groentesap klaar ! Woohoo, een verse groentesap als gevolg van een geslaagde slowjuicer test. En nog lekker ook! Dat smaakt dus naar meer.

Allerlei verschillende groentesappen uitproberen

De volgende groentesap was een rode biet variant die uit de slowjuicer stroomt. Lekker met een beetje wortel, maar ook met gember en een appeltje. Ook deze groentesap smaakt heerlijk en bij deze variant loopt de pulp ook gelijk netjes door.

slowjuicer test

De derde variant groentesap die ik voor de test van de slowjuicer gemaakt heb was een zoete aardappel groentesap. Met zoete aardappel, gember, een grapefruit en appel. Ook hier heb ik weer afgewisseld tussen harde groenten (de zoete aardappel) en de zachtere varianten fruit.

De pulp moest ik even een handje helpen door het rubbertje een klein beetje naar beneden te duwen, maar dat was voldoende om hem daarna goed aan de gang te houden.

Hoe maak je de slowjuicer schoon na gebruik?

Ik kan je zeggen dat het schoonmaken van de slowjuicer best meevalt. Alle onderdelen van de slowjuicer van Espressions kan je eenvoudig losmaken en afspoelen onder de kraan zo blijkt uit de test.

slowjuicer Espressions onderdelen

Daarnaast wordt er een handig wit kwastje meegeleverd die ik vooral gebruik om het draaiende onderdeel schoon te maken aan de onderzijde. Hier blijft wat pulp in zitten maar dat heb je er zo uitgehaald met het kwastje.

Even goed onder de kraan afspoelen is voldoende en daarna is je slowjuicer weer klaar voor gebruik.

Tip: maak het kleine rubbertje dat in het gaatje bij de pulp afvoer gaat even los voordat je het allemaal schoonspoelt. Na drogen het rubbertje er niet vergeten weer in te duwen.

Het geluid van de Espressions Smart Slow Juicer

Natuurlijk maakt dit elektrische apparaat geluid om het moment dat je een groentesapje aan het maken bent. Maar uit mijn test is wel gebleken dat de slowjuicer niet echt veel herrie maakt. In ieder geval minder dan dat ik een cappuccino maak.

Uit de gegevens van Espressions blijkt overigens dat het 65 db is, maar dat heb ik niet gemeten 😉 .

Eindconclusie review slowjuicer test

Ik ben heel erg blij met de werking van deze slowjuicer. Zoals aangegeven kan ik geen vergelijk maken, want ik heb nog nooit een andere slowjuicer getest. Maar ik kan je wel zeggen dat ik tevreden ben met wat deze slowjuicer voor me doet. Namelijk een heerlijk groentesapje maken dat nog vol zit met vitamines, mineralen enzymen en vezels die door de cold-press technologie optimaal bewaard blijven.

Wil je meer informatie over deze slowjuicer? Kijk dan op de site van Espressions of bijvoorbeeld bij Coolblue.

En een groot voordeel is natuurlijk dat je zelf kan bedenken wat je lekker vindt in een groentesapje. Maar ook dat het verser dan vers is! Niets ingevroren sapjes, geen sapje dat al een paar dagen in de koeling van de supermarkt staat. Gewoon vers van de pers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven