Sneakers voor mama: hot or not? Dochter heeft haar mening klaar!

“Mam, waarom heb jij eigenlijk nooit sneakers aan?” Mijn oudste dochter kijkt afkeurend naar mijn rode laarsjes. “Omdat ik meestal jurkjes draag en daar staat dat niet bij.” Een diepe zucht. “Jij hebt echt geen verstand van mode hè? Natuurlijk staan sneakers wel bij een jurk. Maar dan niet bij een tuttige jurk.” Zo gaat ons gesprek over sneakers voor mama…

Sneakers voor mama, of niet?

Ik haal mijn schouders op. Ze heeft wel een beetje gelijk, ik ga meestal mijn eigen gang en ben niet zo op de hoogte van de laatste mode. Later die dag sta ik op het schoolplein. Ineens valt het mij op dat veel moeders hippe sneakers dragen. Onder een spijkerbroek, maar ook onder jurkjes of van die leuke lange rokken. Ik loop hopeloos achter. As usual. Maar om nu meteen een paar dure sneakers aan te schaffen om erbij te horen, dat vind ik dan ook weer een stap te ver gaan.

sneakers voor mama

Gelukkig stuit ik op een goedkopere oplossing. Sneakers van Twinkeltje. In allerlei kleuren en modellen. Vriendelijk geprijsd, zodat ik eens voordelig kan uitproberen of een paar sneakers ook onder mijn jurkjes passen. Hoewel ik de felroze sneakers geweldig leuk vind, ga ik toch voor safe en bestel paar zwarte. De doos wordt de volgende dag al bezorgd. Dochterlief is er als de kippen bij. “Best vet”, is haar reactie als ik de schoenen uitpak. Aha! Wie weet wordt het toch nog iets met die sneakers voor mama!

sneakers voor mama

Met Pasen trek ik ze aan. Ik combineer ze met mijn gele rok. “De sneakers zijn gaaf mam, maar die rok vind ik niks.” Het is ook nooit goed! Onder mijn jeans staan ze prima. Ik moet alleen wennen aan het platte gevoel bij het lopen. Maar nu hoor ik wel bij op het schoolplein 😉 .

Vertel eens, draag jij ook graag sneakers? Of ga je liever voor hakken onder een jurk?

 

sneakers voor mama

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven