Smartphone fotografie cursus; samen met Tanja Jess de mooiste foto’s leren maken met je telefoon

Echt goede foto’s maken met je telefoon, wie wil dat nu niet? Ik ben al jaar en dag aan het stunten met het maken van mooie foto’s op mijn mobiele telefoon. Meestal lukt het ‘aardig’ maar ik ben maar zelden echt tevreden. Een fotocamera vind ik wat teveel werk, want het zijn juist de spontane momenten die je graag wilt vastleggen. En dan heb je meestal alleen je mobieltje bij de hand. Vandaar ook dat ik een smartphone fotografie cursus ben gaan doen samen met Tanja Jess. Een fotocursus van Jeroen Swolfs, fotojournalist en de man achter Streets of the World.

Hieronder vertel ik je graag meer over de cursus smartphone fotografie die hij opgezet heeft samen met Tanja en die ik aan het volgen ben.

smartphone fotografie cursus, leren fotograferen met je smartphone

Een smartphone fotografie cursus; waarom zou je?

Voor mij is dat antwoord heel simpel. Ik wil op een makkelijke manier het beste uit mijn smartphone halen als ik ga fotograferen en een cursus helpt me daarbij op weg. Ik ken namelijk niet alle ins en outs van mijn telefoon en weet óók niet hoe ik de functies het beste kan toepassen voor het mooiste resultaat. Volgens mij benut ik de capaciteiten van mijn mobiele telefoon absoluut niet en kan ik -als ik hier meer van weet- coole foto’s maken die een veel beter resultaat geven dan ik tot nu toe behaald heb.

Daarnaast heb ik geen kaas gegeten van licht en compositie. De foto’s die nu mooi uitvallen dat zijn eigenlijk gewoon gelukstreffers. Ik wil zelf meer controle over het eindresultaat!

De mooiste magische momenten vastleggen

Wil jij ook de mooiste momenten in jullie leven zo magisch mogelijk vastleggen? Dan is deze smartphone fotografie cursus ongetwijfeld ook iets voor jou. Hieronder ga ik dieper in op mijn eigen ervaringen met deze cursus, maar wil je liever direct op de website van Jeroen verder lezen?

Check dan Smartphone voor Mama cursus van Photoclass

Smartphone voor mama met Jeroen Swolfs

Goed, de cursus die ik aan het volgen ben is dus van Jeroen Swolfs. Tanja Jess gaat dat wat ze van hem leert gelijk in de praktijk brengen. Super leuk om te zien natuurlijk, maar ook enorm leerzaam. De foto’s van Lotte in dit blog heb ik gemaakt in de afgelopen jaren, nog zonder dat ik de juiste achtergrondinformatie had. In de toekomst denk ik dat ik er anders naar ga kijken en ze nog mooier kan schieten.

Het momentum van een foto missen

Een van de belangrijkste zaken is natuurlijk dat je precies op het juiste moment een foto wilt maken met je smartphone. En ook al heb je die telefoon vaak in je hand, je zal zien dat je op het moment supreme toch te laat bent. Bijvoorbeeld omdat je je code nog in moet geven, en dan de camera app nog moet starten.

Al bij de eerste les in de smartphone voor mama fotografie cursus met Jeroen Swolfs leer ik echter dat dit veel sneller kan! Ik geef toe… ik voel me nu best een beetje dom, want dat icoontje om snel een foto te maken staat dus al altijd daar op mijn scherm. Ik heb het alleen nooit ‘gezien’ en gebruikt.

leren fotograferen
Na de cursus gedaan te hebben twijfel ik of ik hier de horizon nu wel recht heb 😉 . Volgens mij niet helemaal…

Belangrijke achtergrondinformatie over licht en compositie

Wat mij in deze fotografie cursus vooral opvalt is dat je naast de instellingen voor je telefoon (Samsung of iPhone) vooral ook veel leert over andere zaken die veel invloed hebben op je fotografie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de lichtsoorten die er zijn, maar ook de manier waarop het licht op je onderwerp valt. Of op je kindje natuurlijk als je die met de Smartphone voor mama cursus beter wilt kunnen portretteren. Ook de composities die je kan gebruiken komen uitgebreid aan bod.

Deze informatie was voor mij zelf allemaal nieuw, ik ben dan ook veel aan het bijleren in deze fotografie cursus voor je smartphone. Veel meer dan alleen smartphone fotografie tips. Super leuk om dat allemaal uit te proberen en heel bruikbaar voor ons privé, maar ook voor de foto’s die ik voor MamsatWork maak natuurlijk.

Fotograferen met je smartphone; een cursus waar je veel van leert

Het grootste voordeel van deze online cursus vind ik dat hij niet ‘op papier’ is, maar dat het allemaal video’s zijn die je kan bekijken. Normaal gesproken ben ik best wel van lezen en leren door te lezen, maar Jeroen legt alles zo helder uit op video dat dat in deze cursus een echt pluspunt is. Daar komt bij dat Tanja de vragen stelt die jij en ik ook zouden stellen 😉 . Fijn om een professional en een semi professional zo te zien samenwerken.

Cadeau voor jezelf of om weg te geven

De smartphone voor mama cursus over fotografie is supertof om zelf te volgen, maar ook heel leuk om cadeau te geven. Met de Photo Class Giftcard voor Mama kan je heel eenvoudig een bestelling doen waarbij je een mooi opgemaakte pdf kan downloaden met unieke code. Deze kan je dan weer leuk inpakken, strikje erom en dan onder de kerstboom leggen! Of zelf cadeau geven. Of bij iemand anders in de brievenbus te stoppen, dat kan ook natuurlijk.

In de video hieronder geeft Tanja Jess een klein inkijkje in wat je te wachten staat.

Kosten van deze smartphone fotografie cursus

Wil jij ook graag een online cursus volgen om je fotografie skills te upgraden? Dan kan ik je deze cursus zeker aanraden. Hij geeft je niet alleen de praktische tips van je telefoon zelf, maar Jeroen gaat ook echt dieper in op de ins en outs die juist van invloed zijn op de fotos die je maakt, zoals licht en compositie.

Voor de kosten hoef je het niet te laten. De cursus zelf kost normaal € 46,00 en in ruil daarvoor krijg je enorm veel informatie en praktijktoepassingen van Tanja Jess, die gelijk veel duidelijkheid geven.

ACTIE: Van 11 tot 27 december is er nog een speciale actie en betaal je maar € 36,00! Je bestelt de cursus hier online.

Online smartphone fotografie cursus in de praktijk

Ik heb nu een aantal video’s van de modules 1 en 2 doorgenomen van de smartphone fotografie cursus en ben inmiddels vanmiddag even met Lotte aan de slag gegaan. Kijken, oefenen en leren wat dat licht nu eigenlijk precies doet. Toch grappig om te zien hoe je dan kan spelen met licht. Kijk maar eens naar onderstaande foto’s, waarbij Lotte eigenlijk wel op dezelfde plek staat. Eerst maak ik een foto van voren en daarna laat ik haar haar hoofd wat draaien. Ziet er gelijk heel anders uit als je kijkt naar de lichtinval op haar gezicht. Persoonlijk vind ik foto 2 een stuk mooier dan foto 1, wat vind jij? Bij foto 3 heb ik wat meer ingezoomd waardoor de compositie anders wordt en de foto zelf ook wat zachter.

online cursus smartphone fotografie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven