Smart Farmer: speelgoed van het jaar in categorie 4-5 jaar

Vinden jullie het ook zo gezellig om samen een spelletje te doen? Even geen Sesamstraat kijken op televisie of andere schermtijd… Maar gewoon ‘ouderwets’ met zijn allen rond de keukentafel. Dat blijft toch leuk! En zeker als je een goedgevulde spelletjeskast hebt. Daar hebben we wel weer een aanrader voor: Smart Farmer. Een super leuk familiespel geschikt voor kindjes vanaf 4 jaar. Wie krijgt alle schaapjes op het droge en laat zien het in zich te hebben om de beste boer te worden?

Allemaal beestjes in Smart Farmer

Waar kunnen jonge kinderen nou ontzettend van genieten? Van beestjes natuurlijk! Vaak zijn ze dol op zo ongeveer alles wat beweegt. En dat beestjes nogal beweeglijk zijn is juist het probleem bij dit spelletje! Geldt dat ook voor je kids? Zet ze dan maar aan tafel en haal Smart Farmer erbij. Het spelletjes wat op menig verlanglijstje zal staan!

Smart Farmer: een heuse beestenboel!

Boeren hebben het niet gemakkelijk. Afgezien van gedoe rondom stikstof regels, klimaat activisten en dierenwelzijn-protesten moeten ze namelijk óók nog een boerderij runnen. En dat dat nou niet bepaald een eitje is, ontdek je in Smart Farmer.

Wat is de bedoeling? Het klinkt simpel: zorg ervoor dat alle dieren op de juiste plek komen te staan. Met een hek eromheen natuurlijk, anders kan je meteen opnieuw beginnen. Verdeel de losse hekken over de weide en zorg ervoor dat alle paarden, koeien, schapen en varkens allemaal in hun eigen wei komen te staan.

smart Farmer spel

Hoe werkt het spel?

Net als een echte boer moet je al je beestjes dus netjes in de wei zien te krijgen. Kijk goed in het boekje: daarin staat waar de dieren precies komen te staan. Zo oefenen kinderen hun ruimtelijk inzicht, en werken ze aan hun tactische vaardigheden. Het is eigenlijk een soort puzzel, met maar één juiste uitkomst. Wie als eerste alle dieren in hun eigen wei heeft (uiteraard ook voorzien van drinkbakken) wint het spel en is de enige echte Smart Farmer.

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar

Smart Farmer is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in de leeftijdscategorie 4 tot en met 5 jaar. In deze leeftijd vinden kinderen het heerlijk om te fantaseren en zich in te leven in rollenspellen. Zoals vadertje en moedertje, of schooltje spelen. Maar met Smart Farmer gaan ze dus de boeren-kant op. Zijn jullie ook #trotsopdeboer? Ga dan eens een potje boer spelen, en bewijs dat jij ook een Smart Farmer bent!

Leuk spelletje om zomaar te geven, maar ook erg leuk voor bijvoorbeeld Sinterklaas ofzo.

Je vindt dit speelgoed online bijvoorbeeld hier. Veel speelplezier gewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven