Gezellig samen knoeien in plaats van mopperen; dat doet de Smeerlab!

Met kleine kinderen in huis heb je twee keuzes: óf je loopt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat met een poetsdoek in de hand en de dweil wordt je beste vriend… óf je accepteert dat knoeien en kleuters nu eenmaal bij elkaar horen. Je kent het wel: één bordje spaghetti en je kent je mini-me niet meer terug. Net als je huis, als je een beetje pech hebt. Hetzelfde geldt voor lekker knutselen of kokkerellen samen, niets gaat zonder vlekken. Een gewoon slabbetje is dan niet toereikend – ik vraag me al jaren af waarom die dingen überhaupt zo klein zijn. Mijn uk is heus geen uitzondering als het om knoeien gaat! Met Smeerlab hoeft zo ’n kleine smeerlap ook helemaal geen probleem te zijn. Deze moeder doet even een vreugdedansje!

smeerlab

Waarom Smeerlab?

Smeerlab (what’s in a name? 😉 )  is bedoeld voor de kleine smeerlapjes onder ons. Het is een schort of een slab die langer is. In het midden heeft ‘ie een split waardoor hij altijd netjes op de benen van zoon- of dochterlief blijft liggen. Door de badstoffen achterkant gaat de vloeistof er niet direct doorheen, dus van vieze kleren heb je geen last meer. En vieze vingertjes was je toch zo weer schoon? Of veeg ze af aan de Smeerlab. De kids mogen lekker smeerlappen en mama & Co hebben minder was- en omkleed werk. En het staat nog leuk ook, je schatjes in een schortje.

’n Vlek? Boeien! Gewoon gezellig samen knoeien

Noud had de eer om een Smeerlab te testen. Hij vind het heerlijk om me te helpen in de keuken en te knutselen. Hij leeft volgens klassiek kleuter-motto: hoe viezer hij mag worden, hoe beter meneer het vindt. Tja, hoe los je dit dan op een goede manier op? Niets vervelender dan een moeder die steeds roept: Pas op! Kijk uit! Let op! Daar wordt het een stuk minder gezellig mee, terwijl dit júist de gezellige momenten zijn.

De keuze is reuze

Je kunt kiezen uit heel veel verschillende varianten met leuke prints. Op de meeste schorten staan zoveel leuke plaatjes dat een vlek al haast niet meer opvalt! Noud wilde de boerderij editie wel, want daar staat een tractor op en ’tractors zijn stoer’. De boerderijdieren vielen ook wel in de smaak… net als de pizza die ik samen met mijn mini-chef heb gemaakt. Niet zonder knoeien maar hee, who cares? 😉

smeerlab pizza bakken

Herrie in de keuken

‘Vroeger’ kon ik een punthoofd krijgen bij alleen al de gedachte aan een kleuter in mijn keuken. Herman den Blijker maakt misschien herrie in de keuken, vergeleken bij peuters stelt die man toch weinig voor. Tijd voor de ultieme test van onze Smeerlab: gezellig zelf samen pizza bakken. Een gewone slab wil meneer überhaupt niet meer om want naar eigen zeggen is hij al een hele grote jongen. Túúrlijk! Bij grote jongens horen grote schorten, nietwaar? Deze Smeerlab kreeg ik hem gelukkig met gemak aangesmeerd 😉 . Geen gedoe om hem om te doen en toch de hoognodige bescherming voor zijn kleding.

smeerlab slabber

En dat niet alleen, het zorgt ook voor tussentijds vermaak. Zo gaf hij de koetjes erop ook af en toe een stukje tomaat en salami 😉 . Mjam mjam mjam. We hebben een heerlijk uurtje samen in de keuken gerommeld. Zonder gezeur en gemopper van mama. En met een hoop geklieder van Noud. De lekkerste pizza ever!

De Smeerlab is zo in de wasmachine te gooien en kwam er keurig netjes weer uit. Op naar ons volgende culinaire project! Maar nu wil Noud eerst gaan knutselen… hoog tijd om de Smeerlab weer tevoorschijn te halen 😉

Meer leuke artikelen om te lezen vind je hier:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven