Zelf sneeuw maken; 3 recepten met bloem, scheerschuim of crèmespoeling

Zelf sneeuw maken middels 2 eenvoudige recepten, want als dochterlief al weken roept om sneeuw, maar het is in Nederland nog niet zover, dan moet je wat 😉 . Na wat rondstruinen over internet heb ik een aantal methodes gevonden om zelf sneeuw te maken en wat blijkt? Zo moeilijk is dat helemaal niet!

Als het niet sneeuwt, dan ga je zelf sneeuw maken!

Je herkent het vast wel. ‘Maaaaammmmm’ wanneer gaat het sneeuwen?  Hier staan er twee koters al een paar weken te ‘schreeuwen’ om sneeuw. Vanochtend, kwam de hamvraag weer naar boven. ‘Mama, het is nu Sinterklaas geweest’, wanneer krijgen we dan sneeuw ?

Tja… een bevredigend antwoord kan ik hierop niet geven, dat snap je! En omdat de sneeuw (voorlopig) nog even niet te voorspellen is ga ik ervoor zorgen dat ze toch wat te spelen heeft. Hoe? Heel simpel, zelfs sneeuw maken is namelijk helemaal niet zo moeilijk. De spullen die ik daarvoor nodig heb die heb ik standaard in huis dus het is zo gepiept, dat zelf sneeuw maken en daar maak ik weer een aantal gezinsleden erg blij mee 😉 .

zelf sneeuw maken

Drie ‘recepten’ om zelf sneeuw te maken

Er zijn aardig wat verschillende methodes om zelf sneeuw te maken en ik heb de eenvoudigste eruit gepakt om uit te proberen voor je. Zelf ben ik meer van de plak sneeuw dan van de losse sneeuw. Losse sneeuw maken is helemaal een makkie natuurlijk… je pakt een grote pot zout, kiepert die om in een kom en gooit er wat glitters bij! Je kan hier alleen zo weinig mee dat de lol er zo af is met spelen. Vandaar dat wij gaan voor het zelf maken van plak sneeuw!

Lees ook: geen sneeuw? Zelf een sneeuwpop maken zonder sneeuw is ook leuk!

zelf sneeuw maken

Zelf plak sneeuw maken, met bloem en olie

Wil je zelf sneeuw maken, dan heb je daar helemaal niet zoveel bijzonders voor nodig. Als ik het al standaard in mijn kast heb… dan heb jij dat vast en zeker ook!

Wat heb je nodig voor deze soort plaksneeuw?

  • 8 delen bloem
  • 1 deel baby olie
  • kleine glitters
  • schaal

Doe de bloem in een schaal en mix de glitters erdoor. Voeg daarna het deel babyolie toe en de delen bloem. Mix het geheel door elkaar. Dit kan met een klopper maar ook gewoon met je handen of een lepel ofzo. En voilà. Het sneeuw maken is al klaar (eitje toch?) en je zelfgemaakte sneeuw staat garant voor uren speelplezier. Dochterlief combineerde het met al haar lego spullen met als resultaat Winterwonderland! En ook manlief is er blij mee voor in zijn kerstdorp (waarover later meer 😉 ).

En zijn ze uitgespeeld met de zelfgemaakte sneeuw? Niet weggooien dan hoor! Je bewaart deze sneeuw eenvoudig voor een volgende keer in een doosje mét deksel erop. Zo hoef jij niet bezig te blijven met sneeuw maken en kunnen je kids zich iedere keer uitleven (zelfs in de zomer 😀 ) .

Voorbeelden van sneeuwpoppen deze plak sneeuw kan maken vind je hieronder:

Zelf sneeuw maken uit een potje

Ben jij niet zo heel erg van de diy, maar wil je wél graag zelf sneeuw maken (met of zonder kinderen). Of heb je gewoon een keer ene klein beetje sneeuw nodig om iets te versieren?

Dit potje maakt fantastische sneeuw en het enige wat je hoeft te doen is er een beetje water bij voegen. Je kan kiezen voor een potje waar je 20 liter sneeuw mee kan maken of een potje waar je 1 liter sneeuw mee maakt. Ook heel goed te gebruiken om bijvoorbeeld de kerstboom mee te versieren.

Uit de reviews blijkt wel dat het werkt als een speer!

<3 Je koopt deze potjes om zelf sneeuw te maken voor een zacht prijsje bij Ditverzinjeniet.nl

Zelf sneeuw maken met scheerschuim of crèmespoeling

De 2e manier om zelf sneeuw te maken (voor het geval dat je toch de vorige ingrediënten niet in je kastje had staan), is al net zo simpel!

Deze variant van sneeuw maken doe je met scheerschuim, of met crèmespoeling. Een van de twee heb je vast en zeker in huis.

Wat heb je nodig voor deze plaksneeuw variant?

  • 1 pakje bakingsoda
  • glitters, goedkoop te vinden bij de action
  • crèmespoeling of een halve fles scheerschuim

Bij deze variant gooi je het pakje baking soda in een schaal en voeg je beetje bij beetje de crèmespoeling (of de scheerschuim) toe. Je kan heel makkelijk zelf voelen aan de textuur of dat er nog wat bij moet of dat je genoeg gebruikt hebt.

Tip:De glitters zijn geen must natuurlijk, maar wél erg leuk! Liefst in de kleuren zilver en blauw om een beetje het winterse effect te krijgen en een Frozen look, maar rood staat natuurlijk ook fantastisch!

Zelf sneeuw maken met luiers

Het is een wat duurdere manier van sneeuw maken, want je hebt hier ene heel pak luiers voor nodig, maar cool is het wel! Check dit filmpje maar eens van de mannen van Prankster die van een pak luiers prachtige sneeuw weten te maken

1 gedachte over “Zelf sneeuw maken; 3 recepten met bloem, scheerschuim of crèmespoeling”

  1. Pingback: Sneeuwpop maken zonder sneeuw? Appeltje-eitje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven