Smartscope: spelenderwijs de wereld om je heen ontdekken

Vraag mijn zoon wat hij wil worden en je krijgt als antwoord ‘Freek’.  Rennen door de jungle op zoek naar zeldzame nog nooit eerder ontdekte slangen of andere tropische verrassingen. Freek Vonk dus. Nou is die aardig uniek als je het mij vraagt, maar bioloog vind ik wel een beroep dat prima bij onze jonge natuur- en dierenvriend past. Dus toen de vraag bij Mamsatwork binnenkwam of wij de Science X® Smartscope van Ravensburger willen testen, hoefde ik geen seconde na te denken.

smartscope_doos

De doos waar de Smartscope in verpakt zit kan niet snel genoeg geopend worden. De ogen van onze Freek-in-de-dop beginnen te glimmen bij het zien van de inhoud. Eerst bestuderen we de grote poster die bovenin zit. ‘Kijk mam, dat kun je allemaal onderzoeken!” Zijn handen jeuken. Een lichte teleurstelling glijdt over zijn opgewonden koppie als hij ontdekt dat we het apparaat nog in elkaar moeten zetten. Het liefst doet hij dat helemaal zelf, maar ik help toch even. Er zit een duidelijke gebruiksaanwijzing bij, dus dat hebben we zo gepiept.

Laat de pret maar beginnen!

Smartscope
Zo blij als een kind…

Eerst legt zoonlief er een euromunt onder. “Wauw, die is groot!” We bekijken de munt van heel dichtbij. “En nu water!” Mijn kleine onderzoeker rent naar de kraan. Hij vult een glas met water, en zuigt daar met het pipetje uit de doos wat water uit. Dat druppelt hij op het glazen plaatje en dekt het af met een plastic afdekplaatje. Precies zoals in de gebruiksaanwijzing staat. Deze handleiding is zeer duidelijk en geeft allerlei tips en leuke weetjes. 

smartscope
De euromunt van heel dichtbij

We zien ook de druppel van heel dichtbij. “Probeer er eens een foto van te maken.” Dat lukt en mijn zoon is niet meer te stoppen. Hij kijkt om zich heen, wat kan hij nog meer gebruiken? Ik zie zijn blik naar buiten afdwalen, richting de vijver. Mijn blik gaat richting de klok, het is al lang bedtijd. Met de belofte dat hij morgenochtend het water uit de vijver mag onderzoeken, gaat hij naar boven. Terwijl hij zijn pyjama aantrekt somt hij nog even op wat hij allemaal gaat verzamelen om onder zijn Smartscope te leggen. “Zo’n groot blad van die ene boom, mam, je weet wel die op het veldje. Oh en dan kan ik ook een grassprietje plukken. En misschien vind ik wel een mier!” Er is nog van alles te ontdekken met zijn nieuwe beste vriend, de Smartscope 🙂

Over de Science X® Smartscope van Ravensburger:

Met de Smartscope kunnen kinderen heel makkelijk voorwerpen uit de natuur en het dagelijks leven onder de loep nemen. De ScienceX® Smartscope is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De Smartscope kan met iedere willekeurige smartphone of tablet gebruikt worden zonder de installatie van een app of het speciaal prepareren van voorwerpen. En hij is zo stevig, dat hij ook gewoon in de vrije natuur gebruikt kan worden. Genomineerd voor speelgoed van het jaar 2015.

Kun je niet wachten en denk je wat een perfect cadeau voor in de zak van Sint? Hier kun je ‘m bestellen.

Winactie: Heb je wel even geduld dan kan je meedoen aan onze winactie. Wil jij ook zo’n leuke Smartscope winnen? Wij mogen er 1 weggeven. Vertel ons wat je denkt dat jouw kind als eerste zal gaan onderzoeken en deel dit bericht op Facebook. De winactie loopt tot 12 December 2015

Let op: deze winactie is verlopen. De winnaar heeft bericht gehad.

 

 

 

 

 

31 gedachten over “Smartscope: spelenderwijs de wereld om je heen ontdekken”

 1. Wat wil ik die graag winnen voor mijn jongste nichtje (8 jaar). Ze is echt geïnteresseerd in dit soort dingen, dat heeft ze van haar vader! Haar moeder en ik houden meer van shoppen….. Een tijdje geleden ging ze nog met haar vader op zoek naar fossielen in de groeves in Zuid-Limburg. Als ze wat vinden, dan komt die Smartscope natuurlijk super van pas. En waarom ik vind dat ze ook echt zo’n mooi cadeau verdient. Mijn oudste nichtje is zeer ernstig ziek, moet binnenkort een zware operatie ondergaan in het Emma kinderziekenhuis. Dan verblijft mijn jongste nichtje tijdelijk bij ons! Wat zou het leuk zijn haar te verrassen met dit geweldige cadeau, dat ik dan op haar logeerbed zou klaar leggen! Dat verwacht ze natuurlijk nooit.

 2. Wat ontzettend gaaf zeg, zo’n Smartscope. Herkenbaar stukje, hier ook twee grote Freek-fans! Vooral onze jongste zoon, die zie ik later wel ‘iets’ gaan doen in/met de natuur. Zo interessant vindt hij het. Elke dag komt hij wel weer met een wriemelend beestje tussen zijn vingers aanlopen. Ik probeer mijn afgrijzen 😉 dan te verbergen. Brrrr! Ik vrees dat de dieren die in onze tuin leven (en dat zijn er veel, weet ik intussen) als eerste de ‘dupe’ zullen zijn en onder de Smartscope mogen. Ik weet zeker dat hij nog eens een nieuw soort gaat ontdekken, hahaha! Ik heb de actie even gedeeld op Facebook.

 3. ik denk dat als eerste onze kat eraan moet geloven en dat ze een haar kwijt raakt die zoonlief dan vervolgens eens goed gaat onderzoeken hoe die eruit ziet, waarna hij enthousiast verder zal gaan met van alles wat hij kan vinden van diertjes tot aan spulletjes. Want hij is heel erg nieuwsgierig van aard 😉

 4. zou leuk zijn voor mijn kleinzoon, het eerste dat hij zal willen bezichtigen is een wesp daar heeft hij namelijk een hemelijkse schrik van

 5. Avatar foto
  kempenaers anita

  doe graag mee voor mijn kleinzoon en kleindochter die gaan veel in het bos wandelen, maar het eerste dat ze zullen willen bezichtigen is toch een lieveheersbeestje

 6. Mijn zoon is echt een onderzoeker, hij is gek natuurfilms, films over de sterren, weetboeken uit de bieb, naar Naturalis of een mooie film bij het Omniversum. Deze smartscope sluit helemaal aan bij zijn interesses 🙂

 7. Mijn zoontje zou als eerste insecten gaan onderzoeken, waarschijnlijk een spin omdat hij weet dat mama hier heel bang voor is!

 8. Ik zou graag winnen voor mijn kleinzoon, die een kleine onderzoeker is.
  Hij zou van alles en nog wat willen bekijken en willen begrijpen.

  Alleen jammer dat ik, zijn oma , niet op Facebook wil zitten ( uit principe), dus dan ook niet kan winnen.
  Niet iedereen zit op Facebook, toch?

 9. Mijn dochter Sterre is gek op alles wat leeft en wil het ook onderzoeken. Tijdens de vakantie ving ze vlinders, spinnen, oorwurmen, torren, visjes, kikkers en wat ze verder nog kon vinden. Ik denk dat ze wanneer we dit winnen, ze meteen op zoek gaat in huis en tuin en alles wat leeft van dichtbij gaat bekijken. Haar droom is om ‘natuuronderzoeker’ te worden en haar eigen natuur televisieprogramma te gaan maken. Dit zou een leuke eerste stap zijn in haar leven als onderzoeker.

 10. Dit is echt GEWELDIG! Echt iets voor onze mini Freek. Heb een reactie onder het FB bericht geplaatst.
  Echt super super leuk voor onze kleine dierenvriend!

 11. Avatar foto
  Moniek (sprankje)

  Dochterlief heeft op haar eigen herfsttafel prikkelplantjes liggen die aan je kleren blijven hangen…
  Hoe komt dat?

 12. mijn oudste zoontje is idolaat van de F1 en we hebben een stukje vleugel van een Ferrari hier liggen. Weet zeker dat dat item als eerst eronder zou gaan!!.
  De jongste daarentegen is dol op eten.. dus denk dat wel iets van een snoepje er bij hem als eerste onder gaat!!.

 13. Mijn zoon gaat waarschijnlijk beginnen bij de gevonden eikels en de zelf geplukte bloemetjes die hij tussen het onkruid vlakbij ons huis vandaan haalt.
  Er komt ongetwijfeld nog veeel meer onder te liggen!!

 14. Mijn zoon zou denk ik beginnen met het onderzoeken van insecten daar is hij enorm veel Door geboeid hij man er uren over lezen en naar op zoek zijn dus wat zou er dan leuker zijn dan ze zelf te kunnen bestuderen. ….zou leuk dat jullie dit mogelijk maken en iemand er heel erg blij mee gaan maken. …complimenten voor jullie

 15. Ik denk dat mijn dochter als eerste alle insecten die ze tegenkomt eronder zal leggen, die vindt ze namelijk altijd heel erg interessant.

 16. Avatar foto
  Sonja hubregtse

  Waarschijnlijk alles wat hij eet….van een plakje banaan tot een koekje. Misschien ook wel mais of bonen. Ach…misschien gaan we dan gelijk wat veelzijdiger eten 😉 omdat alles eronder moet….

 17. Mijn dochter las laatst een verhaal over Antoni van Leeuwenhoek (in het boek Lang geleden van Arend van Dam en Alex Wolf). Ze was meteen enthousiast: Ik wil ook een microscoop!
  Papa heeft er nog eentje, van toen hij klein was. Maar die kunnen we helaas niet vinden.
  Daarom zou deze smartscope ideaal zijn.
  Wat ze het eerste zou bekijken? Een beestje uit de tuin.

 18. Ik doe mee voor een buur jongetje. Echt een Freek Vonk in de dop. Dagelijks komt hij met beestjes die hij gevonden heeft. Grote sprinkhanen en torren! Hij zal echt de koning te rijk zijn als hij zo’n leuk setje krijgt.

 19. Het klinkt eht heel leuk! Mijn zoontje is nog geen 1 maar als hij oud genoeg is hoop ik dat hij ook zo enthousiast is over wetenschap 😉

 20. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  mijn kleindochter is lid van IVN en beleeft elke zaterdag een nieuw avontuur in de natuur, dan komt ze met van alles en nog wat uit het bos thuis. Dit zou een geweldig sinterklaaskado voor haar zijn. Ze gaat compleet uit haar plaat als de naam van oma hier als winnaar staat!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven